Home Articole 10 Ponturi de care sa tineti cont cand alegeti Usi Glisante Schüco
10 Ponturi de care sa tineti cont cand alegeti Usi Glisante Schüco

10 Ponturi de care sa tineti cont cand alegeti Usi Glisante Schüco

0

„Lumina, aerul si soarele” au fost cerintele centrale ale modernismului. La 100 de ani de la infiintarea faimosului Bauhaus din Weimar, multe s-au schimbat in ceea ce priveste tehnologia si proiectarea cladirilor. Ceea ce a ramas neschimbat este impulsul de a iesi din interior. Cu o proiectare bine gandita, concepte vizionare pot fi realizate cu solutii durabile pentru locuintele pe care le dorim. Cu usile glisante Schüco, interiorul devine exterior, incaperile se extind, aerul circula, iar privelistea este nemarginita.

      1. Ce look doresti sa pui in scena?

O deschidere spre natura sau o panorama urbana capata profunzime cu cat va puteti cufunda mai mult in ea. Privelistea – vederea din interior spre exterior – poate fi pusa in scena pana la ultimul detaliu. Nimic nu trebuie sa distraga atentia, nimic nu trebuie sa perturbe armonia dintre natura si arhitectura.

      2. Verificati pozitia unghiului de vizualizare!

Pozitia deschiderii este esentiala pentru perspectiva. Cum sunt amplasate cercevelele  mobile si elementele fixe? Fereastra ofera o priveliste clara, usa glisanta se deschide pe intreaga latime a cladirii sau privelistea se deschide de la coltul cladirii si o priveliste fara profile obstructive ar fi placuta?

      3. Cate sau cat de putine  rame de ferestre doriti sa vedeti?

Pentru a obtine o transparenta maxima, alegerea usii glisante este cruciala. Tocul ascuns in perete si tavan si latimile vizibile minimizate ale profilelor reduc la minium aparenta profilelor  care alcatuiesc usa glisanta, fara a compromite flexibilitatea in ceea ce priveste tipurile de deschidere si finisajele suprafetelor.

      4. Subliniati importanta unei prag cu inaltime zero!

Cladirile si elementele de tamplarie trebuie sa fie echipate astfel incat sa satisfaca nevoile actuale si viitoare ale tuturor utilizatorilor si sa poata fi utilizate cu un confort maxim. Trecerile  fara prag sunt confortabile, ele protejeaza si impotriva accidentelor de impiedicare si sunt esentiale pentru cerintele privind constructiile fara bariere din DIN 18040.

      5. Ce tip de deschidere va doriti ?

Fie ca este vorba de usi glisante, liftant- glisante sau usi pliante – decizia in favoarea unui anumit tip de deschidere depinde de cerintele de proiectare si de specificul cladirii. Pentru a decide ce tip de usa glisanta este cel mai potrivit pentru o cladire, atat din punct de vedere functional, cat si estetic, este necesara clarificarea catorva principii de baza. Exista suficient spatiu disponibil pentru a glisa elementele de sticla unul in fata celuilalt? Pot fi acestea incastrate in perete? Spatiul disponibil pentru deschidere este suficient pentru a maximiza efectul de transparenta?

      6. Vreti sa fie cu maner sau este suficient un cuvant?

Fie ca sunt manuale sau mecatronice, usile glisante trebuie sa fie usor de manevrat. Exista diverse tehnologii care pun in miscare astfel de functii. Variante sunt numeroase: de la manerul standard la un maner tip bara complet integrat care poate fi actionat cu o singura mana, la butonul de operare de pe fereastra sau de pe perete, la o aplicatie cu control vocal.

      7. Cat de sigura doriti sa fie usa dvs. glisanta?

Protectia impotriva vizitatorilor neinvitati trebuie, de asemenea, luata in considerare. DIN EN 1627 enumera cerintele si clasificarile care se aplica componentelor rezistente la efractie, cum ar fi usile si ferestrele. Termenul englezesc Resistance Class (RC) este utilizat pentru a face diferenta  intre RC 2 (recomandat de politie) si RC 6.

      8. Cat de conectat sunteti la retea?

Constructii rezidentiale high-end fara tehnologie inteligenta pentru cladiri sunt de domeniul trecutului. Conectarea in retea si automatizarea functiilor cladirii sunt cruciale pentru gestionarea eficienta si durabila a cladirilor: pentru orice clima, cu flexibilitate functionala si estetica unica.

      9. Ganditi-va astazi la ziua de maine!

Limitele dintre confort, siguranta si beneficii sunt neclare. Cladirile si produsele utilizate ar trebui sa fie concepute astfel incat sa poata fi utilizate de oricine. Sa fie simplu si intuitiv de utilizat.

      10. Sa fim in armonie cu ciclul vietii!

Astazi, o arhitectura buna inseamna, de asemenea, sa fie durabila din punct de vedere ecologic, economic si social. Productia durabila a componentelor de constructie a incetat de mult sa mai fie suficienta afara. Extragerea durabila a materiilor prime si utilizarea de materiale reciclate, criterii stricte pentru productie, asamblare si utilizare si, in cele din urma, dezmembrarea, inclusiv reciclarea – toate acestea impreuna constituie o actiune durabila.

 

Despre Companie

In cei 29 de ani de activitate din Romania, Alukönigstahl, lider de piata in sisteme arhitecturale din aluminiu si otel, a asigurat cele mai eficiente solutii tehnice si a realizat peste 9.000 de proiecte si constructii reprezentative in domeniul constructiilor comerciale precum: Swisshotel Bucuresti, Hotelul Radisson Cluj, Millo & Tandem Office, Dacia One, U2 & U1 Center, Ana Tower, Globalworth Square, SkyTower, GlobalworthTower, in Bucuresti, UBC Iasi, Cluj si Timisoara. Dezvoltari rezidentiale precum, ONE High District, One  Luxuria Residence, Isho Living, Sea On Mamaia , Nordis Mamaia, One Mamaia Nord, Wings Cluj, Nusco City, Cortina North, Cortina 126,  fac parte deasemenea din referintele companiei. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukönigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina.

Pentru mai multe informatii despre Usile Glisante Panoramice Premium de la Alukonigstahl, va rugam sa vizitati site-ul web https://tamplarie.alukoenigstahl.ro/usi-glisante-premium-schueco/  sau sa contactati un reprezentant Alukonigstahl.