Un produs de legenda: WD-40

Un produs de legenda: WD-40

0

In 1953, intr-un mic laborator din San Diego, California, noua companie Rocket Chemical Company si personalul sau de trei membri si-au propus sa creeze o linie de solventi si degresanti pentru prevenirea ruginii, cu utilizare in industria aerospatiala.

Dupa 40 de incercari, au gasit reteta perfecta, iar produsul WD-40 a fost lansat, numele de WD-40 fiind prescurtarea de la „Water Displacement, 40th formula”.

Prima companie care a utilizat WD-40 a fost Convair, un antreprenor aerospatial, pentru a proteja invelisul rachetei Atlas de rugina si coroziune.

Formula WD-40 are 5 functii de baza:

  • Lubrifiaza: Una dintre substantele componente ale WD-40 Multi Use este lubrifiant activ si permanent. Astfel produsul este utilizat ca un lubrifiant excelent pentru diverse angrenaje. De mentionat este faptul ca WD-40 nu contine silicon ceea ce reduce gradul de atractie a prafului si a murdariei.
  • Penetreaza. Pentru mecanismele si piesele metalice ruginite sau blocate, o pulverizare cu WD-40 este suficient pentru a patrunde intre piese, deblocandu-le. Adera foarte bine pe metal, iar proprietatile sale lubrifiante asigura o functionare constanta a pieselor.
  • Protejeaza. Produsul formeaza un film protector care impiedica patrunderea apei si a umiditatii eliminand astfel efectele corozive asupra pieselor metalice.
  • Curata. Elimina urmele de grasime, murdarie si alte reziduuri de pe majoritatea tipurilor de suprafete.
  • Elimina umezeala: Datorita proprietatii sale de a indeparta apa, WD-40 elimina rapid umiditatea din circuitele electrice si electronice evitand astfel scurtcircuitarea lor.

Dupa cativa ani, la cererea fondatorului si presedintelui companiei Rocket Chemical Company, Norm Larsen, produsul a fost imbuteliat in tuburi cu aerosoli (spray), cu scopul de a fi usor de folosit in garaje, ateliere, service-uri si acasa, ajungand in prezent sa fie indispensabil din orice gospodarie.

In prezent, produsul este vandut in peste 176 de tari si teritorii din intreaga lume si este cunoscut si sub denumirea “produsul cu peste 2000 de aplicații”. Lubrifiantul WD-40 este cel mai versatil produs prezent in diverse domenii de activitate, fiind utilizat in case, la birouri, in gradina dar si in armata, aviatie si foarte multe industrii. WD-40 este extrem de util si eficient, ramanand solutia nr. 1 la o multitudine de probleme.

Vezi aici lista cu cele 2000 de aplicatii WD-40

Datorita procesului continuu de imbunatatire, testare si tinand cont de dorintele clientilor, compania WD-40 a creat mai multe game destinate special pentru anumite domenii de activitate si industrii. Dintre acestea, pe piata din Romania sunt prezente pe rafturi 3 game distincte:

 

  • WD-40® Multi-Use Product protejeaza metalul impotriva ruginii si coroziunii, deblocheaza ansamblurile intepenite, indeparteaza umiditatea si lubrifiaza orice. Inlatura chiar si grasimea, murdaria si alte reziduuri de pe majoritatea tipurilor de suprafete.
  • WD-40 BIKE® este o gama noua de produse special conceputa pentru a avea grija de bicicleta ta pe tot parcursul anului. Este rezultatul unei cercetari si dezvoltari intense, prin colaborari cu experti in ciclism, cu scopul de a realiza o gama de produse care sa ofere cele mai bune performante pentru bicicleta ta.  Aceasta gama este recomandata mecanicilor, altelierelor de reparatii si ciclistilor deopotriva.
  • WD-40® Specialist® ofera cea mai buna solutie pentru rezolvarea sarcinilor dificile cu care se confrunt  utilizatorii profesionisti din industrie.

 

Produsele WD-40 sunt nelipsite din majoritatea gospodariilor si din trusele de unelte ale profesionistilor din constructii si din diverse industrii, acoperind un spectru extrem de larg de utilizari si intrebuintari. Pentru a-ti eficientiza si usura munca, iti punem la dispozitie diferite tutoriale pe blogul WD-40 pentru a afla cum sa folosesti pas cu pas produsele de care tu ai nevoie iar daca realizezi si trimiti o fotografie de aplicatie cu WD-40 multi-use product, poti castiga o excursie la NEW YORK sau multe alte premii.

Distribuitorul produselor WD-40 in Romania si organizatorul campaniei WD-40 TE TRIMITE LA NEW YORK este TEMAD CO SRL, iar pana la 31.01.2021 si tu te poti inscrie cu oricate fotografii de aplicatii, pentru mai multe sanse de castig. Lista premiilor o găsești aici.

 

Despre TEMAD CO SRL

Temad este importator si distribuitor national de top pe piata materialelor auxiliare pentru constructii, amenajari si industrie. Temad este unic distribuitor al produselor WD-40 in Romania. Compania are un portofoliu vast de produse de calitate superioara ce acopera o arie foarte larga de aplicatii si utilizari: adezivi, etanseizanti, spume poliuretanice, echipamente de protectie, sisteme de fixare, abrazive si scule aschietoare, vopsele spray retus auto, vopsele decorative si speciale, spray-uri tehnice, profile de trecere din aluminiu si PVC, accesorii pentru zugravit, plasa de fibra de sticla, accesorii pentru termoizolatii si pentru gips-caton, benzi adezive si de etansare, vopsele lavabile, tencuieli decorative, accesorii pentru baie si bucatarie, produse profesionale pentru curatenie, produse pentru hidroizolare, scule de masurare si de gradinarit. Fiecare produs este rezultatul investitiilor in cercetare, in dezvoltarea de tehnologii inovatoare si sigure si in atentia sporita la impactul asupra mediului si asupra oamenilor. La acest pachet se adauga serviciile de vanzare consultativa, training de specialitate, livrare prompta in 24 de ore, in cele mai bune conditii, oriunde in tara, atat in magazinele de profil din comertul traditional si din comertul modern, cat si direct pe santiere sau la companii din domeniu.