Home Topics Comunicate de presa Holcim si Scoala de Valori lanseaza a doua editie a proiectului „Profesii bine cimentate”. 100 de tineri vor avea oportunitatea sa descopere industria cimentului
Holcim si Scoala de Valori lanseaza a doua editie a proiectului „Profesii bine cimentate”. 100 de tineri vor avea oportunitatea sa descopere industria cimentului

Holcim si Scoala de Valori lanseaza a doua editie a proiectului „Profesii bine cimentate”. 100 de tineri vor avea oportunitatea sa descopere industria cimentului

0
  • 100 de studenti din 9 centre universitare vor putea descoperi industria cimentului, interactionand cu profesionisti din domeniu.
  • 20 dintre acestia vor urma ulterior stagii de practica in locatiile Holcim Romania

 

Grupul Holcim Romania si Scoala de Valori lanseaza a doua editie a proiectului “Profesii bine cimentate”. In cadrul acestuia, studentii vor avea oportunitatea sa descopere industria cimentului, conectandu-se cu profesionisti din cadrul Holcim. Tinerii vor lua parte la ateliere de tip soft skills si la ateliere tehnice, care sa-i ajute sa-si construiasca cariere de succes si care sa le faciliteze accesul la piata muncii.

Proiectul se adreseaza studentilor si masteranzilor de la specializarile: Chimie si Inginerie Chimica, Inginerie Mecanica, Electronica si Automatizari si Inginerie Miniera, Constructii Civile si Industriale, Cai Ferate Drumuri si Poduri, Utilaj Tehnologic, Geologie si SSM si Mediu, dar si  masteranzilor inscrisi la Project Management.

Astfel, tinerii din Bucuresti, Brasov, Cluj, Baia Mare, Craiova, Iasi, Oradea, Petrosani, Pitesti si Timisoara se pot inscrie in perioada 17 ianuarie – 27 februarie, accesand pagina dedicata a proiectului, disponibila aici.

„Prin intermediul acestui proiect, oferim posibilitatea tinerilor sa descopere si chiar sa-si construiasca cariere de succes in industrii tehnice, cu impact vizibil in dezvoltarea societatii, asa cum este cea a cimentului, in care activam noi”, a declarat Alina Cristea, Manager CSR si Proiecte Educationale in cadrul Grupului Holcim Romania.

Pe durata proiectului, participantii vor beneficia de:

  • 3 webinarii online cu profesionisti din industria cimentului si invitati din cadrul universitar
  • 6 ateliere de dezvoltare personala, care vor aborda teme precum: branding personal, inteligenta emotionala, eficienta personala, intraprenoriat, si implicare organizationala.
  • 6 ateliere tehnice, organizate cu sprijinul specialistilor Holcim, in cadrul carora vor primi informatii aplicate despre Mecanica, Automatizari, Mine, Inginerie chimica, Mediu si Sanatate si Securitatea Muncii, Ready Mix proces si Produse.

„Profesii Bine Cimentate aduce o experienta deplina de invatare. Ca student, iti descoperi abilitatile participand la atelierele Soft Skills, ai sansa sa aplici cunostintele invatate la facultate prin atelierele tehnice desfasurate sub indrumarea mentorilor de la Holcim, iar in urma programului poti aplica la un internship in cadrul companiei”, mentioneaza Crina Bonea, manager de proiect.

Ulterior, 20 dintre studenti vor avea oportunitatea sa urmeze, in perioada iulie-octombrie, stagii de practica in locatiile Grupul Holcim Romania.

In prima editie, desfasurata in 2021, proiectul “Profesii bine cimentate” s-a axat pe diversitatea de gen in industria constructiilor.

 

 

 

Despre Scoala de Valori

Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentala infiintata in 2009, care ofera tinerilor si profesorilor experiente de dezvoltare, astfel incat sa renunte la convingerile si comportamentele invechite, care si-au dovedit tarele si sa-si dezvolte competente pentru viata. Prin educatia inovativa bazata pe valori, acestia isi vor creste abilitatile de a lucra in echipa, vor detine cunostintele multidisciplinare si vor ajunge sa isi creeze propriile vieti bazandu-se pe valori sanatoase. Doar asa vor ajunge sa transforme Romania.

 

Despre Holcim Romania

Holcim (Romania) S.A. activeaza de peste 20 de ani in sectorul materialelor de constructii din Romania. Compania detine doua fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare, 19 statii ecologice de betoane, trei statii de agregate, doua statii de lianti speciali si trei terminale de ciment in Bucuresti, Turda si Roman. In prezent, Holcim numara aproximativ 800 angajati in Romania.

Grupul de companii Holcim Romania include Somaco Grup Prefabricate (ce detine cinci fabrici de prefabricate si una de BCA) si Geocycle Romania (cu trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deseurilor). In total, Grupul Holcim Romania are aproximativ 1700 de angajati.