Home Articole Hünnebeck Romania: 80% dintre clienti opteaza pentru sisteme de siguranta si protectie in santier
Hünnebeck Romania: 80% dintre clienti opteaza pentru sisteme de siguranta si protectie in santier

Hünnebeck Romania: 80% dintre clienti opteaza pentru sisteme de siguranta si protectie in santier

0

Potrivit Hünnebeck Romania, unul dintre principalii furnizori locali de sisteme de cofraje, esafodaj si schele, cca. 80% dintre clientii companiei opteaza sa inchirieze, pe langa sistemele de cofrare si lucru la inaltime si produse destinate sigurantei si protectiei in santier. Acest lucru se poate observa in contextul in care normele de siguranta in santier au devenit tot mai aspre in ultima perioada, dar si datorita informarii intense realizate de companie cu privire la importanta acestora.

„Una dintre principalele convingeri ale Hünnebeck este ca economia si siguranta merg mana in mana. Echipamentele noastre au rolul de a aduce o economie de timp si materiale in santier, in timp ce elementele de siguranta si protectie ofera confortul unei lucrari fara incidente. De asemenea, cu cat este mai usor de operat un sistem, cu atat acesta este mai sigur iar procesele din santier devin mai eficiente. Gestionarea ergonomica a sistemelor si utilizare intuitiva a acestora asigura un mediu sigur pentru orice companie de constructii”, a declarat Mircea Georgescu, Director General al Hünnebeck Romania.

Potrivit afirmatiilor sale, ultimii ani au adus la o crestere a constientizarii acestui aspect atunci cand vine vorba de normele de siguranta in santier, iar numarul proiectelor in care sunt folosite sisteme dedicate in acest scop a crescut simtitor. Astfel, 80% dintre clienti Hünnebeck Romania, aleg si produse de acest tip, in timp ce companiile de constructii multinationale le includ in toate proiectele pe care le desfasoara.

„In paralel cu sistemele de siguranta si protectie pe care le punem la dispozitie, ne sprijinim partenerii cu sfaturi practice pentru mai multa siguranta in lucrarile zilnice ale santierului. De asemenea, oferim briefing-uri de siguranta si instruire la fata locului”, a mai spus Mircea Georgescu.

Reprezentantul companiei a subliniat ca, in acest moment, Hünnebeck dispune de o gama larga de sisteme de siguranta si protectie in santier, printre acestea numarandu-se Hünnebeck Rapid EPS (Edge Protection System), schele Bosta 70, sistemul de protectie perimetrala Protecto si platformele Falko.

Hünnebeck Rapid EPS a fost introdus pe piata locala anul acesta si este un sistem de protectie laterala, simplu de montat, ce asigura protectia la capetele cladirii. Grilajele Hünnebeck EPS pot fi montate ca protectie laterala standard, dublu suprapuse pentru o protectie inaltata, sau triplu suprapuse pentru o inchidere completa.

Acest sistem dispune de elemente putine, cu o greutate redusa a componentelor, fiind foarte versatil.
Sistemul de schela Bosta 70 ajuta in lucrarile de armare care pot fi executate sigur si rapid. De indata ce a fost montat corespunzator primul camp al schelei, asamblarea verticala corecta a celorlalte etaje ale schelei este asigurata.

Podina din aluminiu este prevazuta cu scara, pentru a facilita accesul in siguranta la etajele superioare. Bosta 70 poate fi utilizata atat ca turn de acces, dar si ca schela de lucru, deservind urmatoarelor segmente ale contructiilor: infrastructura, industrial si rezidential.

In ceea ce priveste sistemul de protectie perimetrala Protecto, acesta indeplineste toate cerintele referitoare la protectia perimetrala pentru a crea conditii sigure de munca in santiere. Acesta, este un sistem versatil, deorece detine o gama larga de elemente de fixare, atat pentru structura din beton cat si pentru sistemele de cofrare.
Un alt sistem propus de companie este platforma Falko. Avand doar trei componente de baza, schela in consola Falko poate fi adaptata la orice plan de cofrare, oferind zone de lucru sigure. Acest sistem de siguranta si protectie ofera siguranta sporita datorita suprafetei structurate a podinilor, asigurand o protectie anti-alunecare chiar si atunci cand sunt ude. In plus, platforma pentru colt cu balustrada de colt este recomandata pentru zone de lucru sigure si la colturi.

 

Despre Hünnebeck

Hünnebeck Romania este parte a companiei germane Hünnebeck, una dintre marcile de traditie din portofoliul grupului american Brand Safway. Hünnebeck, cu sediul in Europa, a luat nastere in urma cu peste 90 de ani, in 1929, si este unul dintre principalii furnizori europeni de echipamente de cofraj, schele si sisteme de siguranta caracterizate de o calitate inalta, flexibilitate si rentabilitate. Hünnebeck ofera, de asemenea, o gama larga de servicii destinate proiectelor, variind de la inginerie, logistica de santier, servicii de curatenie si reparatii, instruire a utilizatorilor si servicii de cofraj pana la dezvoltarea completa a proiectului. Hünnebeck este parte a diviziei de cofraj din cadrul Brand Safway, divizie ce include si SGB (OrientulMijlociu / Asia) si Aluma Systems (America de Nord si America Latina).
In Romania, Hünnebeck detine doua sedii si depozite in Bucuresti – Rudeni si in apropiere de Cluj-Napoca – Capusu Mare, in cadrul carora activeaza cca. 80 de angajati.
Brand Safway cu sediul central in Kennesaw, GA, SUA, este furnizor principal de servicii de specialitate pentru pietele internationale de energie, de industrie si pentru pietele de infrastructura din intreaga lume. Gama extinsa de servicii include schele si echipamente de acces, servicii de protectie impotriva coroziunii, servicii de anvelopare si vopsire, de izolare, ignifugare, material refractare, servicii mecanice, inginerie, sisteme de cofrare si esafodaj. Ca parte a prezentei sale globale, Brand Safway serveste peste 30.000 de clienti din intreaga lume printr-o retea stransa de peste 40.000 de angajati in 225 de locatii din 30 de tari.