Home Articole Austrotherm investeste si se extinde in Romania
Austrotherm investeste si se extinde in Romania

Austrotherm investeste si se extinde in Romania

0

Fabrica EPS din Calan/Deva intra in functiune.

Austrotherm, lider in domeniul termoizolatiilor ecologice in Europa Centrala si de Est, a inaugurat cea de-a treia fabrica de termoizolatii la Calan, in apropiere de orasul Deva din Transilvania. Fabrica Austrotherm EPS produce pentru piata din Romania. Cu aceasta noua deschidere de fabrica pionierul in domeniul izolatiilor este acum in masura sa livreze in vestul Romaniei polistiren expandat ecologic intr-un timp mai scurt si intr-un mod mai eficient din punct de vedere energetic. Instalatia de productie de ultima generatie este proiectata pentru fabricarea atat a polistiren expandat alb Austrotherm, cat si a Austrotherm EPS-PLUS „gri”, care ofera o izolare si mai buna. Cladirea de 3.800 m² include spatii de productie, depozite si birouri. 15 noi angajati si-au gasit un loc de munca la Calan. Costurile de investitie pentru proiectul Greenfield se ridica la aproximativ 6 milioane de euro.

„Cand, daca nu acum, sa ne preocupe mai mult economisirea energiei? Cresterea dramatica a preturilor la energie a ajuns de mult si in Romania. Termoizolatiile Austrotherm reduc considerabil costurile de incalzire. In special Austrotherm EPS PLUS este ideal pentru termoizolarea fatadelor si acoperisurilor”, declara  Domnul Klaus Haberfellner, directorul general al grupului Austrotherm, cu privire la motivele pentru care continua sa investeasca in Romania.”Transilvania este in prezent una dintre regiunile din centrul si nord-vestul Romaniei cu o situatie economica buna. O treime din principalii clienti ai Austrotherm Romania se afla in aceasta regiune. Fabricile EPS Austrotherm Bucuresti si Horia – situate la o distanta mai mare si-au atins deja limitele de capacitate productie.”

Klaus Haberfellner, Director General al Grupului Austrotherm: „Daca nu acum, cand are mai mult sens economisirea energiei? Cresterea dramatica a preturilor la energie a sosit de mult si in Romania. Materialele izolante Austrotherm reduc masiv costurile de incalzire”.

Noua locatie din Transilvania completeaza in mod optim locatiile de productie ale Austrotherm din sud (Bucuresti), nord-est (Horia) si vest (Arad). „Timpul de livrare catre clienti va scade considerabil de acum incolo. Ne concentram acum in mod clar pe rute de livrare mai scurte si pe o mai mare flexibilitate pentru clientii nostri. Capacitatea de depozitare ne permite, de asemenea, sa oferim livrari combinate de materiale izolante EPS si XPS“, adauga Roxana Ghioca, Director General Austrotherm Romania.

Roxana Ghioca, Director General Austrotherm Romania: „Timpul de livrare catre clienti va scadea considerabil de acum incolo. Accentul nostru este acum clar pe rute de livrare mai scurte si o flexibilitate mai mare pentru clientii nostri”.

 

Austrotherm este in Romania din 1999

Austrotherm a inceput sa dezvolte piata romaneasca inca din 1999 cu o fabrica EPS in Bucuresti. Austrotherm a debutat astfel pe o piata emergenta care, cu o populatie de aproximativ 19 milioane de locuitori, ofera si astazi un potential de crestere. In 2006, a urmat deschiderea celei de-a doua fabrici de EPS Austrotherm la Horia, in nord-estul Romaniei. In 2008, in aceasta locatie a inceput, de asemenea, productia de Austrotherm XPS.

In 2022 Austrotherm a preluat producatorul de izolatii XPS „Zentyss” din Arad, in vestul Romaniei.

Austrotherm este astfel unul dintre cei mai importanti producatori de izolatii din Romania.

 

Despre Austrotherm

In anul financiar 2021, Grupul Austrotherm a obtinut o cifra de afaceri de 517 milioane € si avea la 31.12. 2021 un numar de 1.200 angajati. Grupul Austrotherm, care este detinut de o familie din Austria, are in prezent un total de 25 de unitati de productie de materiale izolante in 12 tari. Pe langa sediul central din Wopfing si fabricile din Pinkafeld si Purbach, pionierul izolatiilor este reprezentat de companii din Romania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Germania, Croatia, Polonia, Serbia, Slovacia, Republica Ceha, Ungaria si Turcia. Grupul Austrotherm este o companie a Schmid Industrieholding, care a generat o cifra de afaceri de 2,2 miliarde de euro cu 6.600 de angajati la 31 decembrie 2021.

Austrotherm Romania
Roxana Ghioca, Manager General
Bucuresti, Sector 6, Bd Iuliu Maniu nr. 598
roxana.ghioca@austrotherm.ro
www.austrotherm.ro