Home Articole Grupul TeraPlast se implica in formarea elevilor prin programe de invatamant dual
Grupul TeraPlast se implica in formarea elevilor prin programe de invatamant dual

Grupul TeraPlast se implica in formarea elevilor prin programe de invatamant dual

0

Grupul TeraPlast, cel mai mare producator roman de materiale de constructii, se implica, alaturi de Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Bistrita si Primaria Bistrita, in formarea viitoarelor generatii de angajati, prin intermediul programului de invatamant profesional dual, urmand astfel strategia de  CSR a Grupului – Impreuna Cladim Romania.

TeraPlast are o strategie de dezvoltare pe termen lung, bazata pe o echipa motivata si orientata spre performanta. Consideram ca acest parteneriat este un pas inainte pentru sustinerea obiectivului nostru si pentru a creste angajabilitatea absolventilor. Prin acest parteneriat ne propunem sa pregatim viitoarele generatii de angajati ai Grupului TeraPlast. Consideram ca situatia actuala de pe piata muncii a creat necesitatea unei colaborari mai stranse intre operatorii economici si institutiile de invatamant, cu actiuni concrete si eficiente, cum este si cazul invatamantului dual”, a declarat Mihaela Anca, director de resurse umane in cadrul TeraPlast.

Programul va avea o durata de 3.5 ani si va include etapele de informare si promovare, recrutarea, selectia si admiterea candidatilor si perioada efectiva de formare profesionala prin invatamant dual, la finalul careia elevii vor sustine un examen de certificare a calificarii.

Necesitatea invatamantului dual a rezultat in principal din nevoia tot mai stringenta de forta de munca calificata a operatorilor economici. Pentru anul scolar 2020-2021, la Liceul Tehnologic Grigore Moisil din Bistrita avem propuse 3 calificari si ne asteptam sa ajungem la un numar de 84 de elevi implicati in invatamantul dual. In ce priveste colaborarea noastra cu TeraPlast ne asteptam la un dialog constructiv si promptitudine pentru o buna pregatire a elevilor si a viitorilor angajati ai TeraPlast, precum si implicarea tutorilor de practica in pregatirea elevilor”, a declarat Prof. ing Mihai-Moldovan Sipos, Director adjunct Liceul Tehnologic Grigore Moisil.

Astfel, in anul scolar 2020-2021, un grup de 21 de elevi de clasa a IX-a vor incepe stagiul de pregatire practica in cadrul companiei, pentru a obtine calificarea „Operatori la masini cu comanda numerica” si vor primi o bursa lunara de 200 lei, suplimentar fata de bursa acordata din fonduri publice. In plus, pentru motivarea elevilor, in fiecare an, 3 dintre cei mai implicati elevi vor beneficia de un premiu de performanta in valoare de 500 lei.

Grupul TeraPlast va fi reprezentat in consiliul de administratie al unitatii de invatamant si va participa, prin specialistii sai, la stabilirea si realizarea planificarii strategice a unitatii de invatamant, la stabilirea probelor si elaborarea procedurii de admitere a candidatilor pentru locurile din invatamantul dual, precum si la poiectarea curriculumului si organizarea procesului de pregatire si evaluare a elevilor.

Ulterior, un tutore de practica din cadrul Grupului TeraPlast va fi cel care va coordona formarea profesionala a elevilor, alaturi de un cadru didactic coordonator. Dupa ce elevii vor primi informatiile teoretice necesare in cadrul unitatii de invatamant, ei vor trece la stagiile practice in cadrul companiei TeraPlast.

 

Despre Grupul TeraPlast

Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este in prezent cel mai mare producator roman de materiale de constructii. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel Romania si Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, business-ul de reciclare al Grupului se desfasoara in compania independenta TeraPlast Recycling.

Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRP. Actiunile TeraPlast sunt incluse in indicii BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR si BET-Plus.