Home Stiri Amenajari, Finisaje, Iluminat EMS FLOOR GROUP, companie integral romaneasca ce isi propune sa devina cel mai bun angajator din Europa pe segmentul sau de activitate
EMS FLOOR GROUP, companie integral romaneasca ce isi propune sa devina cel mai bun angajator din Europa pe segmentul sau de activitate

EMS FLOOR GROUP, companie integral romaneasca ce isi propune sa devina cel mai bun angajator din Europa pe segmentul sau de activitate

0
EMS Floor Group este o companie antreprenoriala integral romaneasca, fondata in urma cu mai bine de 10  ani de fratii Claudiu si Marius Baciu, specializata in implementarea si reconditionarea pardoselilor industriale si in hidroizolatii, care activeaza pe cinci piete din Uniunea Europeana:  Belgia, Luxemburg, Romania, Ungaria si Franta. Avind o echipa formata din 114 de angajati, compania are trei divizii specializate – EMS Floor Systems- specializata in montarea de pardoseli, EMS Hydro Systems, specializata pe hidroizolatii si EMS Polishing care se ocupa de reconditionarea pardoselilor industriale.


EMS
implementeaza sisteme de pardoseli pentru o varietate larga de spatii din diferite sectoare: industria alimentara, industria automotive, parcari, fabrici de produse farmaceutice, productie, retail, spatii comerciale, cladiri de birouri, clinici medicale, scoli, terenuri de sport, spitale si chiar inchisori. Compania lucreaza cu toate sistemele de aplicare profesionale cunoscute in Europa, ceea ce ii confera flexibilitate si adaptabilitate pentru orice tip de proiect, la orice nivel de complexitate.

”Lucrand cot la cot cu aplicatorii, am inteles ca intr-o companie ca a noastra, cel mai important activ il reprezinta oamenii, de aceea preocuparea noastra principala este investitia in dezvoltarea lor profesionala. Avem 114 de angajati care lucreaza simultan in cele cinci tari unde activam. Investim permanent in echipele noastre, asta am facut dintotdeauna, iar gradul de retentie a personalului este de 97%. Anual o parte consistenta din totalul investitiilor companiei reprezinta pregatirea si perfectionarea personalului”, a declarat Claudiu Baciu, cofondator al EMS Floor Group.

Claudiu si Marius Baciu au ales sa devina antreprenori in Romania dar sa abordeze piata la nivel global, sa sustina mediul de business autohton dar si sa valorifice forta de munca din Romania pentru a ajuta romanii, tinerii din comunitatea in care au crescut, sa traiasca mai bine, sa prospere.  Pe langa obiectivul de a se implica in cresterea bunastarii comunitatii si oamenilor din zona in care au crescut, fondatori EMS Floor Group si-au setat ca in urmatorii trei ani sa devina cel mai bun angajator din Europa pe segmentul lor de activitate si liderul pietei de profil, din punct de vedere ale venituruilor.

Planul companiei s-a conturat inca din adolescenta insa am pus bazele companiei doar dupa ce am invatat noi insine ”cum se face” si am strans capitalul necesar pentru primul an de activitate. Ne-am impartit si rolurile: Claudiu si-a asumat responsabilitatea de a invata sa faca business, sa negocieze si sa vanda, in timp ce Marius a plecat sa lucreze in strainatate si sa identifice piata pe care urma sa demaram afacerea”, au explicat fondatorii inceputurile EMS Floor Group .

Trei sferturi din echipa EMS Floor Group reprezinta personal de executie, provenind din judetele Cluj si Alba, dar si din alte zone ale Romaniei. Datorita calitatii serviciilor prestate, compania s-a dezvoltat organic, veniturile au crescut constant, inclusiv in perioada pandemiei astfel ca de anul acesta, fondatorii companiei au ales sa se implice in strategia de dezvoltare  afacerii si sa delege managementul atat in Romania cat si pe piata internationala catre profesionisti specializati pe crestere.

Din dorinta de a-si dezvolta echipa de profesionisti si de a ajuta comunitatea din care provin, in urma cu doi ani, fondatorii EMS Floor Group au decis sa deschida prima scoala de aplicatori in domeniul pardoselilor sintetice si hidroizolatiilor. Au atras fonduri europene iar in octombrie 2020, Scoala si-a deschis portile la Turda, pentru elevi de liceu din zona. Structurat pe stagii de cate trei luni, proiectul care beneficiaza de o finantare europeana de 500.000 de euro face parte din  Programul Operational Fondul Social European si va fi implementat pana in august 2022

Am inceput acest proiect anul trecut, din dorinta de a pregati profesional specialistii de care avem mare nevoie in contextul dezvoltarii pe care ne-o propunem si care nu sunt disponibili pe piata muncii din Romania. In cele trei luni de practica, elevii care vin din liceu, scoala de meserii sau scoala profesionala, au ocazia sa petreaca timp in companie, sa se familiarizeze cu aparatele si metodele de lucru, sa aplice pardoseli, practic <<sa fure meserie>>, dupa cum se spune. Scopul programului este si sa oferim copiilor din zonele defavorizate sansa sa invete o meserie care sa ii ajute sa aiba un viitor decent”, a declarat Claudiu Baciu, cofondator al EMS Floor Group.

Desi este companie fondata in Romania, cu capital integral privat romanesc, EMS Floor Group realizeaza venituri importante din contractele internationale, lucrand pentru companii gigant din sectoare precum pharma sau retail sau pentru autoritati locale, care dezvolta investitii publice. In Romania, proiectele sunt preponderent private, beneficiarii fiind companii din industria de componente auto, productie industriala si alimentara. Primul si cel mai mare proiect derulat de EMS Floor Group in Romania a fost, de altfel, parcarea subterana de la Piata Universitatii din Bucuresti, proiect realizat in 2012, iar primul proiect international realizat a fost pentru un gigant farma in Ungaria. Alte proiecte importante realizate in Romania au fost pentru fabrica de baterii de la Bistrita sau pentru companii din sectorul agroalimentar.

Linkedin  Facebook