Home Topics Companii TeraPlast detine 99% din Depaco – Wetterbest
TeraPlast detine 99% din Depaco – Wetterbest

TeraPlast detine 99% din Depaco – Wetterbest

0

Grupul TeraPlast, cel mai mare producator de materiale de constructii cu capital romanesc, si-a majorat cu 32% participatia in Depaco, jucator de top al pietei locale de sisteme complete pentru acoperisuri prin brandul Wetterbest, ajungand la o participatie de 99%.

In urma contractului incheiat in data de 10 mai 2019, investitia totala a TeraPlast in detinerea de 99% din Depaco va depasi 17 milioane de euro. Pretul de 5,1 milioane de euro pentru detinerea aditionala de 32% se va deconta pana in decembrie 2020.

„Achizitia se incadreaza in politica Grupului TeraPlast de a-si consolida participatiile in subsidiarele sale. Evolutia business-ului de la intrarea in Grupul TeraPlast si pana acum ne confirma increderea pe care am avut-o si o avem atat in potentialul companiei, cat si in oportunitatile pe care le poate oferi piata de invelitori a carei valoare este de peste 300 milioane de euro.”  a declarat Dorel Goia, Presedintele Consiliului de Administratie al TeraPlast.

In primul trimestru din 2019, Wetterbest a avut cea mai mare contributie la evolutia cifrei de afaceri consolidata a Grupului TeraPlast, adaugand 3,9 milioane de euro fata de trimestrul 1 din 2018. Cresterea vine ca urmare a masurilor implementate la nivelul departamentului comercial, precum si a dezvoltarii segmentului industrial.

Pentru 2019, compania isi propune o cifra de afaceri de 55 milioane de euro, cu 18% peste valoarea din 2018 si cresterea cu 51% a EBITDA, pana la 4,6 milioane de euro. La aceste obiective va contribui si noua facilitate de productie, obiectul proiectului co-finantat prin schema de ajutor de stat, care va functiona incepand cu trimestrul 3 al acestui an.

Din ajutorul de stat de 6,8 milioane de euro primit de catre Grupul TeraPlast anul trecut, Wetterbest beneficiaza de aproximativ 1,9 milioane de euro pentru investitia intr-o unitate noua de productie in Baicoi.

Achizitia Depaco a inceput in 2017, TeraPlast preluand pachetul majoritar de 67% in ianuarie 2018.

Despre Grupul TeraPlast

Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este in prezent cel mai mare producator de materiale de constructii, cu capital romanesc. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel Romania si Serbia, Wetterbest (Depaco), TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, business-ul de reciclare al Grupului se desfasoara in compania independenta TeraPlast Recycling.

Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRP. Actiunile TeraPlast sunt incluse in indicii BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR si BET-Plus.