Home Topics Companii Wetterbest finalizeaza relocarea fabricii din Baicoi si inaugureaza noua facilitate de productie – o investitie de 44,5 mil. lei
Wetterbest finalizeaza relocarea fabricii din Baicoi si inaugureaza noua facilitate de productie – o investitie de 44,5 mil. lei

Wetterbest finalizeaza relocarea fabricii din Baicoi si inaugureaza noua facilitate de productie – o investitie de 44,5 mil. lei

0

Wetterbest, al doilea producator de sisteme pentru acoperisuri din Romania, atat dupa volum cat si dupa cifra de afaceri, a inaugurat astazi, la Baicoi, noua facilitate de productie, in urma unei investitii de 44,5 milioane de lei. Wetterbest este parte a Grupului TeraPlast, cel mai mare producator roman de materiale de constructii.

Implementarea proiectului de investitii a inceput in a doua jumatate a anului 2018 si a fost realizat in doua faze. Proiectul a fost cofinantat partial prin schema de ajutor de stat, valoarea ajutorului de stat fiind de 8,64 milioane de lei.

”Am finalizat relocarea chiar in aceste zile cand economia Romaniei este atat de afectata. Credem ca acum, mai mult decat oricand, este vital sa ne pastram concentrarea si sa privim in perspectiva. Ne protejam angajatii si ne adaptam conditiilor actuale, insa nu dorim sa oprim productia asa cum se intampla in Italia. Am investit cu gandul la partenerii nostri si la dezvoltarea pe termen lung. Noua fabrica beneficiaza de cele mai moderne echipamente disponibile, care ne permit cresterea capacitatii de productie cu 30%, astfel incat vom putea deservi si mai eficient atat piata locala, cat si pietele din regiune. Perioada aceasta dificila, la fel ca altele, va trece, iar noi ne propunem sa fim printre invingatori, a declarat Marian Pirvu, director general Wetterbest.

Noua fabrica va avea o capacitate anuala de productie de 10 milioane de metri patrati de tigla metalica. In urma relocarii, au fost create 42 de noi locuri de munca, astfel incat in prezent numarul total de angajati a Wetterbest este de peste 350 persoane. Pe langa echipamentele de ultima generatie, noua unitate de productie beneficiaza de softuri de automatizare a proceselor de productie si de gestiune, care vor contribui la optimizarea productiei si a fluxurilor logistice si de depozitare. Inainte de relocare, Wetterbest isi desfasura activitatea intr-o zona aflata de o parte si de alta a unui drum judetean, iar spatiile nu erau optime pentru desfasurarea eficienta a activitatii din punct de vedere comenzi, distributie si logistica. Acum, compania are la dispozitie toate instrumentele necesare dezvoltarii, la acelasi nivel cu marii jucatori europeni.

Obiectivele Wetterbest pentru acest an prevad cresterea cifrei de afaceri si a cotei de piata, cresterea accesibilitatii produselor prin dezvoltarea retelei de distributie si cresterea exporturilor in tarile din regiune. Produsele Wetterbest sunt prezente in majoritatea magazinelor de bricolaj, precum si in cele trei showroom-uri din Cluj, Craiova si Brasov. Compania a inregistrat, anul trecut, afaceri de 269,9 milioane de lei, in crestere cu 22%, fata de 2018.

Compania Wetterbest are trei locatii de productie in Baicoi (sediul central; Prahova), Podari (Dolj) si Saratel (Bistrita-Nasaud), iar de la inceputul acestui an este detinuta integral de TeraPlast.

 

 

Despre Grupul TeraPlast

Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este in prezent cel mai mare producator roman de materiale de constructii. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel Romania si Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, activitatea de reciclare a Grupului se desfasoara in compania independenta TeraPlast Recycling.

Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP. Actiunile TeraPlast sunt incluse in indicii BET, BET-TR, BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR si BET-Plus. In cadrul evaluarii Vektor in baza a 15 criterii de comunicare in relatia cu investitorii, efectuata de ARIR, TeraPlast a obtinut nota maxima, 10.