Home Topics Companii Bosch face inca o investitie importanta la Blaj
Bosch face inca o investitie importanta la Blaj

Bosch face inca o investitie importanta la Blaj

0

Compania inaugureaza o noua cladire de birouri si laboratoare de testare

  • Compania a investit sapte milioane de euro in noua constructie administrativa
  • Peste 250 de angajati vor lucra in noua cladire
  • Bosch acorda o atentie deosebita conditiilor de munca ale angajatilor
  • Scoala Duala Bosch: sursa de tehnicieni specializati

Bosch, lider global in tehnologii si servicii, a inaugurat pe data de 7 noiembrie 2019 o noua cladire de birouri si laboratoare de testare, in incinta fabricii din Blaj. Compania a investit  peste sapte milioane de euro in noua cladire. Lucrarile de constructie au inceput in martie 2018 si au fost finalizate in septembrie 2019. Noua cladire are o suprafatata totala de 5,700 de metri patrati, dispusi intr-un regim de inatime cu parter si un etaj si va gazdui aproximativ 250 de angajati, precum si laboratoarele de testare din fabrica. Extinderea activitatii de productie a companiei la Blaj a condus la decizia de a construi o noua cladire a carei destinatie este de a sustine cresterea continua a unitatii si de a asigura suficient spatiu pentru noile proiecte care vor contribui la dezvoltarea pe termen lung a fabricii. La evenimentul dedicat inaugurarii noii cladiri au participat, alaturi de managementul companiei, reprezentanti ai administratiei locale si judetene, ai inspectoratului general al ISJ Alba, prorectorul Universitatii  „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, dar si consulul Republicii Federale Germania la Sibiu dl. Hans Erich Tischler

Compania acorda o atentie deosebita mediului de munca, si ofera angajatilor sai conditii de lucru inspirationale care sa faciliteze colaborarea si comunicarea. „Conceptul de amenajare a cladirii, care ofera conditii de munca inspirationale, este extraordinar, pentru ca permite noi forme de cooperare, mai deschise si mai conectate”, a declarat Alexander Firsching, directorul comercial al fabricii Bosch din Blaj. „In plus, luam in considerare ca pe viitor sa amenajam o zona care sa permita angajatilor posibilitatea de a se deconecta prin cateva exercitii fizice atat de utile pentru sanatate”, a continuat Firsching. Intregul concept include elemente speciale de design, sali dedicate pentru munca in echipa, mobilier modern si viu colorat, spatii de lucru silentioase, dar si zone comune pentru socializare. Mediul de lucru este unul atractiv si productiv, fiind orientat spre produs.

„Conceptul noii cladiri de birouri ofera un nivel ridicat de colaborare, avand in vedere conditiile de munca dinamice pe care le ofera. Interactiunea rapida accelereaza procesele, creste calitatea, designul atractiv al spatiului de lucru fiind un plus pentru angajatii nostri”, a declarat Dirk Arnold, directorul tehnic al fabricii Bosch din Blaj. „Aceasta noua cladire este un pas important in dezvoltarea fabricii Bosch din Blaj, fiind un angajament pentru viitorul Bosch in Romania si in Blaj”, a adaugat Arnold.

Unitate de productie in continua dezvoltare

Unitatea de productie Bosch din Blaj si-a inceput activitatea in 2007, deservind sectorul tehnologiei industriale. Fabrica s-a dezvoltat rapid, iar aceasta evolutie s-a remarcat inca din anul 2012, odata cu cresterea numarului de unitati de productie, cand fabrica Bosch din Blaj a si-a extins aria de expertiza catre industria auto. Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto, precum senzori de viteza a rotilor, senzori de turatie a arborelui cotit, senzori si componente electronice pentru grupul motopropulsor. Tot la Blaj, Bosch implementeaza solutii de industrie 4.0, cum ar fi sistemele de monitorizare a productiei si solutiile inteligente pentru sudura cu laser. Drept recunoastere a calitatii produselor sale, fabrica din Blaj va deveni, incepand cu anul 2020, unitatea de productie coordonatoare a Bosch pentru senzorii de detonatie, la nivel global.  De asemenea, Fabrica Bosch din Blaj este una dintre cele trei fabrici Bosch din Europa unde sunt produsi senzori NOx, senzori care reprezinta o parte din inovatia revolutionara a companiei in tehnologia diesel.

Scoala Duala Bosch: sursa de tehnicieni specializati

Bosch a dezvoltat la Blaj un parteneriat pentru Scoala Duala cu Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din localitate. Trei noi grupe de elevi de clasa a IX-a au inceput, in aceasta toamna, cursurile in regim de scoala duala pentru specializarile de sculer matriter, mecanic in industrie si utilaje de prelucrari mecanice, dar si electrician constructor si instalatii in industrie. Fabrica Bosch din Blaj ofera elevilor inscrisi in programul de invatamant dual o gama larga de beneficii, cum ar fi acces la servicii medicale, masa de pranz asigurata, transport gratuit, echipament de lucru, rechizite, prioritate la angajare si posibilitatea de a-si continua studiile in cazul in care doresc sa obtina diploma de bacalaureat. Elevii beneficiaza de o bursa dubla care presupune, alaturi de contributia statului, si contributia companiei. Aditional, Bosch se angajeaza sa doteze atelierele cu echipamentele necesare pentru ca elevii sa beneficieze de cea mai buna pregatire tehnica.

Date de contact pentru jurnalisti:
Miruna Andriesei
Telefon: +40 730 024 478