Home Articole Se premiaza excelenta in invatamantul profesional dual
Se premiaza excelenta in invatamantul profesional dual

Se premiaza excelenta in invatamantul profesional dual

0

13 elevi sustin examenul de certificare pentru calificarea „Electronist, aparate si echipamente” la sediul fabricii Robert Bosch din Cluj. Aici, cei 13 tineri absolventi au facut practica pe parcursul celor 3 ani de invatamant dual. Emotii, implinire, siguranta si cu capul sus pentru ceea ce urmeaza, asa s-ar descrie atmosfera din timpul probelor de examen.

29, 30 si 31 iulie: Aceeasi poveste, alta locatie – la Brasov de data aceasta. 209 elevi, absolventi ai Scolii Profesionale Germane Kronstadt reprezinta a sasea generatie de copii cu un viitor sigur in fata. Elevii au absolvit scoala profesionala la una din cele 15 companii partenere de practica, acoperind 5 calificari: operator pe masini unelte cu comanda numerica, electromecanic – masini unelte si instalatii industriale, confectioner articole din piele si inlocuitori, sculer matriter si sudor.

AHK Romania a supravegheat aceste examene si le-a inmanat elevilor cu rezultate bune un certificat de competenta. Aceasta diploma atesta calitatea superioara a formarii elevilor si subliniaza ca abilitatile dobandite de elevi sunt cele solicitate de piata muncii. „Prin faptul ca au fost scolarizati in invatamantul dual, prin implicarea activa a companiilor partenere, elevii sunt perfect pregatiti pentru piata muncii. O dovedeste si faptul ca toti absolventii pe care noi i-am certificat au obtinut o oferta de angajare din partea companiei unde au facut practica. Angajabilitate 100%! Vorbim de tineri de 17-18 ani, care au un viitor bine stabilit in fata si prin calificarea dobandita vor avea oricand o usa deschisa,” a subliniat Anca Hociota, Manager Vocational Training, AHK Romania.

AHK Romania, reprezentanta oficiala a economiei germane in Romania, se implica activ in implementarea si dezvoltarea sistemului de invatamant profesional din Romania. In calitate de partener si consultant pentru companii, AHK Romania sustine concret companiile si raspunde tuturor intrebarilor legate de formarea profesionala si continua.

Despre AHK Romania

Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) este reprezentanta oficiala a economiei germane si totodata cea mai mare Camera de comert bilaterala din Romania. AHK Romania apartine, alaturi de Camerele de comert si industrie germane (IHK), retelei globale a Camerelor de comert germane bilaterale, reunite sub umbrela Uniunii Camerelor de Comert si Industrie din Germania (DIHK).

Camera de Comert si Industrie Romano-Germana, infiintata in 2002, numara peste 600 de firme-membre si ofera companiilor o platforma importanta pentru networking, schimb de informatii si experiente. Prin serviciile pe care le ofera si prin evenimentele pe care le organizeaza, AHK Romania sustine activ companiile germane la intrarea lor pe piata romaneasca si este totodata partener al firmelor romanesti interesate de piata germana. In Romania AHK se implica activ in implementarea sistemului dual de invatamant dupa model german si a infiintat platforma GreenTech econet romania, cat si o Curte Permanenta de Arbitraj. Pentru sustinerea companiilor mici si mijlocii romanesti am initiat portalul „marketplace romania”.

Mai multe informatii gasiti in pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro. Ne gasiti de asemenea in Social Media, pe Facebook si LinkedIn / ahkromania.

Contact pentru presa:
Carmen Kleininger
Presa si Relatii Publice
Camera de Comert si Industrie Romano-Germana
Tel.: +40 21 207 91 50
Fax: +40 21 223 15 38
E-Mail: kleininger.carmen@ahkrumaenien.ro
Web: www.ahkrumaenien.ro