Home Topics Parerea specialistului Cum sa iti alegi o invelitoare pentru proiectul tau si de ce sa colaborezi cu specialisti in solutii complete de acoperire si montaj
Cum sa iti alegi o invelitoare pentru proiectul tau si de ce sa colaborezi cu specialisti in solutii complete de acoperire si montaj

Cum sa iti alegi o invelitoare pentru proiectul tau si de ce sa colaborezi cu specialisti in solutii complete de acoperire si montaj

0

Sezonul constructiilor si al renovarilor este in toi, iar alegerea unei invelitori si montajul acesteia reprezinta intotdeauna o provocare pentru majoritatea noastra. De aceea, am stat de vorba cu cei de la Cover Grup Construct – o echipa de specialisti in solutii complete de acoperire si montaj, in incercarea de a obtine cele mai relevante informatii pentru tine si proiectul tau.

De multe ori, acoperisul este ultimul de pe lista, iar invelitoarea aleasa in functie de buget si de contextul proiectului. Corect este insa ca aceasta sa fie aleasa, inainte de toate, in functie de specificul zonei in care se construieste, iar apoi proiectata cladirea – conform nevoilor pe care materialul le are. De exemplu, daca proiectul tau este construit intr-o zona in care este expus la intemperii – ninsori abundente, vant – se recomanda utilizarea tablei faltuite.

Trecand peste acest aspect insa, sunt doua tipuri de acoperisuri pe care le putem folosi in proiectul nostru:

  • Acoperisurile plate sau cu panta mica. Necesita intotdeauna o acoperire impermeabila, care sa nu permita apei sa se infiltreze in structura. Cum ar fi tabla faltuita.
  • Acoperisurile cu panta mica spre mare. Necesita intotdeauna un sistem de ventilatie adecvat, intrucat invelitorile permit mici infiltratii de apa, sub presiunea vantului. Cum ar fi tigla metalica sau ceramica.

Recomandarile specialistilor in solutii complete de acoperire si montaj nu se opresc insa la aceste detalii. Potrivit acestora, inainte de a solicita servicii de consultanta si de montaj, este binevenita o documentare cu privire la sistemele de invelitori. In alegerea produsului final, sunt cateva aspecte de care trebuie tinut cont.

Greutatea mica

Documenteaza-te asupra specificatiilor invelitorii si cauta una cu o greutate medie spre mica, cum ar fi tabla faltuita sau tigla metalica. O invelitoare cu o greutate mica presupune o structura simplificata a acoperisului, si indirect costuri mai reduse de realizare. Iar ca exemplu, sa comparam un acoperis din tigla metalica cu unul din tigla ceramica. Ambele, cu aceeasi suprafata: de 200 de m². Daca primul va avea o greutate de sub o tona, cel de-al doilea aproximativ de 10 ori mai mult.

Rezistenta

In etapa de documentare pentru alegerea invelitorii, cauta doar acele produse realizate din materiale de calitate, atent finisate, cu cat mai multe straturi de protectie si de vopsea, pentru a face fata cu brio ultravioletelor si intemperiilor. Acest lucru este reflectat si de garantia oferita de producatori, cat si de durata de viata estimata, tot de acestia.

De exemplu, o invelitoare rezistenta este una realizata dintr-un otel de calitate, galvanizat la cald, cu protectie multistrat (cate doua straturi pe fiecare parte), si o garantie de minimum 30 de ani.

Eleganta

De ce nu am inceput cu esteticul cand, pentru clienti, acesta este, de cele mai multe ori, primul factor in alegerea unui acoperis? Pentru ca, profesional vorbind, ar trebui sa primeze aspectele tehnice si durabilitatea. Aspectul, insa, completeaza intregul proiect, motiv pentru care nu putea fi omis. In functie de produsul ales, se poate opta pentru tigle metalice cu diferite stiluri de taiere sau de inaltimi ale profilelor, ori pentru tabla faltuita – care ofera proiectului tau un aspect clasic si durabil.

De ce sa colaborezi cu specialisti in solutii complete de acoperire si montaj?

Intr-adevar, este mai usor a realiza acoperirea proiectului cu cei care te-au ajutat si cu constructia lui. Este insa un compromis care iti poate aduce o multime de dezavantaje.

Drumul colaborarii cu specialistii in solutii complete de acoperire incepe cu consultanta, de regula gratuita, in alegerea invelitorii. Uneori, tipul acesteia este ales de arhitecti, alteori trebuie ales chiar de catre client. Indiferent de situatie insa, pentru a avea certitudinea ca esti „acoperit” de problemele viitoare care ar putea aparea, este bine a cere si a primi sfaturi suplimentare de la profesionistii in domeniu. In plus, montatorii profesionisti stiu ce sa aleaga din portofoliul furnizorilor potrivit nevoilor proiectului tau, oferind totodata rapiditate in finalizarea lucrarii – prin prisma experientei pe care o au.

Cel mai important avantaj al colaborarii este insa garantia oferita si faptul ca, indiferent de situatiile care pot aparea odata cu trecerea timpului, ramai „acoperit”.