Home Stiri Cladiri Inteligente, Instalatii si automatizari Munca remote: cum iti alegi cladirea in care vrei sa lucrezi astazi. iSentinel®, solutii inteligente de protectie si avertizare seismica
Munca remote: cum iti alegi cladirea in care vrei sa lucrezi astazi. iSentinel®, solutii inteligente de protectie si avertizare seismica

Munca remote: cum iti alegi cladirea in care vrei sa lucrezi astazi. iSentinel®, solutii inteligente de protectie si avertizare seismica

0
Pandemia a schimbat total felul in care ne raportam la modul de lucru si la modelele de business. In timp ce multe companii au inceput sa adopte conceptul de work remote, de acasa sau de oriunde altundeva, exista totusi un detaliu care trebuie luat in calcul: siguranta ta in timpul unui seism. Iar aici vorbim despre angajat, angajator, investitor etc. Descopera in acest articol avantajele solutiilor inteligente de protectie si avertizare seismica iSentinel® 

Cand restrictiile actuale vor fi mai lejere, multi oameni vor fi facut deja o schimbare in stilul lor de munca. Astazi, in timpul pandemiei, dar si in viitor, industria ospitalitatii ofera o alternativa tentanta la spatiile de birouri. O zi de lucru intr-un hotel, cafenea sau restaurant iti poate da acel moment de inspiratie de care aveai nevoie pentru a finaliza mai repede un proiect.  Profesionistii cauta un mediu de lucru linistit, placut privirii si fara distragerea atentiei.

Cu toate acestea, desi la inceput ar putea parea atragator sa lucrezi de la cafeneaua preferata sau de la camera de hotel, riscurile potentiale ale acestei actiuni depasesc orice beneficii. Problema principala este protectia seismica a cladirilor in care functioneaza respectivele locatii.

Statisticile internationale arata ca anual au loc cel putin 180 de dezastre, din care 66% sunt hazarduri naturale si 34% sunt antropice. Un raport ISU din 2016 releva faptul ca cele mai multe victime sunt provocate astfel: 41 %  de seisme, 30 % de inundatii, 14 % de furtuni si 2% de vulcani, restul de 13 % fiind antropice.

 

iSentinel®, solutii inteligente de protectie si avertizare seismica

In ultimii ani a crescut frecventa dezastrelor naturale, ele fiind strans legate de cresterea populatiei, concentrarea ei in spatii de locuit vulnerabile seismic, de schimbarile climatice tot mai puternice si incalzirea globala. Pe langa toate acestea, managementul si administrarea defectuoasa a oraselor au un rol important in amploarea acestor dezastre.

O modalitate de a proteja viata angajatilor, afacerea si investitia impotriva pagubelor provocate de seisme, este sa iei in considerare necesitatea unei solutii de protectie si avertizare seismica.

Discutam zilnic cu multi clienti, fie proprietari de imobile, fie antreprenori”, declara Dr. Ing. Mircea Manolescu, inventatorul acestor solutii premiate si recunoscute la nivel international. „Doua dintre obiectivele noastre principale este sa ne asiguram ca oamenii devin constienti de pericolul unui seism, care este iminent, si sa le oferim posibilitatea de a trai si lucra in medii sigure. Am avut bucuria ca anul acesta, proprietarul unei cafenele care are instalata solutia iSentinel® IMMO sa ne sune si sa ne povesteasca cum unii clienti ii trec pragul pentru ca vad sigla noastra pe usa, care atesta faptul ca acea locatie este sigura. Mai mult decat atat, incepand de anul trecut, am creat si un certificat de cladire protejata, pe care marile companii ce ofera spatii de birouri si apartamente de locuit il pot expune clientilor.

 

Securitate suplimentara

Pentru a te asigura ca esti intr-o locatie protejata seismic, asigura-te ca vezi semnul nostru pe peretele sau pe usa imobilului.

iSentinel® HOME, iSentinel® IMMO si iSentinel® INDUSTRY sunt cele 3 tipuri de solutii destinate fiecarui segment de piata in parte. Atentionarea, chiar si cu cateva secunde sau zeci de secunde inainte de sosirea undei de soc, intreruperea imediata a tuturor utilitatilor si instalatiilor periculoase si declansarea protectiilor adecvate conform protocolului stabilit, fac diferenta dintre viata si moarte, la propriu.

 

Siguranta seismica devine din ce in ce mai importanta pentru toti oamenii, indiferent ca sunt locatari, antreprenori si investitori”, explica Dr. Ing. Mircea Manolescu. „Riscul este pur si simplu prea mare pentru a fi ignorat, miza fiind viata. Este in interesul fiecarei companii sa reduca cat mai mult posibil pagubele provocate de un seism si  sa-si protejeze angajatii si clientii. Ne dorim sa oferim clientilor nostri, indiferent de domeniu de activitate si de marime, optiunea de a adauga un grad suplimentar de protectie si functionalitate la un pret foarte accesibil.”

 

Solutiile iSentinel® sunt perfect sigure, respectand cele mai inalte standarde pe care un sistem le poate avea.

Este nevoie ca locatia in care ai o intalnire cu prietenii sau de afaceri sa fie protejata de solutiile iSentinelâ?  Categoric DA! Pentru ca te afli acolo din nevoia de a socializa sau de a lucra si viata trebuie sa continue si dupa aceste intalniri. Riscul producerii unui seism in Romania este real si de necontrolat, dar poate fi prevenit; poti citi mai multe detalii aici despre un scenariu in caz de seism.

Bucura-te de avantajul de a lucra de oriunde, insa nu uita de siguranta ta si a celor dragi.

 

Despre iSentinel®

iSentinel®, solutiile inteligente de protectie si avertizare seismica, fac parte din portofoliul Arexman Construct, o companie romaneasca inovatoare, cu preocupari in domeniul sistemelor de protectie si salvare a vietii si bunurilor in caz de cutremur, dezastre naturale, atacuri teroriste si actiuni de razboi. Produsele sale: iSentinel®, Regenesys™, SUPER Shelter™, SUPER Desk™ au o larga recunoastere internationala si sunt destinate imbunatatirii conditiilor de viata ale oamenilor, sigurantei si protectiei patrimoniului.

Urmareste-ne pe isentinel.ro si pe Facebook si LinkedIn.