Home Articole Prefbeton – Organizația Patronală a Producătorilor de Prefabricate din Beton din România – a organizat joi, 4 octombrie 2018 a doua ediție a Conferinței internaționale “Soluții prefabricate din beton”
Prefbeton – Organizația Patronală a Producătorilor de Prefabricate din Beton din România – a organizat joi, 4 octombrie 2018 a doua ediție a Conferinței internaționale “Soluții prefabricate din beton”

Prefbeton – Organizația Patronală a Producătorilor de Prefabricate din Beton din România – a organizat joi, 4 octombrie 2018 a doua ediție a Conferinței internaționale “Soluții prefabricate din beton”

0

Conferința a avut loc la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca și a reunit peste 180 participanți din rândul proiectanților de structuri, arhitecților, antreprenorilor generali, dezvoltatorilor imobiliari și producătorilor de prefabricate din beton, dar și furnizorilor de echipamente și materiale pentru industria construcțiilor.
Am continuat și în acest an seria discuțiilor pe tema soluțiilor prefabricate din beton. Vorbitori din România și din străinătate au abordat diverse teme actuale sau proiecții către viitor, menite să inspire participanții: soluții inovatoare prefabricate din beton pentru infrastructura rutieră, proiecte logistice și comerciale, proiecte socio-culturale, proiecte rezidențiale; o paralelă beton monolit – beton prefabricat, avantaje, provocări; comporarea la cutremur a clădirilor cu structuri prefabricate din beton – în România și în alte zone seismice; evoluția legislației în domeniu; perspective economice ale pieței de construcții; betonul prefabricat este uimitor – de la structuri clasice la betonul-dantelă, de la betonul obișnuit la cel de înaltă performanță.

Printre vorbitorii invitați la această conferință se află nume importante din România, Finlanda, Franța, Ungaria și Spania:

Prof. Univ.Dr.Ing. Kiss Zoltan (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca), Prof.Univ.Dr.Ing. Radu Sorin Văcăreanu (Universitatea Tehnică de Construcții București), Elena Meteș / Edward Petzek (SSF RO), Philippe HENRI (Bonna Sabla/Consolis), Radu Bogorin / AnnaMaria Schiau (LafargeHolcim România), Andrei Rădulescu (Banca Transilvania), Zsolt Kovacs (ASA ÉPÍTŐIPARI KFT Ungaria), Andreea Cel Mare (Universitatea de Arhitectură și Urbanism « Ion Mincu » din București), Jeni Toma (ASRO), Slavomir Matiasko (Peikko), Eduardo Gürtner (Moldtech), Dipl.ing. Szabo Levente (Jordahl & Pfeifer România), dipl. ing. Costel Oprea (SW Umwelttechnik), Cosmin Bunea și Petre Pătruțoiu (Somaco Grup Prefabricate), Cristian Manițiu (Con-A) etc.

Prefbeton a fost înființată în anul 2016 cu scopul de a promova produsele prefabricate din beton, de a reprezenta, susține și apăra interesele tehnice, economice și juridice referitoare la comerțul și industria produselor din beton prefabricat, de a dezvolta și încuraja cooperarea în domeniul stiinţific, tehnic și de standardizare, de a stimula contactele între specialiștii din țară și din străinătate. Membrii Organizației Patronale a Producătorilor de Prefabricate din Beton din România – PREFBETON – sunt principalii producători de prefabricate din beton din România, enumerați în ordine alfabetică: ASA Cons, Bauelemente, Con-A, Incontro Prefabbricati, Prefab Calarași, Somaco Grup Prefabricate și SW Umwettechnik. Membrii asociați Prefbeton sunt: MC Bauchemie, Peikko, Jordahl & Pfeifer România și Siderom Steel.
“Și anul trecut și în acest an inițiativa organizării acestei conferințe a fost întâmpinată cu mult entuziasm de partenerii din industria construcțiilor. Dorim ca acest eveniment să devină, an de an, unul dintre reperele importante pentru partenerii din domeniu. La ambele ediții ale conferinței au răspuns prompt atât vorbitorii din România și străinătate, cât și participanții (producători, proiectanti, antreprenori generali, beneficiari, profesori universitari și studenți, furnizori de echipamente și materii prime etc), care au mărturisit că așteptau de mult o astfel de conferință. Am remarcat și în acest an un interes deosebit pentru prefabricate din beton în rândul tinerilor ingineri, care confirmă astfel perspectivele foarte largi pe care noi le anticipam în evoluția prefabricatelor din beton în România” declară domnul Gabriel Colobățiu, președintele Prefbeton.
A doua ediție a Conferinței internaționale “Soluții prefabricate din beton” a fost organizată cu susținerea partenerilor First Technology, Peikko, Jordahl & Pfeifer România, Terwa Constructio Systems, MC Bauchemie România, StruSoft, BASF România, Siderom Steel, Sika România, Ideastatica și MaxFrank.

www.prefbeton.ro.


Prefbeton 2018