Home Articole Servicii bancare online prin solutia de management servere de la ATEN
Servicii bancare online prin solutia de management servere de la ATEN

Servicii bancare online prin solutia de management servere de la ATEN

0

ATEN International, lider mondial in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare, a implementat o solutie de servicii bancare online in Asia de Nord-Est. Beneficiarul solutiei ofera servicii bancare online, imprumuturi si carduri de debit online, fiind in cautarea unui upgrade pentru solutia sa de management out-of-band / in afara retelei (OOB) pentru camerele sale de servere. Banca folosea deja console seriale, dar cauta modele mai noi si imbunatatite pentru inlocuire, care sa faca fata extinderilor viitoare. Datorita faptului ca toti clientii beneficiau de servicii bancare non-stop, banca a cerut ca solutia sa ofere nu numai disponibilitate si acces 24/7, ci si securitate si confort pentru personalul lor de asistenta.

A fost esential ca administratorii sa beneficieze de informatii in timp real referitoare la detectarea timpurie a activitatii frauduloase sau a oricaror probleme cu procesarea tranzactiilor. Clientul si-a dorit ca solutia sa furnizeze:

  • Acces de la distanta la echipamentele de retea (RS232) in IDC si birouri pentru gestionarea in afara retelei (OOB).
  • Sursa de alimentare redundanta plus acces si control de la distanta in caz de urgenta sau intrerupere brusca de curent.
  • SSH pentru a furniza servicii sigure de operare a retelei printr-o retea nesecurizata, suport SSL/TLS si conexiuni criptate de nivel militar.
  • SNMP (Traps[1] & MIB[2]) pentru colectarea si organizarea informatiilor despre echipamentele gestionate din retelele IP.
  • Abilitatea de a adauga un cablu Ethernet RJ45 direct pentru a se conecta la switch-urile Cisco fara costuri suplimentare.

”Serverele seriale de consola economisesc timp si bani, permitand administratorilor sa-si gestioneze centrele de date practic de oriunde – minimizand costurile de calatorie si timpul mediu de reparare (MTTR), asigurand cea mai mare disponibilitate pentru serviciile centrului de date. OOBM ofera mijloacele de a accesa serverele bancii in cazul in care reteaua are unele defectiuni, oferind acces la nivel de BIOS si modem la infrastructura critica in afara retelei de productie”, a declarat  Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN Romania.

Solutia selectata din portofoliul ATEN a constat in integrarea in reteaua deja existenta a serverelor seriale de consola cu 32 de porturi cu alimentare duala/LAN – SN0132CO.

Seria ATEN SN01xxCO (SN0108CO / SN0116CO / SN0132CO / SN0148CO) ofera administratorilor IT si de retea acces securizat, la echipamentele seriale situate in centre de date sau site-uri la distanta (cum ar fi comutatoarele de retea care permit operarea consolei folosind RS-232). Cu alimentare duala/LAN in modelele SN01xxCO, acestea integreaza tehnologii de ultima ora pentru a oferi o instalare convenabila, acces sigur la echipamente seriale, gestionarea usoara si controlul complet pentru centrele de date.
Seria SN01xxCO dispune de pin-outs Cisco si functie de detectare automata DTE/DCE, ceea ce permite conexiunea directa la comutatoarele de retea Cisco (si alte echipamente compatibile) fara cabluri de rulare, pentru o implementare a infrastructurii IT care economiseste si mai mult timp. In plus, modelele SN01xxCO accepta detectarea online a echipamentelor seriale conectate (inclusiv blocuri terminale) pentru monitorizarea starii echipamentului. O notificare prin e-mail va fi trimisa administratorului atunci cand echipamentele conectate sunt offline.
Cu porturi Ethernet duale si surse de alimentare, SN01xxCO accepta redundanta alimentarii, precum si failover-ul sau accesul la adrese IP duale, asigurand disponibilitatea 24/7 a accesului la echipamentele seriale. O optiune de alimentare DC este, de asemenea, disponibila pentru fiecare model SN01xxCO pentru flexibilitatea implementarii.

Disponibil in modele cu 8 (SN0108CO), 16 (SN0116CO), 32 (SN0132CO) si 48 (SN0148CO) de porturi, serverele seriale de consola SN01xxCO ofera atat acces la consola seriala in banda, cat si in afara benzii (OOB) la servere si echipamente de retea printr-un client Telnet/SSH direct si vizualizator Java. Managementul OOB permite administratorilor IT sa gestioneze echipamentele de retea (de exemplu, router, comutator, UPS) in salile de servere folosind retele de management care sunt separate de retelele principale/de productie. Acolo unde apar dificultati de acces in reteaua de productie, administratorii le pot accesa in continuare prin serverul consolei. Serverele de consola seriale ofera si alte metode de acces, cum ar fi conexiune directa la consola de la un computer local, conexiune USB la consola de la un laptop, conexiune PSTN prin modem sau conexiune la retea hibrida prin porturile LAN duale (unul conectat la reteaua de productie), iar celalalt conectat la reteaua de management).

Implementat cu diverse tehnologii de securitate, cum ar fi criptarea datelor TLS 1.2, certificate RSA pe 2048 de biti, permisiuni de utilizator configurabile pentru accesul si controlul portului, autentificare si autorizare locala/ la distanta/ sau ca tert, filtru de adrese IP/MAC si certificat FIPS 140-2 cu criptografie, serverele seriale de consola SN01xxCO asigura administratorilor securitatea pentru un acces facil si la nivel inalt. De exemplu, drepturile de acces si privilegiile pot fi aplicate individual la porturile seriale 8/16/32/48. Criptarea datelor este furnizata pentru a se asigura ca informatiile si controlul sunt intotdeauna protejate. Inregistrarea si alertarea evenimentelor de sistem ajuta la rezolvarea rapida a problemelor si la atenuarea riscurilor. Desi este asigurata de exemplele de mai sus, autentificarea consolidata pe baza de parola simplifica gestionarea.

Seria SN01xxCO este utilizata pentru a conecta echipamente seriale la o retea Ethernet pentru a permite accesul si controlul aplicatiilor solicitante care gestioneaza controlul industrial, achizitia de date, monitorizarea mediului, operatiunile de la distanta si managementul echipamentelor. Mai multe moduri operationale sunt disponibile pentru administratori, inclusiv Console Management, Console Management Direct, Real COM Port, TCP Server/Client, UDP Server/Client si Virtual Modem. In plus, seria SN01xxCO functioneaza in tandem cu sistemele de gestionare a energiei de la distanta PDU ale ATEN. Ambele pot fi utilizate prin intermediul software-ului ATEN CC2000 pentru a oferi acces centralizat la echipamente seriale si management integrat al energiei.

Cu caracteristicile sale exhaustive, seria SN01xxCO ajuta la maximizarea productivitatii IT, la cresterea scalabilitatii, precum si la reducerea costurilor de instalare si operationale cu gestionarea de la distanta facila si sigura a echipamentelor seriale.

Intreaga serie SN01xxCO, cu modele cu 8 (SN0108CO), 16 (SN0116CO), 32 (SN0132CO) si 48 (SN0148CO) porturi, este disponibila in Romania prin intermediul partenerilor ATEN.

 

Despre ATEN

ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), infiintata in 1979, este principalul furnizor de solutii de management si conectivitate KVM si AV/IT. Oferind solutii integrate KVM, AV profesionale, SOHO si energie inteligenta, produsele ATEN conecteaza, gestioneaza si optimizeaza echipamente AV/IT in medii corporative, guvernamentale, educationale, medicale, de productie, de difuzare si media si de transport. ATEN are peste 650 de brevete internationale emise si o echipa globala de cercetare si dezvoltare care produce un flux constant de solutii inovatoare, rezultand un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial.

Cu sediul central in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. a crescut pentru a include filiale si birouri regionale in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A., Marea Britanie, Rusia, Turcia, Polonia, India, Romania, Africa de Sud, Mexic si Indonezia – cu centre de cercetare si dezvoltare in Taiwan, China si Canada.

Pentru mai multe informatii despre ATEN, va invitam sa vizitati www.aten.com

[1] O capcana SNMP este un mesaj care este trimis de la un echipament de retea la un sistem de management SNMP fara a fi solicitat de sistem. Capcana este declansata atunci cand apare un anumit eveniment sau o conditie pe echipament, cum ar fi o legatura intrerupta, o autentificare sau o intrerupere a curentului.

[2] Un MIB compatibil cu SNMP contine definitii si informatii despre proprietatile resurselor gestionate si serviciile pe care le suporta agentii. Caracteristicile gestionabile ale resurselor, asa cum sunt definite intr-un MIB compatibil SNMP, sunt numite obiecte gestionate sau variabile de gestionare (sau doar obiecte sau variabile).

O statie de management primeste si seteaza obiecte in MIB, iar un agent notifica statia de management despre evenimente semnificative, dar nesolicitate, numite capcane. Toate schimburile de mesaje intre statia de management si agentii sai au loc utilizand protocolul SNMP (Simple Network Management Protocol).

MIB-ul de la statia de management contine informatii de gestionare a retelei extrase din MIB-urile tuturor entitatilor gestionate din retea.