Home Stiri Amenajari, Finisaje, Iluminat Victor Tanasescu, CEO ICR Solutions: Inovatie si reinterpretare in universul rasinilor
Victor Tanasescu, CEO ICR Solutions: Inovatie si reinterpretare in universul rasinilor

Victor Tanasescu, CEO ICR Solutions: Inovatie si reinterpretare in universul rasinilor

0

Am avut ocazia sa discutam cu Victor Tanasescu, CEO ICR Solutions, o companie unica pe piata din Romania, specializata in pardoseli si sisteme de impermeabilizare, care a dezvoltat de-a lungul timpului cele mai inovatoare solutii de rasini epoxidice (epoxy resin), poliuretanice, polyspartice si poliuree. Filosofia ICR Solutions, cu peste 13 ani vechime in Romania si 17 ani la nivel international, a fost inca de la inceput sa conecteze prezentul cu viitorul datorita solutiilor tehnice si a trainingurilor oferite echipelor de tehnicieni pe care le si dezvolta continuu. Dincolo de pregatirea echipelor de colaboratori si de orice scop financiar, ICR Solutions creeaza solutii profitabile pentru nevoile oamenilor si ale planetei, exact ce ar trebui sa faca orice companie din lume. Sa se gandeasca la viitorul  indepartat.

 

Idee

2006

Acum 13 ani a inceput totul, in urma vizitei la targul Construmat din Barcelona. “Am fost la targul din Barcelona deoarece cautam solutii inovatoare in constructii si voiam sa trec de la simpla comercializare de materiale pentru constructii la sisteme pentru constructii, asa ca am decis sa vizitez acest targ de profil. Acolo am descoperit aplicatiile cu spuma poliuretanica rigida. Acesta a fost inceputul!”, marturiseste Victor Tanasescu.

ICR Solutions s-a concentrat pe tehnologie si mai ales pe oameni, pe care i-a incurajat sa isi descopere intregul potential tehnico-creativ, sa faca parte dintr-o echipa cu viziune inovatoare, astfel incat clientii sa gaseasca aici experienta viitorului. Aceste deziderate raman valabile si astazi, la fel ca in prima zi de functionare a companiei.

In urmatoarele 6 luni, ICR Solutions a adus in Romania o formula tehnologica integrata, ce cuprinde furnizarea de materia prima, de echipamente, de suport tehnic pe santiere si de service.

 

Provocarea: Criza financiara conduce la dezvoltarea portofoliului si a companiei

2009

Ceea ce parea la inceput un obstacol, a fost de fapt o oportunitate de dezvoltare si crestere.  “Dupa o promovare intensa de aproape 3 ani  in cadrul diverselor expozitii, articole in reviste de specialitate, a venit criza financiara.Din acel moment, contrar asteptarilor si a predictiilor, activitatea cu spuma poliuretanica a crescut vertiginos. Am fost implicati in proiecte din ce in ce mai mari alaturi de principalii jucatori din domeniu”, povesteste Victor Tanasescu.

Spune despre el ca este o persoana vizionara si aplecata spre detaliile tehnice, ceea ce i-a permis sa descopere un nou univers: cel al rasinilor. “Astfel, in anul 2009 cand nimeni nu se gandea, am adus in Romania un alt mare producator european de rasini poliuretanice. Am facut trecerea de la termosisteme la hidrosisteme.”

 

2017 -2020

In decursul anilor a descoperit un aspect important in activitatea firmei. Victor Tanasescu : “Am fost nevoit sa descopar o noua categorie de produse care sa acopere golurile dintre anotimpuri. Astfel, in anul 2017 am demarat un proiect foarte ambitios si anume distribuitor european al celui mai mare productor de rasini epoxidice de pe continentul Nord American si anume CTM COATINGS. In portofoliul nostru existau deja nume mari din domeniu, astazi insumand peste 600 de sisteme, care a condus, firesc, catre un nou drum: construirea unui brand international. Asa a aparut in primavara lui 2019 ICR SOLUTION (solutii pentru industrial, rezidential si comercial). In numai 8 luni am reusit deja sa deschidem sucursale in Germania, Franta, Egipt, Anglia, Elvetia. Pana la finele lui 2020, targetul nostru este sa acoperim in intregime Europa si Orientul Mijlociu.”  Solutiile ICR Solutions au certificare CE,  certificari ISO 9001: 2008, ISO 14001:2005, cu o durata de viata estimata la 20 de ani si respecta toate cerintele de protectie a mediului inconjurator.

 

Misiunea ICR Solutions

Permanent, ICR Solutions dezvolta tehnic firme din domeniu, care folosesc solutiile inovatoare, spre incantarea si satisfactia clientilor cu experiente memorabile. Chiar si dupa 13 ani, drumul ICR Solutions este cel al inovatiei continue, cu gandul la un viitor care arata mai bine ca niciodata. Seminariile sunt suportul nostru tehnic acordat distribuitorilor nostri. Este important ca toti cei implicati, echipa interna ICR Solutions, colaboratori si distribuitori sa avem aceeasi viziune si dorinta de perfectionare si inovare si sa ne pastram valorile: raport echilibrat calitate-pret, suport tehnic 24/24, grija de mediu. Trebuie sa venim in intampinarea clientilor cu cele mai performate sisteme la cel mai bun pret si sa stabilim trenduri. De exemplu, astazi, noua generatie nu mai doreste finisaje clasice cum ar fi parchetul sau gresia; exista o cerere foarte mare catre alte sisteme de finisaje. De aceea, la fiecare 6 luni se face un update la toata gama de produse. Suntem promotorii inovatiei in domeniul nostru cu mult inaintea concurentei”, declara Victor Tanasescu.

 

Solutiile ICR

Intreaga echipa ICR Solutions priveste viitorul in fata si il pregateste astazi, prin solutii inovatoare cu beneficii pentru clienti si mediu  prin noi tehnologii  pe baza de rasini epoxidice, poliuretanice, polyspartice si poliuree.

Beneficiarii solutiilor noastre, designeri, arhitecti, constructori si persoane fizice, sunt cei care privesc spre viitor. “Ce ne bucura mult este faptul ca intreg portofoliul nostru este apreciat de clienti si colaboratori, nu exista niciun produs mai preferat decat altul. De fapt acesta este si atuul nostru, am reusit sa cream sisteme omogene calitativ pentru nevoile clientilor nostri.”  Despre clienti, Victor Tanasescu spune ca si in Romania s-a depasit bariera dulcelui stil clasic si a crescut interesul pentru solutiile noi, futuriste, ecologice si de calitate.

 

Despre antreprenorul Victor Tanasescu

Un inovator in adevaratul sens al cuvantului si un explorator. Ii place muzica buna, iar atunci cand timpul ii permite, se bucura de partide de pescuit si de ski, impreuna cu familia si prietenii. L-am intrebat si ce sfaturi ar oferi unui antreprenor la inceput de drum sau nu, iar raspunsurile au fost:

  1. Munca 24/24
  2. Ambitia de autodepasire
  3. Respectul fata de client
  4. Grija pentru mediu