Home Topics Comunicate de presa Unele dintre cele mai mari nume din lumea designului interior romanesc s-au intalnit pentru lansarea Albumului RIDA Lifestyle Design Interior 2024
Unele dintre cele mai mari nume din lumea designului interior romanesc s-au intalnit pentru lansarea Albumului RIDA Lifestyle Design Interior 2024

Unele dintre cele mai mari nume din lumea designului interior romanesc s-au intalnit pentru lansarea Albumului RIDA Lifestyle Design Interior 2024

0

Un juriu cu componenta Internationala a premiat cele mai bune lucrari in cea de-a 8-a editie a evenimentului anual RIDA

RIDA (Romanian Interior Design Association) anunta lansarea Albumului Lifestyle Design Interior 2024, ajuns la cea de-a 8-a editie. Cele peste 70 de proiecte selectate pentru aparitia in album intra automat in competitia anuala RIDA si au fost evaluate de catre un juriu cu componenta internationala.

RIDA este o organizatie non profit care a reunit joi 6 iunie, aproape 500 de arhitecti si designeri interiori la unul dintre cele mai importante evenimente din industria designului romanesc. RIDA isi propune sa creasca in anvergura si numar de membri pentru a deveni, in mod organic o autoritate in domeniu, ce sustine educatia in designul interior fiind o sursa de inspiratie pentru beneficiari.

Evenimentul prin care RIDA sarbatoreste excelenta in designul interior a fost organizat in showroom-ul Delta Studio din Bucuresti, iar scopul principal a fost lansarea albumului, dar si premierea celor mai bune proiecte inscrise in competitia RIDA.

Albumului Lifestyle Design Interior 2024 contine peste 70 de proiecte impartite in trei categorii distincte, respectiv Rezidential, HoReCa si Comercial & Retail.

”Ne propunem sa cream un loc inspirational pentru arhitecti, designeri de interior si alti profesionisti din domeniu, dar si oamenii pasionati de design interior. Invitam si incurajam arhitectii si designerii de interior sa ne trimita proiectele lor, pentru a construi impreuna o platforma dedicata exclusiv designului interior care incurajeaza si sustine colaborarea, inovatia si excelenta. Demersul nostru are drept scop sensibilizarea oamenilor cu privire la impactul pozitiv pe care il are designul interior asupra stilului de viata si bunastarii acestora”, a declarat Lilia Arhiliuc, Comunity Manager Rida.

Aceasta le-a multumit in mod deosebit gazdelor evenimentului, Delta Studio, care a pus la dispozitie intregul showroom, oferind solutii si produse pentru profesionistii din domeniu, precum si sponsorilor evenimentului, pentru sustinere si dedicarea de care au dat dovada.

Multumim si noi RIDA pentru ca au creat acest cadru in care putem aduce intreaga comunitate de design interior la masa. Ne-am bucurat sa ii avem in showroomul nostru si sa le aratam, printre altele si gama noastra de solutii si produse premium Delta, pe care le oferim prin brandurile proprii  Dalet, Keramyth si Formmat”, a spus Dragos Bonea, director general si Founder Delta Studio.

Cele mai impresionante proiecte au fost jurizate de o comisie formata din patru profesionisti de renume – Karim Rashid, Mihai Popescu, Kristoffer Lindhardt Weiss si Matteo Nunziati. Exigentul juriu a premiat proiectele pentru calitatile lor remarcabile in domeniul esteticii, ergonomiei, sustenabilitatii si inovatiei.

Karim Rashid, unul dintre cei mai faimosi designeri din lume si presedinte onorific RIDA. Este o figura emblematica in designul de produse si interior, moda, mobilier, iluminat si arta. El a proiectat pentru o gama impresionanta de branduri, precum Umbra, Prada, Artemide si Magis dar si produse de inalta tehnologie pentru Lacie si Samsung. Pana in prezent a pus in productie aproximativ 3.000 de obiecte si a intrat cu succes pe taramul arhitecturii si al interioarelor.

Mihai Popescu, Designer de Interior, este unul dintre cei mai dinamici designeri de interior din Romania. Este singurul designer roman care a castigat prestigiosul premiu Restaurant and Bar Design Award.

Matteo Nunziati, Designer de Interior si Arhitect, imbina armonios arhitectura de interior si designul de produs. Printre cele mai importante colaborari ale sale este cea cu compania Molteni. Este specializat in proiectarea de hoteluri de lux, centre de wellness, SPA-uri si proiecte rezidentiale. A creat proiecte in Italia, Elvetia, Polonia, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Arabia Saudita, Kuweit, Maldive si China.

Kristoffer Lindhardt Weiss, CEO-ul presei de Arhitectura Daneze si co-fondatorul biroului de arhitectura Effekt. A predat urbanism si arhitectura la Academia Regala Daneza de Arte Frumoase, la Scoala de Arhitectura si la Universitatea din Copenhaga. Kristoffer a reprezentat Danemarca in numeroase proiecte expozitionale nationale si internationale, in special participand la Bienala de Arhitectura de la Venetia in 2006, cand a castigat Leul de Aur pentru cel mai bun pavilion national. Este partener in firma de consultanta Wallner Weiss. Este co-editor al cartii „The New Wave in Danish Architecture” (2012).

Printre sponsorii evenimentului au fost: Delta Studio, Porcelanosa Grupo, Dalet, Blum, Ceresit, Kronospan, Laufen, Meta Estate, Rimadesio, Clan of Creator, Schneider electric, Vox, XT Deco, Tandem si Formmat.
Rida multumeste in mod deosebit dedicarea si sustinerea acestora.

Evenimentul s-a incheiat cu un speech al lui Andrei Corobea Birceanu fondatorul Academiei Corobea, ce a fost premiata recent cu diploma Firma de Aur, care a detaliat parteneriatul dintre RIDA si Delta Studio.

Networking-ul din cadrul evenimentului a creat conexiuni intre profesionisti, care s-au bucurat de o seara plina de creativitate si insipiratie.

Designerul international Karim Rashid este presedinte onorific RIDA. Despre design, acesta afirma ca nu este stil, ci o arta care modeleaza lumea noastra alaturi de muzica si arhitectura.

 

Ce este RIDA

RIDA reprezinta si sustine obiectivele comunitatii Arhitectilor si Designerilor de Interior.

RIDA promoveaza un standard ridicat de calitate estetica si functionala, de a recunoaste meritele profesionistilor din industrie si de a sustine competitivitatea in randul acestora, de a sprilini mediul educativ din Romania, de a incuraja antreprenoriatul si meseriile certificate.
Toate demersurile asociatiei au ca scop final sensibilizarea oamenilor cu privire la impactul pozitiv pe care il are designul interior asupra stilului de viata si bunastarii acestora.

Asociatia RIDA este prima cu acest scop in Romania, iar in acest moment numara aproape 500 de membri.

In Romania sunt peste 10.000 Arhitecti si Designeri de Interior cu renume sau abia iesiti din bancile facultatii care au nevoie de sustinere.
Doar proiectarea acestora ar aduce in piata in medie o valoare de peste 200.000.000 euro, iar daca am include si valoarea produselor asociate proiectului am ajunge la cifre de peste 40.000.000.000 euro.