Home Stiri Cladiri Inteligente, Instalatii si automatizari ABB NeoGear™ cel mai sigur si sustenabil tablou de distributie si automatizari digital de pe piata
ABB NeoGear™ cel mai sigur si sustenabil tablou de distributie si automatizari digital de pe piata

ABB NeoGear™ cel mai sigur si sustenabil tablou de distributie si automatizari digital de pe piata

0
  • ABB isi extinde portofoliul de tablouri de distributie si automatizari de joasa tensiune IEC
  • Odata cu lansarea noilor sale versiuni cu 4 poli NeoGear si a viitoarelor versiuni de 690 V.
  • Combinand siguranta de „nivel urmator” cu capabilitatile digitale durabile Industry 4.0

ABB si-a extins portofoliul de tablouri de distributie si automatizari NeoGear pentru a oferi imbunatatiri impresionante in ceea ce priveste siguranta, performanta optimizata si conectivitatea digitala, inclusiv monitorizarea starii in timp real si mentenanta predictiva.

Pe baza succesului inregistrat de tehnologia sa dovedita NeoGear, ABB a dezvoltat in continuare cel mai sigur tablou de distributie si automatizari de joasa tensiune de pe piata pentru operatori si ingineri de intretinere. Designul sau revolutionar elimina expunerea periculoasa la elementele aflate sub tensiune, foloseste cu 92% mai putine elemente de bara de distributie decat tablourile de distributie traditionale si cu 90% mai putine imbinari electrice, imbunatatind astfel disponibilitatea aparatelor de distributie.

Zona protejata impotriva arcului electric mentine personalul de intretinere in siguranta atunci cand efectueaza lucrari si reparatii de rutina, reducand in acelasi timp riscul formarii arcului electric cauzat de defectiuni mecanice, acesta reprezentand unul dintre cele mai grave riscuri de siguranta cu care se confrunta operatorii de tablouri.

Disponibil acum la nivel global, tabloul de distributie si automatizari NeoGear ofera o amprenta fizica redusa cu pana la 25% comparativ cu tehnologiile de distributie echivalente. In cadrul acestei amprente compacte, acesta atinge, de asemenea, o eficienta energetica de pana la 20%, datorita disiparii reduse a caldurii.

Versiunea cu 4 poli recent introdusa, precum si viitoarea versiune 690V, fac din NeoGear o solutie deosebit de atractiva pentru numeroase segmente de piata si industrii, inclusiv utilitati, industria produselor alimentare si bauturi precum si segmentul de infrastructura. NeoGear este, de asemenea, ideal pentru centrele de date, infrastructura si industriile usoare in care cele mai inalte standarde de siguranta si fiabilitate sunt esentiale si acolo unde amprenta fizica redusa si reducerea greutatii aparatului de comutare reprezinta beneficii cheie.

Pe langa siguranta crescuta, sustenabilitate de top si performante de neegalat, solutia imbunatatita se bazeaza pe platforma NeoGear a ABB dotata cu cele mai recente capabilitati de conectivitate pentru analiza si comunicarea datelor, devenind astfel solutia ideala de tablou de distributie si automatizari de joasa tensiune pentru clientii si segmentele care au ca obiectiv atingerea standardelor din cadrul Industry 4.0. Noile capabilitati digitale asigura costuri operationale mai mici cu pana la 30 la suta datorita unei monitorizari mai eficiente a starii echipamentelor – ceea ce face ca acesta sa inregistreze un progres notabil in ceea ce priveste tablourile de distributie si automatizari de joasa tensiune.

Ronald van Leeuwen, Global Product Manager NeoGear, din cadrul business-ului ABB Electrification explica: „Industriile pe care le deservim evolueaza continuu, in conformitate cu factorii cheie ai pietei, cum ar fi digitalizarea, siguranta si reducerea impactului asupra mediului. Pentru a putea satisface in continuare nevoile clientilor nostri, gamele noastre de produse trebuie sa evolueze si ele ”.

„Angajamentul nostru fata de evolutia produselor este prezentat prin intermediul progreselor realizate in ceea ce priveste aparatele noastre de distributie de joasa tensiune NeoGear. Siguranta operationala imbunatatita, durabilitatea si functionalitatea inteligenta integrata il fac compatibil cu orice strategie de digitalizare. ”

Capabilitatile digitale extinse ale NeoGear includ monitorizarea starii in timp real si mentenanta predictiva, asistenta de la distanta, diagnoza defectiunilor si solutiilor si analiza datelor pentru Industry 4.0. Mai mult decat atat, monitorizarea starii cu ajutorul ABB AbilityTM pentru sisteme electrice (CMES) este, de asemenea, inclusa, venind astfel in sprijinul clientilor nostri pentru a atinge eficiente operationale suplimentare de pana la 30%, valorificand in acest mod o flexibilitate fara precedent in operatiunile lor.

Divesh Ramasur, Senior Electrical Engineer la Sasol Mining Africa de Sud a spus: „Prioritatea noastra principala este asigurarea sigurantei personalului nostru. De aceea, a fost atat de important sa gasim o solutie care sa ofere standarde ridicate de siguranta. Primul nostru centru NeoGear Motor Control este instalat intr-o zona indepartata a exploatarii noastre miniere, intr-un mediu prafuit si dur. Datorita tehnologiei barelor de distributie NeoGear, care este complet clasificata IEC ca zona protejata impotriva producerii arcului electric, am facut un pas important in reducerea posibilitatii de deteriorare a instalatiei cauzate de arcurile interne. Cazurile producerii unui arc electric pun in pericol atat oamenii nostri, cat si procesele. ”

ABB se mandreste cu crearea de platforme scalabile, modulare si flexibile, care sunt accesibile organizatiilor care investesc in transformarea lor digitala. Aceasta include tehnologia retractabila sau plug-in, in functie de cerintele clientului si de componentele si dispozitivele care pot fi schimbate sau actualizate cu usurinta, iar noile functii pot fi adaugate la o instalatie existenta cu un minim efort.

Pentru mai multe informatii despre NeoGear, vizitati site-ul web ABB https://new.abb.com/low-voltage/launches/neogear.

Expertii ABB vor prezenta tehnologia si vor impartasi mai multe informatii pe aceasta tema, inclusiv noul sistem de bare de distributie, in cadrul unui eveniment online, pe data de 20 octombrie. Va rugam sa faceti clic aici pentru a va inregistra sau pentru mai multe informatii.

 

 

About ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este o companie globala de tehnologie de varf care stimuleaza transformarea societatii si a industriei in scopul realizarii unui viitor mai productiv si mai durabil. Prin conectarea de software la portofoliul sau de electrificare, robotica, automatizare si actionari, ABB impinge limitele tehnologiei, conducand performanta spre niveluri superioare. Avand o istorie de excelenta de peste 130 de ani, succesul ABB este realizat cu ajutorul celor aproximativ 105.000 de angajati talentati din peste 100 de tari. www.abb.com.

Business-ul Electrificare al ABB este lider global in produse si solutii electrice, operand in peste 100 de tari, cu peste 200 de unitati de productie. Cei peste 50.000 de angajati ai nostri sunt dedicati transformarii modului in care oamenii traiesc, se conecteaza si lucreaza, oferind solutii de electrificare sigure, inteligente si durabile. Modelam viitoarele tendinte in domeniul electrificarii, inovatia tehnologica si digitala a ABB facand diferenta si oferind in acelasi timp o experienta remarcabila prin excelenta operationala pentru clientii nostri din utilitati, industrie, cladiri, infrastructura si mobilitate. Pentru mai multe informatii vizitati https://go.abb/electrification