Home Topics Comunicate de presa Placi ceramice si incalzirea prin pardoseala – tema lunii iulie la HORNBACH
Placi ceramice si incalzirea prin pardoseala – tema lunii iulie la HORNBACH

Placi ceramice si incalzirea prin pardoseala – tema lunii iulie la HORNBACH

0

Fie ca este vorba despre constructii noi sau cladiri vechi, incalzirea prin pardoseala reprezinta una dintre cele mai eficiente solutii pentru obtinerea unui mediu confortabil din punct de vedere termic, acest sistem de incalzire fiind o alegere tot mai intalnita si in locuintele romanilor. Iar pentru ca vara reprezinta perioada cea mai potrivita si pentru noi amenajari ale locuintei, HORNBACH, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, pune la dispozitia clientilor sai cele mai inovatoare produse si solutii in acest sens.

„Sistemele de incalzire in pardoseala au cunoscut in ultimii ani o dezvoltare deosebita, fiind din ce in ce mai des folosite pentru incalzirea locuintelor noi, halelor industriale, spatiilor comerciale si cladirilor de mari dimensiuni. Cateva caracteristici fundamentale ale instalarii unui astfel de sistem sunt confortul termic ridicat, avantajul estetic, igiena, consumul de caldura mai redus fata de sistemele traditionale si o exploatare confortabila“, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Director General HORNBACH Romania.

Aceste sisteme incalzesc incaperea cu caldura radianta, fiind apreciate indeosebi de catre persoanele alergice si sensibile, pentru ca praful nu este ridicat in suspensie, iar aerul nu se usuca, precum in cazul radiatoarelor uzuale. De asemenea, incaperea este mai calda la nivelul podelei si mai racoroasa in partea de sus, podeaua nu se incinge niciodata, ci este calda uniform, fiind ideala pentru mentinerea unui nivel inalt de confort. Totodata, potrivit reprezentantilor HORNBACH, implementarea si utilizarea unui sistem de incalzire prin pardoseala nu prezinta costuri foarte mari, in prezent existand sisteme ce permit montarea rapida si facila a incalzirilor prin pardoseala ca masura de renovare de mica amploare in toate spatiile posibile.

In functie de necesitati sau preferinte, clientii pot opta pentru doua tipuri de sisteme de incalzire prin pardoseala – electrice sau cu apa. La randul lor, aceste tipuri se divizeaza in mai multe modele, in functie de suprafata si proprietatile pardoselei. De asemenea, incalzirea prin pardoseala poate fi montata sub diferite tipuri de materiale, precum gresie, parchet, piatra, marmura sau beton, fara sa le altereze in timp.

Recomandarile HORNBACH privind montarea placilor ceramice

Placile ceramice sunt placaje flexibile si decorative pentru pereti si podele cu ajutorul carora se pot amenaja incaperile – culoarea, forma, dimensiunile sau modelul de montaj oferind un impact decisiv aspectului incaperii. Potrivit specialistilor HORNBACH, indiferent ca este vorba despre faianta sau despre gresie, fiecare model de montare are un efect unic.

Potrivit unei reguli generale, o incapere ar trebui sa devina mai deschisa la culoare de jos in sus – podea, perete, tavan. Bineinteles, in functie de propriile preferinte, exista si exceptii. Asadar, pentru a facilita alegerile celor interesati, specialistii HORNBACH ofera o serie de recomandari generale despre utilizarea placilor ceramice:

  • Incaperile mari par mai vii prin folosirea unui model de montare interesant
  • Placile de dimensiuni mai mici confera incaperilor mici un aspect mai plin
  • In spatiile inguste, placile dreptunghiulare ar trebui montate pe lat, nu pe lung
  • Camerele lungi pot fi scurtate din punct de vedere optic, punand accentul pe partea frontala
  • Prin montarea placilor ceramice pe verticala pana la tavan, incaperile joase pot fi alungite din punct de vedere optic
  • Incaperile inalte par mai joase daca se monteaza placile pe orizontala si in combinatie cu brauri. In astfel de cazuri, evitati sa placati peretii pana la tavan

Totodata, pentru a veni in intampinarea clientilor sai, HORNBACH pune la dispozitie, pe langa toate produsele necesare montarii sistemelor de incalzire prin pardoseala sau a placilor ceramice, si servicii de montaj, pentru care ofera 2 ani garantie.

Mai mult, pentru recomandari avizate legate de sistemele de incalzire prin pardoseala si/sau montarea placilor ceramice, in magazinele HORNBACH, in zona special amenajata pentru acest proiect, consultantii vor oferi informatii avizate celor interesati, pe tot parcursul lunii iulie. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul www.hornbach.ro.

Despre HORNBACH Romania

Fondata in anul 1877, HORNBACH este singura companie din domeniul constructiilor si gradinaritului care se poate mandri cu o istorie de 6 generatii. In acest moment, concernul detine 158 de magazine mixte de materiale de constructii si gradinarit, in 9 tari din Europa (Germania, Austria, Olanda, Cehia, Luxemburg, Elvetia, Suedia, Slovacia si Romania), dintre care 6 in Romania (Bucuresti Berceni, Bucuresti Militari, Bucuresti Balotesti, Brasov, Timisoara si Sibiu).

Conceptul comercial si gama de produse sunt orientate in intregime catre sprijinirea proiectelor clientilor. HORNBACH le garanteaza acestora preturi mereu mici, fiind lider de piata pe acest segment. In plus, calitatea excelenta a consultantei si a serviciilor oferite au fost confirmate de nenumarate studii si teste independente.

Prin pionierat, cum ar fi deschiderea primului magazin mixt de materiale de constructii si produse de gradinarit (1968), a primului megastore (1980) si a primului magazin de materiale de constructii cu conceptul drive-in (2003), HORNBACH isi dovedeste in permanenta forta inovatoare. De decenii, HORNBACH este considerat un angajator de top, in acest moment avand aproximativ 20.000 de angajati care contribuie la succesul companiei.