Home Topics Companii ROCA Investments intra in actionariatul BICO Industries, alaturi de care tinteste sa intre in top 3 jucatori europeni din productia de fibra de sticla
ROCA Investments intra in actionariatul BICO Industries, alaturi de care tinteste sa intre in top 3 jucatori europeni din productia de fibra de sticla

ROCA Investments intra in actionariatul BICO Industries, alaturi de care tinteste sa intre in top 3 jucatori europeni din productia de fibra de sticla

0

ROCA Investments, parte din Impetum Group, o solutie de capital, parteneriat si management pentru consolidarea afacerilor romanesti care au un viitor valid, se alatura actionariatului BICO Industries, liderul pietei de plasa din fibra de sticla din estul Europei si cel mai mare producator autohton de armaturi din fibra de sticla. Parteneriatul este pentru ROCA Investments o oportunitate de a contribui la consolidarea exporturilor romanesti pe aceasta nisa industriala, fiind vorba de un domeniu de activitate cu cerere sustinuta. Cu o cota de piata estimata la 35% la nivel national si 5% in Europa, BICO se bucura deja de o buna credibilitate regionala pentru ocuparea unei pozitii fruntase si intruneste toate cele mai inalte standarde de calitate pentru produsele oferite.

Odata cu BICO Industries trecem la nivelul urmator; este vorba de o companie cu perspective internationale de scalare si cu un avans admirabil pe piata din Europa, catre care directioneaza deja 28% din totalul productiei. BICO Industries poate si merita sa castige pentru Romania prestigiul de a fi tara de provenienta pentru textile tehnice de top. Vom pune umarul ca impreuna sa devenim unul dintre primii 3 jucatori la nivel european din industria de fibra de sticla. Aducem in acest parteneriat experienta noastra investitionala acumulata in companii care sunt lideri nationali in domeniile lor”, a declarat Ionut Bindea, Investment Manager ROCA Investments.

BICO Industries este o companie stabila financiar si profitabila, iar managementul imbina intr-un mix optim experienta si expertiza cu inovatia, in rezultate spectaculoase in sectorul in care activeaza. Odata cu implicarea ROCA Investments este validat un plan de investitii pe 5 ani, menit sa creasca capacitatea de productie a companiei si profitul de aproape 3 ori. De altfel, in contextul in care cifra de afaceri in sectorul industrial a scazut considerabil, si desi a fost obligata ca in perioada lunii aprilie 2020 sa isi inghete activitatea de productie, BICO Industries a inregistrat in 2020 o crestere de 5% a rezultatului EBITDA comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Am un sentiment bun care ma face sa cred ca suntem la inceputul unei relatii reusite si fructuoase. Cand spun asta ma bazez pe acel gen de compatibilitate pe care am simtit-o inca de la inceputul discutiilor intre noi si membrii echipei ROCA Investments. Ne asteptam ca experienta si determinarea echipei noastre de management, combinate cu performanta dovedita in timp, profesionalismul si viziunea partenerilor nostri sa creeze sinergia necesara unei povesti de succes. Consideram acest moment drept o validare a competentelor echipei BICO Industries prin intrarea in elita business-ului autohton”, a declarat Mihai Birliba, actionar majoritar BICO Industries.

Alaturi de managementul BICO, care si-a dovedit expertiza coordonarii unei companii lider de piata, cu peste peste 200 de angajati, ROCA Investments va aduce un plus de viziune pentru accelerarea cresterii si va folosi experienta dobandita in eficientizarile operationale desfasurate cu succes in companiile sale pentru a duce aceasta echipa la urmatorul nivel de performanta.

 

Despre BICO Industries

BICO Industries este liderul pietei de plasa din fibra de sticla din estul Europei. Principalele sale produse sunt plasa din fibra de sticla pentru armarea si ranforsarea termosistemelor si a placarilor cu rigips, precum si coltare (atat metalice cat si din plastic) cu plasa, comercializate in special sub brandul propriu, Hitrom, atat pe piata din Romania cat si din strainatate.

Turbotex, cea mai noua linie de productie BICO Investments, recent deschisa la Piatra Neamt ca urmare a unei investitii de peste 1,5 M EUR, este complet automatizata si integrata. Prin cele doua puncte de lucru pe care le detine, compania are capacitati de productie complete: linii de urzire, linii de tesut, linii de tricotat si linii de apretare. Linia Turbodex permite productia de materiale complexe, respectiv: plase duble, plase izolate cu pasla, plase laminate cu folie de aluminiu, si nu doar.

 

Despre ROCA Investments

ROCA Investments este o noua specie de private equity care ofera solutii de capital, parteneriat si management, dedicate IMM-urilor romanesti dintr-o arie larga de domenii de activitate, care au un viitor valid, dar traverseaza un moment dificil care ameninta sa intrerupa cursul organic al businessului. E o calatorie de drum lung, propusa antreprenorului roman aflat intr-un moment dificil pentru afacerea si visul sau.

ROCA Investments inseamna capital romanesc si este o initiativa a comunitatii antreprenoriale locale, reprezentata la cel mai inalt nivel de mari antreprenori locali si de companii reputate si in pozitii de leadership de piata, cu scopul de a contribui la dezvoltarea calitativa, la consolidarea mediului economic national si la prosperitatea actuala si viitoare a Romaniei.

ROCA Investments face partenerilor ei doua promisiuni unice, relevante si sustenabile: perspectiva diferita de definire a riscului si implicarea directa in business („skin in the game”).