Home Articole UTI a participat la finalizarea primului terminal multimodal din Capitală și a celui mai mare depou de metrou din estul Europei
UTI a participat la finalizarea primului terminal multimodal din Capitală și a celui mai mare depou de metrou din estul Europei

UTI a participat la finalizarea primului terminal multimodal din Capitală și a celui mai mare depou de metrou din estul Europei

0

La începutul lunii noiembrie 2018 au fost inaugurate Terminalul multimodal și Depoul de metrou Străulești, obiective care încheie ultima etapă a lucrărilor pentru extinderea și modernizarea linei de metrou M4.

UTI Grup a făcut parte din asocierea de constructori care au realizat acest proiect, alături de companiile Astaldi, Somet și Tiab.

În cadrul proiectului UTI Grup a realizat toate instalațiile tehnice care asigură funcționarea și siguranța, atât a terminalului, cat și a depoului: instalațiile electrice, instalațiile HVAC (încălzire, ventilație, climatizare, degivrare a rampelor de acces), instalațiile sanitare (alimentare, canalizare, stingere a incendiului, pompare și flotare) și instalațiile de curenți slabi (telecomunicații, voce-date, fibră optică, supraveghere video, detecție la incendiu cu fibră optică senzitivă, informare dinamică, ceasoficare și sisteme integrate de parcare și taxare automată). Toate sistemele sunt automatizate și integrate în aplicații de monitorizare și control, realizate de specialiștii UTI.

UTI a asigurat echipamentele specializate pentru mentenanța trenurilor din dotarea depoului Străulești, cel mai mare ca suprafață din sud-estul Europei (13 linii, pe care pot fi garate 26 de trenuri). Depoul Străulești este și cea mai modernă facilitate de acest tip din infrastructura Metrorex, fiind dotat cu echipamente complexe, necesare operațiunilor de mentenanță și exploatare curentă a trenurilor care deservesc transportul pe magistrala M4 : strung de bandaje, baterie de vinciuri, poduri rulante, trolii electrice, stație de spălare.

Lucrările de instalații ale celor două obiective, care cumulează peste 30.000 mp au fost finalizate într-un an de la începerea acestora, din septembrie 2017.

Unic în Bucureşti, Terminalul Multimodal de la Străulești a fost conceput pentru a fluidiza traficul în nordul capitalei, oferind o parcare etajată cu aproximativ 650 de locuri de parcare, dotată cu sisteme de supraveghere antifurt și antiincendiu de ultimă generație, acces la mijloacele de transport orășenești (metrou, transport terestru), preorășenești și taxi.

UTI Grup este unul dintre partenerii de încredere ai Metrorex, fiind implicat activ și contribuind cu soluții valabile la majoritatea etapelor de modernizare întreprinse de operatorul de transport subteran, din 1999 și până în prezent.

UTI Grup este o campanie cu capital românesc, fondată în 1990, organizată la nivel operațional pe cinci linii de business: sisteme de securitate, tehnologia informației şi comunicații, sisteme inteligente de transport, construcții şi facility management. Unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții integrate de securitate pentru infrastructuri critice și pentru obiective civile, UTI implementează proiecte complexe la nivel național și internațional.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la telefon: 021.20.12.319, e-mail: dcc@uti.eu.com.

Vă rugăm să accesați www.uti.eu.com pentru detalii despre competențele UTI.