Home Topics Comunicate de presa Peste 80% dintre cladirile verzi din Romania sunt izolate cu produsele Knauf Insulation
Peste 80% dintre cladirile verzi din Romania sunt izolate cu produsele Knauf Insulation

Peste 80% dintre cladirile verzi din Romania sunt izolate cu produsele Knauf Insulation

0

Potrivit Knauf Insulation Romania, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata materialelor izolante, produsele companiei se regasesc in peste 80% dintre cele aproximativ 200 de cladiri certificate verzi din Romania[1]. Printre criteriile care au condus la aceste rezultate se numara nivelul ridicat al izolarii termice si acustice, siguranta la foc, durabilitatea si sustenabilitatea produselor Knauf Insulation.

„Industria constructiilor verzi evolueaza cu pasi rapizi atat la nivel global, cat si pe piata locala, iar tendinta in perioada urmatoare consta in cresterea instrumentelor pentru obtinerea acestor certificari. Produsele noastre raspund cerintelor care definesc o cladire verde deoarece reduc consumul de energie, fiind, totodata, printre cele mai sustenabile solutii de izolare”, a declarat Adrian Garofeanu, director comercial Knauf Insulation pe Romania si Bulgaria.

Astfel, printre proiectele de referinta in care se regasesc produsele Knauf Insulation se numara cladiri sustenabile precum Timpuri Noi Square, sediul de birouri & concept store Lidl, Vox Technology Park Timisoara, ONE Tower, Skanska Tower, The Bridge, Unirii View, One Herastrau, Skanska Campus 6,  Bucharest Business Garden si lista poate continua.

Potrivit reprezentantilor companiei, produsele Knauf Insulation reduc semnificativ consumul de energie si sunt printre cele mai sustenabile, avand un continut ridicat de materie prima reciclata. In plus, Knauf Insulation este prima companie careia i s-a acordat nivelul Gold al certificatului Indoor Air Quality de la Eurofins, pentru vata minerala cu tehnologie ECOSE®, aceasta indeplinind toate criteriile europene cu privire la calitatea aerului in interior.

Totodata, numeroase produse din gama proprie sunt insotite de Declaratii de mediu, documente care arata impactul produsului asupra mediului. Prin acestea, compania dovedeste faptul ca produsele sale sunt sustenabile, iar izolarea cladirilor cu acestea contribuie la construirea unei cladiri durabile si ecologice.

80% din materia prima folosita in procesul de productie este vata de sticla reciclata

„Reducerea energiei si a deseurilor, minimizarea efectului negativ cauzat de fabricarea materialelor sunt actiuni concrete care atesta faptul ca grija pentru mediu este una dintre preocuparile constante ale companiei noastre. Astfel, am pus bazele unui proces continuu de imbunatatire atat a produselor, cat si a procesului de productie, rezultand produse de calitate superioara, dedicate sustenabilitatii”, a declarat reprezentantul companiei.

Asadar, printre realizarile recente in acest sens se numara procentul de sticla reciclata, folosit ca materie prima in procesul de productie a produselor, ce a ajuns in prezent pana la 80%. De asemenea, compania mentioneaza si reutilizarea caldurii ventilate in fabricile companiei, dezvoltarea unei tehnologii de ambalare prin compresie, ce are ca efect direct reducerea emisiilor de CO2, rezultate din operatiunile de distributie, precum si dezvoltarea tehnologiei ECOSE®, tehnologie inovatoare care are la baza utilizarea unui liant din materie organica in procesul de productie a materialului izolant. Astfel rezulta un produs cu mai putin praf, care nu provoaca iritatii si este mai usor de manipulat si de montat.

Despre Knauf Insulation

Knauf Insulation este o companie globala, cu peste 40 de ani de experienta in productia de materiale de constructii si izolatii, cu peste 5.000 de angajati, 40 de unitati de productie in 15 de tari si o cifra de afaceri de aproape doua miliarde de euro. Misiunea companiei este sa creeze solutii inovatoare de izolare a imobilelor, care sa modeleze modul in care traim si construim in viitor, cu grija pentru oameni si mediu.

Pe piata din Romania, compania a aplicat aceleasi principii globale, astfel incat, in prezent, Knauf Insulation este unul dintre principalii furnizori de vata minerala pentru aplicatii precum acoperisurile plate de tip terasa si termoizolarea fatadelor.

Principalele obiective ale companiei pe piata locala constau in cresterea segmentului de vata minerala si a numarului de utilizatori ai acestui produs, precum si contributia la educarea consumatorilor in utilizarea produselor de calitate, cu coeficienti termici performanti, realizati din materii usor regenerabile si fara compusi chimici.

[1] Conform statisticilor RoGBC, iulie 2018