Home Topics Comunicate de presa Meta Estate Trust a investit 500.000 de euro in ansamblul rezidential The Lake Home – Living Xperience, primul proiect cu functiuni mixte de anvergura din Sibiu
Meta Estate Trust a investit 500.000 de euro in ansamblul rezidential The Lake Home – Living Xperience, primul proiect cu functiuni mixte de anvergura din Sibiu

Meta Estate Trust a investit 500.000 de euro in ansamblul rezidential The Lake Home – Living Xperience, primul proiect cu functiuni mixte de anvergura din Sibiu

0

Meta Estate Trust, companie de tip holding ce activeaza in sectorul rezidential, a investit 500.000 de euro in prima faza a ansamblului rezidential The Lake Home din Sibiu si intentioneaza sa contribuie si la urmatoarele faze ale proiectului pe masura ce acesta se dezvolta.

The Lake Home, proiect imobiliar mixed-use, este construit de compania DMX Construction si va cuprinde 494 apartamente, un aparthotel cu 89 apartamente, trei restaurante cu deschidere la Lacul lui Binder, o cafenea si 29 case individuale de lux. Proiectul este dezvoltat pe o suprafata de 50.500 mp, din care 20.000 mp sunt dedicati spatiilor verzi.

Gandit, in primul rand, pentru confort citadin, acest proiect premium trece dincolo de asteptari, pentru a bucura clientul, uimeste prin cadrul inedit de abordare in designul arhitectural si duce insertiile sale de industrial asumate, la un alt nivel, prin imersarea tonurilor calde specifice locuintelor caracterizate de intimitate moderna.

In urma unei analize foarte riguroase pe care o facem inaintea semnarii oricarui contract cu dezvoltatorii, am luat decizia de a investi inca din prima faza a proiectului The Lake Home si intentionam sa sustinem si fazele viitoare deoarece, din punctul nostru de vedere, acesta indeplineste toate criteriile pentru a deveni un proiect de succes. Proiectul The Lake Home este o dovada ca in frumosul oras Sibiu se pot dezvolta locuinte la preturi accesibile de cea mai inalta calitate, cu o foarte buna localizare si prietenoase cu mediul”, a declarat Oriol Casellas, CEO Meta Estate Trust.   

The Lake Home ofera acces facil la diverse activitati sportive, zone de agrement, inclusiv prima plaja artificiala din Sibiu, cat si la spatii culturale si comerciale. In imediata vecinatate va fi construit noul spital regional, iar centrul vechi se afla la o distanta de aproximativ 6 minute. Complexul de locuinte, aparthotel, restaurante si centre comerciale este localizat in imediata apropiere a autostrazii A1, ceea ce confera un avantaj net fata de alte ansambluri rezidentiale, proprietarii acestor apartamente fiind, astfel, mereu conectati cu principalele coridoare de trafic, dar, in acelasi timp, protejati de aglomeratia specifica fluxului urban.

“Decizia holdingului Meta Estate Trust de a face o prima investitie in proiectul nostru, este una naturala ce confirma dimensiunea si impactul proiectului The Lake Home in peisajul investitional. Astfel viziunea si deschiderea noastra pentru piata de capital incepe cu Meta Estate Trust, cu care ne-am propus sa acceleram dezvoltarea proiectului nostru. Inca de la inceput, ne-am dorit sa dezvoltam un proiect unic pentru frumosul nostru oras Sibiu si am atras in proiectul The Lake Home o serie de parteneri strategici si arhitecti de top pentru a livra spatiul perfect folosind sisteme constructive si tehnologii de ultima generatie cu o calitate deosebita a materialelor si o atentie deosebita in executie”, a declarat Raul Tarnaru – CEO XUX Investment, dezvoltatorul proiectului.

Meta Estate Trust are, in prezent, investitii in 14 proiecte rezidentiale in valoare de peste 8 milioane de euro in orase precum Bucuresti, Constanta, Sibiu, Iasi, Brasov si in statiunile de pe litoral.

Compania combina avantajele in investitii imobiliare cu cele ale pietelor de capital prin crearea unui instrument financiar care ofera lichiditate si in care orice investitor poate accesa randamentele oferite de piata imobiliara, indiferent de capitalul de care dispune. Obiectivul managementului Meta Estate Trust este atingerea unei tinte de randament proiectata ca medie anuala in primii ani de aproximativ 15%.

In data de 27 septembrie 2021, compania a aprobat majorarea capitalului social cu suma de 35,9 de milioane de lei, suma propusa pentru a fi atrasa de la investitorii interesati printr-un plasament privat estimat a se derula in a doua jumatate a lunii noiembrie. Investitorii care vor participa la plasamentul privat vor beneficia de o alocare de 10% in actiuni preferentiale purtatoare de dividend preferential. In luna aprilie 2022, Meta Estate Trust intentioneaza sa se listeze la bursa pe piata AeRO.

Meta Estate Trust este administrata de cei cinci initiatori ai proiectului printre care Eugen Voicu –Fondator Certinvest, Ionut Nicolescu – presedinte SVN Romania, familia Bonea – Proprietari Delta Studio cu sprijinul unui Advisory Board format din cinci actionari: Ilinca Von Derenthall, Marian Alecu, Andreea Paun, Marius Scuta si Viorel Nica.

 

 

Despre Meta Estate Trust

Meta Estate Trust SA este un holding lansat pe piata de imobiliare autohtona de catre un grup de antreprenori cu expertiza pe piata imobiliara si de capital. Modelul de business presupune investitii in segmentul imobiliar, cu un ciclu scurt de rotatie a capitalurilor, cu focus pe segmentul rezidential urban mare.