Home Articole Beneficiile Polistirenului
Beneficiile Polistirenului

Beneficiile Polistirenului

0

De peste 70 de ani, polistirenul este unul dintre cele mai populare materiale cand vine vorba de izolarea locuintei. 70 de ani in care acest produs si-a demonstrat eficienta, atat in termeni de confort termic, cat si economici, printr-o investitie initiala care a fost recuperata de-a lungul timpului, intr-un timp relativ scurt.

In cei aproape 70 de ani de existenta a polistirenului, certificatele internationale de aliniere la standardele europene (ISO 14025)  au reprezentat o garantie atat pentru calitatea oferita, cat si pentru siguranta in materie de protectia mediului inconjurator si sanatate publica. Avand in componenta 98% aer si 2% materie prima pe baza de stiren, polistirenul este produsul termoizolant cel mai putin nociv pentru mediu.

In ceea ce priveste etanseizarea cladirilor, lucrurile sunt la fel de clare, cuantificabile prin aplicarea normelor in vigoare, factorul de rezistenta la difuzia vaporilor fiind comparabil cu acela corespunzator stratului suport. Elemente precum punerea in opera a polistirenului, corectitudinea in care aceasta este realizata etc. nu depind in nicio masura de calitatea si nici de proprietatile polistirenului. In concluzie, afirmatiile despre influentele negative ale acestuia asupra sanatatii si mediului inconjurator sunt nefondate si pot induce idei eronate.

Termoizolarea este o lucrare foarte importanta si de calitatea executiei si a meterialelor depind economiile pe care le poate face in timp proprietarul unei case.

Orice cladire care nu este termoizolata inregistreaza pierderi semnificative de caldura. Incepand de la fundatie continuand cu fatada si finalizand cu termoizolarea acoperisului se creaza o anvelopa termica pentru intreaga casa.

Pentru a realiza si oferi clientilor sai un polistiren de calitate, Austrotherm foloseste materie prima de cea mai buna calitate.Pe de alta parte Austrothem ofera inovare si cercetare continua, laboratoare dotate cu tehnologie de ultima generatie precum si ingineri, chimisti, cercetatori foarte buni in domeniu.

Intr-o casa suprafetele ce pot fi izolate cu polistiren sunt numeroase: de la fatade, pereti interiori, pereti despartitori, pardoseala, pana la acoperis, subsol sau fundatii. Asadar, zone diferite cu cerinte diferite. Polistirenul expandat se utilizeaza cu succes pentru termoizolarea la interior si exterior a fatadelor si acoperisurilor conform cerintelor proiectanctului si / sau arhitectului.

Polistirenul expandat este un material cu performanta termica buna, cu caracteristici mecanice foarte bune, durabile si o densitate redusa (comparativ cu alte materiale termoizolate) asigurand in acest fel o constructie rapida si economica. EPS – ul satisface toate cerintele de izolatie termica in procesul de proiectare a cladirii, inclusiv siguranta la incendiu.

De exemplu, polistirenul expandat EPS – AF80 de la Austrotherm este ideal pentru termosisteme la fatade lipite, fatade ventilate si pereti usori (lemn). In plus, este ecologic, nu afecteaza nici mediul inconjurator, dar nici sanatatea beneficiarilor.

De aceea, a fost folosit cu success in spitale, scoli, institutii publice, precum si in cladirile cu un consum redus de energie, precum casele pasive.

 

Avantajele folosirii Austrotherm EPS:

– reducerea costurilor de intretinere si protectie pentru mediul inconjurator prin reducerea semnificativa a consumului de energie

– rezistenta ridicata la compresiune (poate fi utilizat si pentru termoizolarea acoperisurilor tip terasa pe care se pot amenaja spatii verzi sau terase circulabile)

– aplicare usoara si rapida fara a fi nevoie de echipament de protectie, spre deosebire de alte materiale termoizolante

– ignifug

 

Polistirenul este un produs prietenos cu mediul deoarece:

  1. Economie in consumul de energie. Economia de energie adusa de polistiren pe durata de viata a acestuia (minim 25 de ani) poate fi cuantificata. Cu fiecare kg de sitren utilizat in procesul de fabricare a polistirenului se economiseste pana la 200 de l de petrol utilizati ca energie primara in cheltuielile de intretinere. Cu fiecare m³ de polistiren se economiseste echivalentul consumului unui automobil pentru 30.000 de km.
  2. Conform standardului international ISO14025, procesul de fabricare a polistirenului are cel mai redus impact asupra mediul inconjurator. Fabricarea polistirenului presupune mult mai putine resurse decat fabricarea celorlalte materiale termoizolante.

Produsele Austrotherm sunt ideale pentru constructiile aliniate la standardele noi in vigoare si bifeaza toate exigentele nZEB: izolare termica superioara, rezistenta la foc si la compresiune, usor de manipulat asigurand o viteza mare de constructie.

Recomandam placile din polistiren expandat, utile in termoizolarea suprastructurii cladirilor, rezistente la compresiune, cu stabilitate dimensionala si proprietati excelente de izolare termica in sistem nZEB. Toate produsele Austrotherm sunt certificate conform standardelor SR EN 13163-produse fabricate din polistiren expandat (EPS).

Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania (ROMEPS), asociatie din care face parte si Austrotherm, isi propune sa promoveze pe piata din Romania un nivel de calitate pe care sa-l respecte toti producatorii si importatorii de polistiren, precum si sa realizeze reglementari ale pietei, astfel incat consumatorii finali sa nu aiba de suferit de pe urma produselor necorespunzatoare calitativ.