Home Topics Comunicate de presa Isopan Est a lansat LEAF in Romania – cea mai noua tehnologie dezvoltata pentru panouri termoizolante, dedicata cladirilor sustenabile
Isopan Est a lansat LEAF in Romania –  cea mai noua tehnologie dezvoltata pentru panouri termoizolante, dedicata cladirilor sustenabile

Isopan Est a lansat LEAF in Romania – cea mai noua tehnologie dezvoltata pentru panouri termoizolante, dedicata cladirilor sustenabile

0

Isopan Est, lider de piata in productia de panouri metalice termoizolante pentru cladiri, a lansat noua tehnologie Leaf, in cadrul evenimentului Leaf – More than Just Insulation. Din responsabilitate pentru viitor.  

Tehnologia Leaf, dezvoltata de Isopan, este o solutie inovatoare, aplicata gamei de panouri termoizolante, cu impact redus asupra mediului, care mareste izolatia termica si imbunatateste performantele energetice ale cladirii in ansamblu, cu scopul de a oferi un nivel mai inalt de confort si eficienta a costurilor. Leaf Technology se aplica unei game vaste de panouri termoizolante din oferta, Isofrigo, Isofrozen si Isocop, produsele fiind realizate fara halogeni si avand o multitudine de beneficii precum:

  • propagarea scazuta a fumului in caz de incendiu.
  • siguranta sporita atat pentru cladire, cat si pentru cei din interior.
  • grosime redusa a panourilor, proprietati estetice avantajoase.
  • performanta de izolare mai mare decat in cazul panourilor clasice, din poliuretan.
  • conductibilitate termica redusa cu 20%, care favorizeaza eficienta energetica a cladirilor.
  • consum de energie mai mic atat pentru incalzire, cat si pentru racire.
  • mai putine emisii CO2.

Eficienta, siguranta, inovatie si sustenabilitate, toate acestea pot fi disponibile intr-un singur produs: panoul termoizolant Leaf, dezvoltat pentru a transforma cladirile, in cladiri ale viitorului.

Parte a grupul veronez Manni, Isopan dezvolta produse inovatoare de mai bine de 4 decenii, 10 milioane de euro fiind investiti in cercetarea, dezvoltarea si tehnologizarea unitatii locale de productie din Romania, doar in ultimul an. Tehnologia Leaf a fost testata, de-alungul timpului, in cadrul departamentului de Research and Development, din Italia, si a fost dezvoltata ca urmare a nevoii specialistilor care activeaza in domeniul constructiilor de a lucra cu materiale versatile, sustenabile si prietenoase cu mediul.

Prin lansarea Tehnologiei Leaf, Isopan Est doreste sa confirme interesul din ce in ce mai ridicat al companiilor din domeniul constructiilor, de la producatori de materiale, la constructori si arhitecti, de a se implica activ in dezvoltarea sustenabila.

„Noua tehnologie Leaf vine sa raspunda unei nevoi din ce in ce mai mari a cetatenilor si companiilor de a reduce impactul asupra mediului in toate activitatile lor. Panourile Leaf vin sa sublinieze faptul ca viitorul in constructii este aici, la indemana tuturor. Prin aceasta, ne dorim sa crestem si sa ne consolidam pozitia de lider, raspunzand cerintelor tuturor partenerilor nostri”, a declarat Toni Pera – CEO Isopan Est.

Leaf Technology, lansata in Romania in cadrul unei dezbateri, cu privire la inovatie si dezvoltarea sustenabila a industriei constructiilor

In contextul in care resursele combustibile ale planetei ar mai ajunge doar pentru trei-patru generatii, momentul actual este unul decisiv, in care luarea unor masuri pentru trecerea la utilizarea resurselor regenerabile este imperios necesara. Din acest considerent, Uniunea Europeana a impus ca, pana in anul 2020, nivelul emisiilor de CO2 si cel al consumului de energie sa scada cu 20%, iar totalul energiei consumate sa provina, in acelasi procent, din surse regenerabile. Pentru ca acest lucru sa devina posibil, constructorii, dar mai ales producatorii de materiale de constructii trebuie sa vina cu noi solutii, care sa puna accentul pe sustenabilitate.

In cadrul evenimentului de lansare a noii tehnologii pe piata din Romania, au fost prezentate exemple concrete de constructii sustenabile, solutii complexe pentru un habitat ecologic, dar si masuri rapide care pot fi luate pentru a eficientiza locuirea civila si industriala. De asemenea, pentru a sublinia avantajele folosirii panourilor termoizolante in constructii, care beneficiaza de tehnologia Leaf, invitatii au luat parte la un studiu comparativ intre doua cladiri diferite, avand acces la informatii tehnice, aplicabile in domeniu.

La dezbaterea despre inovatie si constructii sustenabile au participat Alexandru Ciuca – Director Tehnic Isopan Est, Ilinca Radulescu – profesor in cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, precum si renumitul arhitect – Omid Ghannadi, care a fost gazda evenimentului.

„Tehnologia Leaf lansata astazi in Romania de Isopan Est este una inovatoare si aduce multiple imbunatatiri considerabile panourilor sandwich cu izolatie de tip PIR. Produsele care beneficiaza de tehnologia Leaf contribuie la indeplinirea cerintelor prealabile primirii creditelor  pentru certificare energetica LEED, motiv pentru care ne incredem si mai mult in produsele pe care le dezvoltam in departamentul nostru de cercetare”, a declarat Alexandru Ciuca – Director Tehnic, Isopan Est.

Despre Isopan si Isopan Est

Prezent de peste 40 de ani in 73 de tari, Isopan este parte a grupului Manni, cu 7 decenii de experienta internationala in industria otelurilor si a panourilor termoizolante.

Isopan Est contribuie, de 13 de ani si in Romania, la imbunatatirea sectorului constructiilor, oferind solutii care imbina functionalitatea materialelor, sustenabilitatea procesului, siguranta utilizatorilor si eficienta energetica a cladirilor – fie ca este vorba de cladiri noi sau de cladiri recalificate energetic. Panourile tip sandwich fabricate de Isopan ajuta la obtinerea creditelor necesare pentru certificarea LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), standardul cel mai folosit la nivel mondial pentru certificarea sustenabilitatii cladirilor.

Isopan Est a fabricat si distribuit peste 2.600.000 de m² de panouri metalice termoizolante in 2018, avand o cifra de vanzari de 52 de milioane de euro in Romania.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contacta, cu incredere, de Luni pana Vineri, in intervalul orar 10.00 – 18.00.

Bianca Dumitriu
PR&Communication Manager
Telefon: 0725 526 117
Email: bianca.d@thegoodcompany.ro