Home Stiri Cladiri Inteligente, Instalatii si automatizari iSentinel®IoT a castigat medaliile de aur la ISIF 20 si iCAN 2020 Toronto
iSentinel®IoT a castigat medaliile de aur la ISIF 20 si iCAN 2020 Toronto

iSentinel®IoT a castigat medaliile de aur la ISIF 20 si iCAN 2020 Toronto

0

Oamenii si companiile din intreaga lume beneficiaza acum de solutiile inteligente de protectie si avertizare seismica iSentinel®, premiate cu aur la marile expozitii internationale de inventica

 

iSentinel®IoT, dezvoltarea iSentinel®, solutii inteligente de protectie si avertizare seismica, a castigat medalia de aur in cadrul celei de a V-a editie a ISIF 20, Targul International de inventii din Istanbul.  In luna septembrie, iSentinel® IoTa castigat medialia de aur la categoria Protectie si securitate din cadrul evenimentului iCAN2020, Special award si Organizer’s choice award. Evenimentul, aflat la cea de-a V-a editie, s-a tinut virtual datorita pandemiei, si a adunat peste 600 de aplicanti din 60 de tari.

 

Dr. Ing. Mircea Manolescu: Aceste distinctii vin dupa alte doua premii importante din acest an, doua medalii de aur obtinute la Singapore si la EUROINVENT 2020. Pentru noi inseamna o mare reusita- aceea de a starni interesul oamenilor si al mediului business in ceea ce priveste protectia seismica. Am vazut cu totii ce inseamna un pericol iminent si aici ma refer la pandemia de COVID-19. Acelasi lucru este valabil si pentru un seism – ne punem in ipostaza ce facem cand va veni, nu daca va veni.

Siguranta la locul de munca a devenit unul dintre obiectivele angajatorilor. La inceputul pandemiei, mediul de afaceri a fost nevoit sa adopte  munca la distanta. Astazi, o parte din companii din intreaga lume incearca o revenire planificata la birou, asigurandu-se ca la intoarcere, spatiile de birouri sunt sigure,  imbunatatesc colaborarea si productivitatea. Foarte multi angajati privesc si acum acest lucru ca un beneficiu. Insa cum pot proteja companiile aceste beneficii in viitor?

 

Inventia si inovatia sunt cele care conduc destinul unei companii

iSentinel®, o inovatie romaneasca, ii ajuta in cazul unui seism. Sunt constient ca era digitala a fortat si a ajutat companiile si pe noi individual sa ne schimbam. Schimbarea comportamentului consumatorului determina de asemenea, companiile sa inoveze si sa abordeze totul cu o noua mentalitate. Uitati-va la Apple cum a crescut. Gasim compania acum in media, software, comunicatii etc. Daca la inceput exista o usoara reticienta, acum, sunt mult mai deschisi sa investeasca ca sa poata sa-si continuie afacerile si bineinteles, in primul rand, sa salveze vietile angajatilor si clientilor sai si sa protejeze mediul. In proverbiala concurenta intre cei doi giganti, IBM are o lungime avans in Romania la capitolul proactivitate privind protectia si avertizarea seismica prin instalatea unei solutii iSentinelâ IMMO. Costurile de implementare pot fi recuperate inca din primul an  de functionare prin scaderea cu 7-12% a primei de asigurari, declara Dr. Ing, Mircea Manolescu.

Inventiile si inovatiile sunt create pentru a oferi fiecaruia dintre noi posibilitatea de a trece cu bine peste cutremure, dezastre naturale sau situatii de razboi.

iSentinel®, solutia inteligenta de protectie si avertizare seismica, este rezultatul exceptional dintre rigoarea stiintifica a unui doctor inginer si practica pe care i-a oferit-o experienta de tehnician in domeniu si spiritul antreprenorial. De aceea, iSentinel®, solutia inteligenta de protectie si avertizare seismica, vine cu o abordare complexa in intampinarea antreprenorilor si a persoanelor fizice.

iSentinel®, sistemul inteligent de protectie si avertizare seismica, este deja instalat in tara si in afara. Banca Nationala a Romaniei, Institutul Bancar Roman, ENGIE, Mediaplus, fabrica Puratos, IBM, Skanska, GreenGate, Tower Center International, Academia Hagi, Muzeul Taranului Roman, International School of Bucharest etc, dar si persoane fizice sunt doar cativa dintre clientii care folosesc cu deplina satisfactie iSentinel®.

De asemenea, solutia iSentinel® s-a implementat cu succes in Elvetia, SUA, Honolulu, Franta, Italia, Bruxelles etc.

 

Avantajele companiilor si organizatiilor de top care folosesc iSentinel®

iSentinel®, solutia inteligenta de protectie si avertizare seismica, urmeaza protocolul pe care il doresti. Avantajele pe care le ofera iSentinel®, solutia de protectie si avertizare seismica, sunt numeroase, insa Dr. Ing, Mircea Manolescu ne-a enumerat cateva:

 

  1. Viata-sanatate

Viata utilizatorilor este protejata in mod direct si indirect: prin alarmare precoce si/sau prin difuzare de mesaje vocale cu instructiuni pentru plasarea lor in zonele cu riscul cel mai mic, dar si prin faptul ca impiedicand sa se produca explozii si incendii, utilizatorii nu mai sunt expusi riscurilor suplimentare, in afara celor generate de prabusirea cladirii, total sau partial, de caderea unor obiecte grele, improscarea cu cioburi de sticla sau faianta etc., deja cunoscute.

 

  1. Protejeaza cladirea si bunurile

Cu mai putin de 1% din investitie, ceea ce ofera un coeficient mare de performanta a investitiei – adica raportul dintre valoarea protejata si valoarea protectiei – foarte bun, iSentinel®, solutia inteligenta de protectie si avertizare seismica, acopera cca. 50% din riscurile consecutive ale unui cutremur. Incendiile si exploziile datorate scurgerilor de gaze sau scurt-circuitelor electrice, inundatiile, exfiltrarea substantelor toxice si periculoase, deversarea lor in aer sau in emisari, au consecinta, pe langa – distrugerea cladirilor, a activelor firmelor, a patrimoniului persoanelor fizice si juridice, distrugerea irecuperabila a operelor de arta, distrugerea sistemelor si echipamentelor industriale – si poluarea mediului inconjurator.

Alcatuirea si aplicarea automata a unui protocol de protectie seismica, personalizat in functie de specificul si necesitatile fiecaruia si aplicarea lui stricta, constituie solutia inteligenta de protectie si avertizare seismica iSentinel®, cu eficienta maxima si fiabilitate. Mai mult decat atat, prin capacitatea sistemului de a comunica cu alte sisteme de tip BMS, SCADA si Centrala de Incendiu participa la realizarea protectiei integrate a cladirii.

 

  1. Evita poluarea mediului

Multe dintre procesele industriale implica folosirea, in procesul tehnologic, a substantelor nocive pentru persoane si mediu. Prin respectarea normelor de securitate, in conditii obisnuite, utilizarea lor se face in deplina siguranta. In cazul unui cutremur apar, insa, situatii neprevazute care pun in pericol viata oamenilor si calitatea mediului. Prin utilizarea unei solutii iSentinel® personalizate (iSentinel HOME®, iSentinel IMMO®, iSentinel Industry®) in functie de specificul activitatii si de necesitatile beneficiarului, toate aceste pericole sunt mult reduse sau dispar total. Solutia iSentinel® Industry permite declansarea unui numar nelimitat de protocoale de protectie specifice. In plus, prin utilizarea unor senzori suplimentari de gaz, fum, apa, temperatura etc. si prin interconectarea acestui sistem cu cele existente deja in cladire, tip BMS sau Centrala de Incendiu, se realizeaza protectia integrala a obiectivului.

 

  1. Continuitate business

Prin evitarea distrugerilor consecutive unui cutremur, adoptarea unei solutii inteligente de protectie si avertizare seismica iSentinel® permite reluarea activitatii la scurta vreme dupa aceea. Acest lucru, pe langa faptul ca patrimoniul ramane intact, permite si onorarea cu intarziere minima sau zero a contractelor, ceea ce reprezinta un avantaj concurential: intotdeauna clientii se reorienteaza catre cei care sunt capabili sa le satisfaca necesitatile la timp.

Repararea distrugerilor produse de cutremur sunt platite de asigurator (cu conditia ca acesta sa nu dea faliment, cum s-a intamplat la 9/11), dar nu acopera si profitul pierdut pana la remedierea situatiei si reinceperea lucrului.

 

ISentinel IoT®, o noua solutie inteligenta, premiata la marile saloane de inventica din lume

 

Dr. Ing. Mircea Manolescu a participat la inceputul lunii mai la Asia Invent –expozitia de inventica de la Singapore. Acolo iSentinel®, solutia inteligenta de protectie si avertizare seismica, a primit medalia de aur. Este a 60-a din portofoliul de medalii si distinctii primite in ultimii ani, fapt ce certifica eficienta acestei solutii.

 

In perioada 21-23 mai, la Iasi, a avut loc cea de-a XII-a editie a EUROINVENT, expozitie organizata de profesor doctor Andrei Sandu, presedintele Forumului Inventatorilor Romani.

Dr. Ing. Mircea Manolescu a participat cu solutia inteligenta iSentinel IoT®, creata si personalizata pentru instalatii industriale, cladiri, care asigura protectia vietii si a mediului in caz de cutremur major si alte dezastre.

Structurata pe trei niveluri, detectie, decizie si executie, aceasta solutie inteligenta permite conectarea in orice moment a iSentinel® cu alte sisteme compatibile tehnologic (gaz, fum, apa si / sau detectie personalizata) pentru a extinde solutia iSentinel IoT® la orice tip de protectie, nu numai la cutremur.

Pe piata sunt disponibile deja solutiile inteligente de protectie si avertizare seismica iSentinel®.

Pentru a raspunde cererilor pietii, au fost create trei tipuri de solutii: iSentinel®HOME, iSentinel® IMMO, iSentinel® Industry.

 

 

Despre iSentinel®

iSentinel®, solutiile inteligente de protectie si avertizare seismica, fac parte din portofoliul Arexman Construct, o companie romaneasca inovatoare, cu preocupari in domeniul sistemelor de protectie si salvare a vietii si bunurilor in caz de cutremur, dezastre naturale, atacuri teroriste si actiuni de razboi. Produsele sale: iSentinel®, Regenesys™, SUPER Shelter™, SUPER Desk™ au o larga recunoastere internationala si sunt destinate imbunatatirii conditiilor de viata ale oamenilor, sigurantei si protectiei patrimoniului.

Urmareste-ne pe isentinel.ro si pe Facebook si LinkedIn.