Home Stiri Eco Friendly, Cladiri Verzi Casele cu acoperis terasa – perspective si solutii
Casele cu acoperis terasa – perspective si solutii

Casele cu acoperis terasa – perspective si solutii

0

Traim un an atipic si un context social complet nou. Poate ca termenul care descrie cel mai bine anul 2020 este repozitionarea.

Reperele sunt altele, munca s-a schimbat, industriile se adapteaza, oamenii incep sa-si schimbe obiceiurile. Iar, poate una dintre cele mai vizibile schimbari are loc pe plan rezidential, pentru ca oamenii au inceput sa redescopere potentialul locuintei la casa, pe pamant, daca se poate si cu gradina si cu acoperis tip terasa.

Despre acest tip de locuinte cu acoperis terasa, vrem sa vorbim, in continuare.

Acestea se afla in tendinte, iar argumentele estetice si de design, precum si cele functionale sunt cel mai adesea invocate de proprietari pentru o astfel de optiune. In target sunt familiile tinere si foarte tinere, care adopta un stil de viata modern, pentru care functionalitatea si flexibilitatea in amenajare sunt criterii esentiale. In special, atunci cand ai nevoie sa amenajezi un spatiu de birou, pentru munca de acasa.

 

 

Din punctul nostru de vedere, pentru ca proiectul unei locuinte moderne cu acoperis terasa,  sa fie reusit, compartimentarea spatiilor si iluminarea lor sunt criterii esentiale si este important sa fie luate in calcul din faza de proiect.

Acoperisul tip terasa are, prin definitie, mai multe avantaje. Privind din exterior, terasa, daca este una circulabila, poate deveni un loc de relaxare unic, o oaza de liniste intr-un decor urban aglomerat. Privind din interior, observam o mare libertate in amenajare, pentru ca lipsesc unghiurile inclinate, sarpanta. Apar insa volumetriile si acea fluiditate a trecerilor dintr-un spatiu in altul, daca sunt luate in calcul vitraje generoase. Mai mult, chiar si holurile si incaperile interioare care nu au peretii exteriori, pot deveni spatii luminoase. Da, iti vom explica cum.

 

 

O descoperire pentru acoperisul tau

Montajul unor ferestre pentru acoperis tip terasa reprezinta o solutie moderna si inovatoare pentru iluminare. Efectul consta intr-o abundenta de lumina naturala si un confort vizual si interior. Spre deosebire de ferestrele verticale din fatada, care lumineaza incaperea perimetral, acestea pot fi amplasate chiar deasupra zonelor preferate: birou, loc de joaca sau de relaxare.

 

De ce sa optezi pentru ferestrele VELUX pentru acoperis terasa?

Deoarece aspectul incaperilor se schimba semnificativ, prin crearea acelui sentiment de deschidere a spatiilor de sub acoperis, ceea ce are un impact vizual spectaculos. Mai mult:

– sunt solutii perfecte pentru a aduce lumina naturala si aerul proaspat direct in centrul casei.

– consumul de energie utilizata pentru iluminat artificial se reduce semnificativ

– aerul interior este mai putin umed, vei avea mai putini alergenii in mediul interior datorita ventilatiei naturale rapide.

In ceea ce priveste modelele de ferestre, VELUX pune la dispozitie atat varianta cu cercevea fixa, dar si cea cu cercevea mobila – actionata electric. In plus, un aspect esential la aceste ferestre este protectia de sticla cu care acestea sunt acoperite.

 

Inovatia CurveTech protectia din sticla curbata

VELUX a lansat CurveTech – o protectie inovatoare de sticla curbata care se monteaza deasupra unei ferestre VELUX pentru acoperis terasa.

Sticla exterioara curbata este alcatuita dintr-o foaie de geam rezistent la zgarieturi, cu o grosime de pana la 6 mm, care se extinde peste cadrul sau de sustinere, dintr-un capat intr-altul al luminatorului, pentru un drenaj neintrerupt al apei.

 

 

Avantajul formei sale curbate, este ca permite apei sa se scurga cu usurinta de pe suprafata ei. Aceasta inseamna ca lumina zilei poate patrunde in incapere fara ca picaturile de ploaie sa o incomodeze. Designul inovator si unic asigura o functionalitate optima si o vedere clara spre cer.

Suprafata curbata iese in evidenta in special din exterior, ca o completare moderna, in special in cazul cladirilor ale caror acoperisuri sunt vizibile de la balcoane, terase sau ferestre. Aceasta solutie VELUX este potrivita atat pentru terasele clasice, cu inchidere cu membrana bituminoasa, dar si pentru terasele verzi, circulabile.

Pentru consultanta gratuita personalizata sau pentru mai multe informatii, contacteaza producatorul pe velux.ro sau pe facebook.com/VELUX.