Home Topics Comunicate de presa ROFMA se extinde! Asociatia cuprinde acum si domeniul Workplace Management
ROFMA se extinde! Asociatia cuprinde acum si domeniul Workplace Management

ROFMA se extinde! Asociatia cuprinde acum si domeniul Workplace Management

0

Incurajam industria de facility management sa-si priveasca activitatea dintr-o alta perspectiva.
Incepand cu februarie anul acesta, ROFMA, ca asociatie reprezentativa a sectorului de facility management (FM) din Romania, a decis sa cuprinda domeniul workplace management atat in obiectivele si proiectele sale, cat si in numele sau oficial: Asociatia Romana de Workplace si Facility Management. (link: www.rofma.ro)
In prezent exista oportunitatea de a considera managementul mediului de lucru (workplace management) o solutie menita sa redefineasca facility managementul, transformandu-l intr-un domeniu mult mai relevant pentru conducerile organizatiilor si pentru mediul de afaceri.

Exista o legatura tot mai evidenta intre nevoile beneficiarilor din mediul construit, productivitatea angajatilor si facility management. Traditional – si oarecum limitat –, domeniul FM este perceput ca reprezentand ansamblul serviciilor de administrare, operare si mentenanta a cladirilor (curatenie, receptie, securitate si control acces, mentenanta tehnica a echipamentelor din cladiri etc). Dar FM-ul joaca un rol cheie si in modul in care oamenii interactioneaza cu spatiile dintr-o cladire si cu elementele de cultura a organizatiei/organizatiilor din cladirea respectiva. Indiferent daca acei oameni sunt angajati, clienti sau vizitatori ocazionali ai respectivului spatiu.
Astfel, facility managementul se transforma: mai mult decat sa deserveasca doar un set de active ale mediului construit, ofera acum si un management al mediul de lucru (workplace management) din cadrul organizatiilor.

De ce Workplace Management si Facility Management impreuna in ROFMA?

  • Oportunitatea de a creste profilul FM prin demonstrarea impactului sau asupra obiectivelor strategice ale organizatiilor
  • Sansa de a crea si oferi noi servicii de FM adaptate cerintelor mediului de lucru
  • Modalitatea de a contura mai puternic identitatea si statutul ocupatiilor din FM si de a atrage noi talente catre domeniul FM
  • Posibilitatea ca facility managementul sa capete rolul de unificator si coordonator al conceptelor, resurselor si activitatilor ce vizeaza mediul de lucru (workplace) dintr-o organizatie
  • Trecerea de la o abordare limitata, preponderent tehnica, de furnizare a unor servicii specializate, catre o abordare strategica care se bazeaza pe o colaborare apropiata cu top managementul, precum si cu celelalte structuri ale organizatiei, cu precadere HR si IT, precum si cu arhitecti, designeri de interior, specialisti in stiinte sociale.

Includerea Workplace Management alaturi de Facility Management ne ajuta sa repozitionam domeniul si sa determinam o mai buna intelegere a valorii pe care specialistii in facility management si workplace management o aduc organizatiilor.
Workplace Management si Facility Management impreuna in ROFMA!

Despre Workplace Management
Managementul mediului de lucru sau workplace managementul reprezinta managementul tuturor resurselor necesare pentru a crea si a gestiona performant experientele din mediul de lucru (workplace) in vederea alinierii cu obiectivele strategice ale organizatiei si sprijinirii oamenilor in a munci mai bine, indiferent de locul unde muncesc.
Un workplace management performant presupune dezvoltarea si mentinerea in echilibru a tot ceea ce influenteaza oamenii in activitatea lor profesionala zilnica: spatiu, servicii, activitati zilnice, tehnologii, informatii, comportament, mediul psihologic si social.

Mai multe detalii pe www.rofma.ro