Home Antreprenori de succes Viitorul sistemelor pentru acoperisuri in viziunea lui Arpad Abram, CEO Bauder Romania
Viitorul sistemelor pentru acoperisuri in viziunea lui Arpad Abram, CEO Bauder Romania

Viitorul sistemelor pentru acoperisuri in viziunea lui Arpad Abram, CEO Bauder Romania

0

O poveste in capitole despre inovatie si pionierat

Bauder realizeaza cea mai mare varietate de sisteme pentru acoperisuri si terase la cele mai inalte standarde tehnologice. Este al doilea mare producator de membrane bituminoase si termoizolatii de inalta performanta BauderPIR (poliizocianurat) din Germania si al treilea din Europa.

Anul acesta se implinesc 162 de ani de cand Bauder activeaza pe piata produselor bituminoase. Am vorbit cu Arpad Abram, CEO Bauder Romania, despre ce inseamna Bauder astazi, responsabilitatea unui  business de traditie, si daca si cum s-au schimbat preferintele clientilor de-a lungul timpului.

Deci, ce inseamna un business de traditie si “acoperisuri sigure”?

1.    Inovatie si grija fata de mediu

Bauder este printre singurele companii active pe piata globala care ofera cea mai mare varietate de sisteme pentru acoperisuri terase, verzi si sarpante sigure, concentrandu-se pe inovare prin folosirea materialelor ecologice in procesul de fabricare, respectand in acelasi timp standardele internationale de calitate.

Produsele Bauder castiga popularitate in aplicatiile comerciale si industriale, cel putin asa arata trendul la nivel global. Rata de crestere anuala din 2019 pana in 2025 se estimeaza a fi de 20% potrivit raportului Global Green Roof Market Report 2019.

Segmentul comercial pe piata acoperisurilor verzi a fost in crestere anul trecut si isi va mentine pozitia dominanta pana cel putin in 2025. In regiunile dezvoltate din Europa si America de Nord, acoperisurile verzi sunt considerate un factor de sustenabilitate.

Beneficiile acoperisurilor Bauder sunt nenumarate, cele mai importante mentionate de clienti sunt facturile scazute la energie, cheltuieli de intretinere mai mici, temperatura controlata a cladirii.

In unele tari precum Germania si Elvetia, guvernele ofera stimulente pentru  a instala acest tip de acoperis. Si asta pentru ca beneficiile acestor tipuri de acoperisuri sunt dovedite stiintific si sunt preietenoase cu mediul. Majoritatea celor ce opteaza pentru fotovoltaice, aleg acoperisurile verzi.

2.    Seriozitate, Calitate , Corectitudine – politica companiei, la toate nivelele

Daca piata globala este in continua schimbare, la fel sunt si nevoile clientului din Romania. “In ultimii 10 ani au inteles ca seriozitatea si calitatea conteaza”, spune A. Abram. Acesta este si un motiv pentru care Bauder investeste foarte mult in instruirea angajatilor sai, pentru a putea oferi consultanta completa clientilor si pentru a le putea recomanda materialele potrivite pentru hidroizolatie, termoizolatie sau inverzire.

Clientii Bauder sunt proiectanti, arhitecti, investitori, antreprenori si chiar persoane fizice. Vrem sa ne asiguram ca au ales cea mai buna solutie pentru proiectul lor. Suntem prezenti pe piata din Europa cu sapte fabrici in Germania si o fabrica in Austria, plus inca alte 13 filiale. Cota de export este mai mult de 40%. Peste 1000 de angajati lucreaza pentru clientii nostri, aproape un sfert fiind personal calificat pozitionat local.

3.    Acoperisurile asa cum le stim se schimba

Produsele noastre trebuie sa fie sigure , deoarece acoperisul unei caldirii protejeaza toate investitile din interior” spune A. Abram. „Bauder a fost mereu un pionier in acest segment de piata, ajungand astazi cel mai important producator si furnizor de sisteme moderne de hidroizolatii, termoizolatii, inverziri si fotovoltaice pentru acoperis. Cand spui acoperis sigur, spui Bauder”.

Solutiile pentru acoperisurile Bauder contribuie la reducerea emisiilor de CO2. Datorita gamei largi de membrane bituminoase, cladirile beneficiaza de o termoizolatie foarte buna, conform cerintelor ridicate ale clientilor. „Fiecare tara are propria cultura a calitatii in ceea ce priveste constructiile, ceea ce este o provocare pentru noi, impreuna cu cele de natura economica. Totusi, timp de peste 160 de ani, Bauder a ramas un pionier in ceea ce priveste sistemele pentru acoperisuri”, povesteste A. Abram.  „Un business de traditie inseamna respectarea unui standard de calitate in timp si peste generatii. Perceptia clientilor a fost si este aceeasi deoarece inovatiile Bauder care au oferit trendul in piata a venit in intampinarea fiecarei generatii”.

Trei sfaturi pentru antreprenori la inceput de drum sau nu

Arpad Abram ne ofera aceleasi sfaturi pe care si el le aplica zi de zi si care sunt deja parte din filosofia Bauder:

  1. Seriozitate
  2. Onestitate
  3. Perseverenta

 

Sunt si calitati pe care le cauta atunci cand incheie colaborari. A dovedit ca se poate, tinand cont ca anul trecut a avut o cifra de afaceri de 30.356.626 RON si tendinta este de crestere.