Home Topics Companii BauderTOP DIFUTEX NSK
BauderTOP DIFUTEX NSK

BauderTOP DIFUTEX NSK

0

Membrana sub invelitoare permeabila la difuzie, autoadeziva pe cusatura si extrem de rezistenta

Membranele sub invelitoare vor fi dispuse ca masuri suplimentare sub invelitorile acoperisului din tigle, ardezie, sindrile bituminoase, ciment cu fibre si metalice. Acestea vor fi montate corespunzator capacitatilor lor peste capriori si/sau pe astereala si termoizolatie. Se deosebesc prin zone de acoperire lipite si suprapuse.

Membrana BauderTOP DIFUTEX NSK insumeaza toate avantajele materialelor bituminoase intr-o singura membrana permeabila la difuzie. Datorita tehnicii moderne de imbinare autoadeziva pe cusatura, este usor si sigur de aplicat. Membrana bituminoasa cu bitum polimer cu cinci straturi nu ofera doar valoarea sd ≤ 0,1 m, ea este de altfel rezistenta la ploaie, robusta si rezistenta la rupere. Prin acestea se deosebeste clar de membranele textile obisnuite. Greutatea redusa si latimea sa ii confera caracterul distinctiv in domeniul membranelor bituminoase.

Un produs – doua domenii de utilizare

1. Strat sub invelitoare lipit BauderTOP DIFUTEX NSK are functia unui strat sub invelitoare lipit:
– direct peste termoizolatie
– pe astereal
– in domeniul fatadelor
Datorita acestei functionalitati multiple, devine inutila combinarea cu diferite membrane, ceea ce simplifica depozitarea.

2. Strat sub invelitoare rezistent la perforare si la cusatura BauderTOP DIFUTEX NSK realizeaza in combinatie cu fasiile de etansare pentru cuie Bauder Nageldichtstreifen functia unui strat sub invelitoare rezistent la perforare si la imbinare:
– pe astereala
– in domeniul fatadelor

Inchidere mai sigura si mai rapida a imbinarilor

Imbinarile longitudinale ale BauderDIFUTEX NSK permit inchiderea sigura si precisa dintr-o singura operatie. Detasati pur si simplu folia de protectie, presati imbinarea – si… gata! Fara benzi adezive sau materiale adezive suplimentare, deci fara lucrari si costuri suplimentare! Prin intermediul imbinarii lipite (NSK) ia nastere un strat cu etansietate la vant. Astfel, in special in lunile de iarna, aerul rece din exterior nu mai poate sa patrunda in termoizolatie si sa o raceasca. Cercetarile au aratat ca prin intermediul membranelor lipite precum BauderTOP DIFUTEX NSK rata de schimbare a aerului poate fi redusa cu peste 30%. In felul acesta, BauderTOP DIFUTEX contribuie in mare masura la respectarea conditiilor de protectie termica si la asigurarea eficientei materialului termoizolator.

Aplicare

BauderTOP DIFUTEX NSK se aplica de la stanga la dreapta si de jos in sus, intotdeauna paralel cu streasina. Fixarea mecanica rezulta conform regulilor de specialitate corespunzatoare, in principiu prin suprapunere, cu partea superioara de suprapunere acoperita cu folie de protectie. Imbinarea longitudinala autoadeziva la rece se afla la aplicare intotdeauna deasupra (inspre coama). Suprapunerile la capat se dispun in zona capriorilor si se lipesc. In zona de inchideri, membranele se vor ridica si se vor inchide profesional.

AVANTAJE Bauder TOP DIFUTEX NSK

Cinci straturi. Unic in categoria sa de pret: BauderTOP DIFUTEX NSK consta din cinci straturi de inalta performanta, care combina gradul ridicat de difuzie cu robustetea superioara. Miezul membranei este format dintr-un strat special din bitum polimer, care este completat cu o tesatura foarte rezistenta, o membrana functionala si doua voaluri de protectie.

Rezistenta la ploaie. BauderTOP DIFUTEX NSK este de departe rezistenta la ploaie si zapada – chiar si fara invelitoare in faza de utilizare. Prinderea in cuie in zona sipcilor si a contrasipcilor se poate realiza etans cu fasiile de etansare pentru cuie Bauder Nageldichtstreifen.

Stabila orizontal. BauderTOP DIFUTEX NSK este confortabil de usoara – si totusi suficient de grea, pentru a garanta o aplicare sigura chiar si in conditii de vant. Prin imbinarile lipite se evita indoirea membranei. In felul acesta, se obtine o siguranta ridicata in faza de constructie chiar si fara invelitoare.

Permeabila la difuzie. BauderTOP DIFUTEX NSK este permeabila la difuzie cu o valoare sd ≤ 0,1 m. Umiditatea remanenta de la materialele de constructie (lemn, capriori) poate fi condusa sigur spre exterior – chiar si fara un al doilea plan secundar de aerisire.

Foarte lata / foarte usoara. Membrana este economica si usor de aplicat: datorita manevrabilitatii superioare a latimii rolei de 1,25 m si a unei greutati a rolei de numai  14 kg, aceasta se transporta usor, se manevreaza in siguranta si se monteaza mai rapid decat membranele sub invelitoare cu latimea de 1m.

Rezistenta la pasire. BauderTOP DIFUTEX NSK este evident mai robusta decat membranele sub invelitoare textile obisnuite. Suprafata structurata permite, in plus, pasirea in siguranta chiar si in cazul umiditatii. Este optima pentru utilizarea pe santiere de constructii in stare bruta.

Grupul BAUDER va aniversa in curand 150 de ani de existenta, prima sa fabrica fiind atestata in anul 1857 in orasul Stuttgart (Germania). Daca la inceput BAUDER producea gudron (care era folosit la cartonul hidroizolant, la drumuri, podele si amorsaje), in prezent grupul german este concentrat pe piata acoperisurilor, producand si oferind o varietate de produse pentru hidroizolatii, termoizolatii si inverziri.

Dezvoltarea firmei ca o afacere de familie a permis pastrarea permanenta a celor mai inalte standarde de calitate. Bauder ofera consultanta completa precum si toate materialele pentru hidroizolatie, termoizolatie si inverzire, aducand proiectantilor si antreprenorilor siguranta de a lua cea mai buna decizie pentru acoperis. Prin calitatea materialelor si proiectarea avansata se explica exceptionala rezistenta in timp a acoperisurilor Bauder. Astfel, pornind de la o proiectare corecta, o alegere a unor materiale performante si o aplicare sigura, se poate vorbi de o durata de viata a acoperisului de 30-50 de ani.

In Germania, hidroizolatia pentru fiecare al cincilea acoperis terasa si pentru fiecare a cincea termoizolatie pe capriori provine de la Bauder. Aproximativ 700 de angajati lucreaza in fabrica principala din Stuttgart si in cele cinci fabrici din Bochum, Landsberg, langa Halle, Achim, langa Bremen, Bernsdorf si Schwepnitz, langa Dresda. Sase grupe de vanzari din Germania si 12 filiale au grija indeaproape de clienti in mod constant. Bauder este in prezent principalul producator european de materiale pentru acoperisuri, fabricile sale asigurand permanent necesarul de marfa pe piata din Europa, iar clientii sai beneficiaza de materiale de calitate superioara, consultanta tehnica, vizite pe santiere, scolarizari si prezentari speciale de tehnologii si produse.

Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati siteul: www.bauder.ro