Home Articole Amenajari, Finisaje, Iluminat Casa ta ar putea fi mai inteligenta decat crezi
Casa ta ar putea fi mai inteligenta decat crezi

Casa ta ar putea fi mai inteligenta decat crezi

0

Cei mai multi dintre noi traim in locuinte mai vechi de 30 de ani. In ultimii ani, boom-ul tehnologic general se regaseste si in aplicatii casnice, iar “casa inteligenta” este acum un termen foarte des folosit.

Daca dorim sa beneficiem de noile tehnologii, trebuie sa modernizam case care nu au fost niciodata proiectate pentru acest nivel de tehnologie si acest lucru este posibil cu diverse produse inteligente oferite de Alukönigstahl si partenerul sau Schüco International, care pot fi interconectate, transformand vechea locuinta intr-o casa inteligenta.

Putem incepe cu usa de intrare

Sistemul de control al usilor Schüco (DCS) este un sistem modular unic de control acces si comunicare cu usa. Combina confortul si securitatea cu cea mai recenta tehnologie si este foarte usor de utilizat. Sistemul este modular, iar componentele individuale ale acestui sistem pot fi alese conform preferintelor si functiilor alese de dumneavoastra.

De exemplu, Schüco Fingerprint Easy va permite sa va deschideti usa de intrare cu „degetul”. Sistemul de acces biometric, cu recunoasterea amprentei digitale este extrem de simplu de utilizat si are un design elegant, atemporal. Avand un design ergonomic, suprafata inclinata a senzorului asigura plasarea corecta, in mod intuitiv a degetelor, iar sistemul compact ofera cea mai buna aparare posibila impotriva oricarui tip de sabotaj.

Alta varianta pentru automatizarea usilor de intrare, Schüco BlueCon este un modul de control al accesului care va permite sa deschideti usa folosind smartphone-ul. Conexiunea dintre broasca si smartphone se stabileste prin Bluetooth si deschide automat usa pe masura ce va apropiati, chiar si atunci cand telefonul este in buzunar. Acest lucru nu are nici un efect negativ asupra sigurantei usii de intrare, deoarece modulul BlueCon este ascuns si aproape invizibil in faltul interior al usii, fiind astfel protejat si impotriva fenomenelor meteorologice.

Regandeste-ti ferestrele

Ferestrele joaca un rol important pentru designul si confortul interior. Pe langa forme si dimensiuni, manevrabilitatea lor, este foarte importanta. Acum, sunt disponibile o mare varietate de functii si solutii, la simpla atingere a unui buton, permitand ventilarea automata a incaperilor sau activarea sistemelor de umbrire si protectie la orbire.

Cu Schüco TipTronic SimplySmart, tot ce trebuie sa faceti pentru a inchide sau deschide  ferestrele, este sa apasati un buton, indiferent ca aveti ferestre si usi glisante de dimensiuni foarte mari, specifice arhitecturii moderne sau ferestre mai mici, traditionale. Daca se strica vremea, senzorul de vreme integrat va comanda inchiderea automata a tuturor ferestrelor. Diverse functii, cum ar fi racirea pe timp de noapte sau ventilatia temporizata, functioneaza, de asemenea, intr-un mod care economiseste energia. Feroneria mecatronica poate fi integrate in aproape toate sistemele de ferestre Schüco si se pot realiza o gama variata de elemente mobile cu diferite tipuri de deschideri.

Desigur, un element extrem de important al oricarui element mobil proiectat pentru o casa este gradul de securitate pe care il va oferi acesta si siguranta functionarii acesteia – mai ales daca aveti copii.

Feroneria Schüco TipTronic foloseste puncte de blocare multiple pentru a asigura o rezistenta semnificativ crescuta la efractie. Intrerupatoarele magnetice sunt folosite pentru a monitoriza si a furniza feedback despre ferestre conectate in sistemul de management al cladirii, inclusiv pentru sistemele de alarma, in timp ce protectia integrata impotriva prinderii degetelor permite redeschiderea automata a ferestrei in cazul in care  intalneste orice fel de obstacol, cum ar fi degetele sau imbracamintea, in timp ce fereastra se inchide. Pentru cerinte deosebit de stricte (de exemplu, scoli si crese), Schüco ofera, de asemenea, protectie impotriva prinderii degetelor cu o banda cu senzor care reactioneaza chiar si la cel mai mic contact cu orice parte a tocului ferestrei.

Aceste sisteme pot fi operate intr-o varietate de moduri, de la butoane pana la aplicatii pentru smartphone-uri si tablete. Solutiile smart home ne fac viata mai usoara, mai confortabila si mai eficienta; va ajuta sa va protejati sanatatea si casa si sa pastrati valoarea proprietatii pe termen lung. Vedeti ce putem face pentru dumneavoastra https://tamplarie.alukoenigstahl.ro/cladiri-inteligente/