Home Stiri Cladiri Inteligente, Instalatii si automatizari Urbanizarea mondiala si cererea de grupuri de pompare fluide
Urbanizarea mondiala si cererea de grupuri de pompare fluide

Urbanizarea mondiala si cererea de grupuri de pompare fluide

0

Inovatii tehnologice ale grupurilor de pompare fluide, o prioritate pentru Master Engineering

Orientarea catre un viitor durabil, al inovatiilor tehnologice in ceea ce priveste achizitionarea unor grupuri de pompare fluide sau modernizarea celor vechi, devine o necesitate, cu cat procentul de urbanizare este in crestere, iar pierderea biodiversitatii, impactul crescand al schimbarilor climatice si consumul excesiv de resurse naturale  sunt adevarate provocari de o urgenta fara precedent.

75% din populatia UE traieste in zone urbane

Conform unui raport al Natiunilor Unite din 2014 pana in 2050, populatia urbana este in crestere continua. In Europa, in perioada 1996-2015, exista tari preponderent rurale unde se remarca o crestere a populatiei urbane: Portugalia (de la 35% la 63%), Bulgaria (de la 37% la 74%), Albania (de la 31% la 57%), Belarus (de la 32% la 77%)3 , Ucraina (de la 47% la 70%), tarile fostei Yugoslavii (in general dublare a ponderii populatiei urbane), Republica Moldova (de la 23% la 45%) si Romania (de la 34% la 55%).[i]

Cu aceasta dinamica urbana mare producatoare de deseuri si emisii poluante, greu de gestionat, putem intelege ca stilurile de viata si facilitatile urbane sunt dependente de resursele naturale regionale precum apa, alimentele si energia.[ii]

“Mediul european se afla intr-un punct critic. Avem o oportunitate mica in urmatorul deceniu pentru a extinde masurile de protectie a naturii, a reduce impactul schimbarilor climatice si a diminua radical consumul nostru de resurse naturale.” Hans Bruyninckx, directorul executiv al AEM[iii]

Alimentarea cu apa in Romania

Conform raportului Eurofund (2016) ”Locuinte neadecvate din Europa: Costuri si consecinte[iv], in segmentul rezidential din Romania, 22% dintre familiile de romani nu detin toaleta si baie (sau dus). Aceste procente ne costa anual 194 miliarde euro, in conditiile in care, daca s-ar lua masuri pentru imbunatatirea conditiilor de trai, ar fi nevoie de un buget de 295 miliarde euro.

Deci, urbanizarea este o provocare si in Romania, din punct de vedere tehnologic. Unul dintre aspectele importante ar fi conservarea energiei si gasirea unor grupuri de pompare fluide care sa fie eficiente, mai ales in viitorii ani cand trendul de noi constructii este in crestere vertiginoasa. Pentru a putea acoperi cererea de apa menajera este nevoie de grupuri de pompare performante, care ajuta la imbunatatirea nivelului de trai, a  gestionarii corecte a consumului de apa si satisfac nevoile dezvoltarii urbane.

Pentru a raspunde activ la Pactul European[v] propus acum o luna de Consiliul European in Parlamentul European, este nevoie de pompe eficiente, care ajuta la economisirea de energie, prin eliminarea treptata a echipamentelor depasite, energofage. In plus, noua tehnologie creste confortul prin reducerea zgomotului provocat de pompele de apa.

Studiu de caz: Gestionarea aprovizionarii cu apa a districtului Qujiang

In regiunea muntoasa Qujiang, pe o colina situata la 60 de metri deasupra orasului creste o plata cu acelasi nume. Datorita ratei mari de urbanizare, nevoia de apa menajera nu mai putea fi satisfacuta de izvoarele naturale. De aceea, compania de apa Qujiang s-a extins cu 60.000 de metri patrati pentru a-si dubla productia de apa menajera, fara a periclita mediul natural al plantei.

Am vrut sa imbunatatim mediul pentru angajatii nostri si sa economisim energie”, spune Liu Zhiwei, seful tehnologiei si echipamentelor, managementul aprovizionarii cu apa din Qujiang, Shaoguan, in provincia Guangdong.

Astfel, compania de apa Qujiang a instalat doua pompe cu carcasa orizontala HS  Grundfos la fiecare statie de pompare. Dupa un an, statisticile au aratat faptul ca in cele doua statii, Shiliuye and Shaoye, rata de economisire a energiei a fost aproape de la 33%, respectiv la 17%.

Economia de energie satisface pe deplin asteptarile noastre. De la inceputul procesului de renovare, scopul nostru a fost ca statia de pompare apa sa devina eficienta din punct de vedere energetic. Dar cand am inceput sa folosim pompele Grundfos, am constatat ca erau si foarte silentioase. Angajatii nostri au fost incantati de acest lucru ”, spune Liu Zhiwei, adaugand ca randamentul ridicat al pompelor satisface cererea exacta de alimentare cu apa.Astazi, cand pompele functioneaza, zgomotul maxim este de 85 dB, ceea ce inseamna un mediu de lucru sanatos.

Grupurile de pompare fluide au  beneficii economice, sunt prietenoase cu mediul si cu angajatii.

Pompele Grundfos HS din portofoliul Master Engineering

Pompele Grundfos HS au o eficienta energetica ridicata. Durata de functionare mare si fiabilitatea  sunt doua dintre caracteristicile pompelor HS preferate de clientii din intreaga lume. Proiectarea modulara a pompei permite inlocuirea pieselor uzate (rulmenti, inele de uzura, rotor si garnituri) fara a demonta ansamblul. Designul cu doi rulmenti inseamna mai putine vibratii si zgomot si o fiabilitate mai mare. Sunt utilizate pentru transferul de lichid si pentru cresterea presiunii in mai multe domenii:

Comerciale:

  • Sisteme de aer conditionat si apa rece
  • Sisteme de condensare a apei si turnuri de racire
  • Sisteme de alimentare si condensare a cazanelor
  • Centrale termice si sisteme de incalzire
  • Bazine de inot si fantani

Industriale:

  • Sisteme de racire a proceselor
  • Sisteme de incalzire industriala
  • Sisteme de apa nepotabile
  • Distributie de apa
  • Irigatii

Atat aceste pompe, cat si alte grupuri de pompare fluide pentru diverse aplicatii, poti gasi in portofoliul Master Engineering. Din experienta noastra, am inteles ca un serviciu complet de mentenanta este in interesul clientului si de aceea oferim piese de schimb si service. Pentru mai multe detalii, poti oricand cere o oferta, iar consultantii nostri iti stau la dispozitie.

 

Despre Master Engineering

Solicita expertiza specialistilor Master Engineering pentru a configura cea mai buna solutie tehnica si implicit de pret. Prin intermediul companiei noastre ai acces la cele mai bune solutii de pompare apa. Te punem in contact cu solutii de top executate in Uniunea Europeana de catre furnizorii nostri, Grundfos, Wilo, Saer, Lowara si impreuna alegem solutia optima din punct de vedere calitate si pret.

Deasemenea, poti solicita, oricand si cu incredere, expertiza specialistilor Master Engineering in solutionarea diverselor aplicatii ce implica pompe si grupuri de pompare apa, prin email office@master-eng.ro, sau accesand site-ul nostru www.solutiipomparefluide.ro. Ne gasesti si pe Facebook si LinkedIn.

 

[i] http://www.nos.iem.ro/bitstream/handle/123456789/1232/573-876-1-PB.pdf?sequence=1&isAllowed=y
[ii] https://www.eea.europa.eu/ro/themes/urban/intro
[iii] https://www.eea.europa.eu/ro/highlights/starea-mediului-in-europa-2020
[iv] https://www.news.ro/social/raport-eurofound-romania-pe-primul-loc-intr-un-top-negativ-22-dintre-locuintele-romanilor-nu-detin-toalete-si-sali-de-baie-1922404720002016091515572049
[v] https://www.euractiv.ro/eu-elections-2019/ursula-von-der-leyen-prezinta-pactul-ecologic-european-in-parlamentul-european-16894