Home Articole Leier isi consolideaza pozitia pe piata materialelor de constructii prin achizitia fabricii din Feldioara
Leier isi consolideaza pozitia pe piata materialelor de constructii prin achizitia fabricii din Feldioara

Leier isi consolideaza pozitia pe piata materialelor de constructii prin achizitia fabricii din Feldioara

0

Leier anunta finalizarea cu succes a procesului de achizitie a fabricii din Feldioara. Fabrica Feldioara, acum sub umbrela Leier, va suferi un proces de modernizare pentru a raspunde cerintelor actuale din industrie.

In efortul de a-si consolida pozitia pe piata materialelor de constructii din Romania, Leier a facut un pas semnificativ prin achizitionarea fabricii din Feldioara. Anul 2023 marcheaza adaugarea unei noi investitii in portofoliul grupului de firme Leier in Romania, o fabrica specializata in productia de vibropresate.

Achizitia fabricii din Feldioara reflecta directia strategica de dezvoltare a grupului de firme Leier la nivel national, cu accent pe crearea unui context favorabil pentru sporirea cotei de piata pe segmentul de vibropresate.

Fabrica din Feldioara va deservi in principal zonele limitrofe, abordand provocarile create de conditiile comerciale competitive, unde transportul joaca un rol decisiv in incheierea contractelor de distributie si implicit in stabilirea pretului de vanzare al produselor. Prin optimizarea traseului de distributie se va eficientiza emanarea de CO2 si se va reduce timpul de livrare.

 

Modernizare si retehnologizare

Fabrica din Feldioara este in prezent intr-un proces amplu de modernizare si retehnologizare. Aceasta procedura avand ca scop principal actualizarea facilitatilor la standardele actuale din industrie. Prin investitii semnificative in tehnologie si infrastructura, Leier asigura, ca fabrica va fi capabila sa produca materiale de constructii de inalta calitate si sa raspunda nevoilor in continua schimbare ale pietei.

 

Suprafata de 80.000 mp – O oportunitate de dezvoltare

Fabrica detine un teren generos de 80.000 mp, oferind oportunitatea ideala pentru extindere si dezvoltare ulterioara. Aceasta suprafata considerabila ofera spatiu pentru constructia ulterioara a unor noi facilitati de productie, mijloace care sa sprijine cresterea capacitatii de productie si diversificarea gamei de produse.

 

Dinamica fortei de munca

Achizitia va genera, de asemenea, o crestere a numarului de angajati in cadrul grupului de firme Leier, odata cu integrarea de personal calificat dedicat operatiunilor si managementului fabricii din Feldioara. Crearea de noi oportunitati de angajare se preconizeaza sa aiba un impact pozitiv asupra comunitatii locale, contribuind la cresterea economica si oferind o contributie valoroasa la nivelul ocuparii fortei de munca in regiune.

 

Impactul in industrie

Miscarea strategica a grupului de firme Leier in productia de vibropresate va aduce un aport semnificativ la nivelul industriei materialelor de constructii din Romania. Prin cresterea capacitatii de productie, Leier se plaseaza intr-o pozitie mai puternica pe piata de profil.

”Achizitia fabricii din Feldioara este mai mult decat o extindere a grupului de firme Leier; este o afirmatie puternica in directia consolidarii pozitiei sale in industria materialelor de constructii din Romania. Prin aceasta miscare strategica, Leier nu numai ca isi intareste prezenta pe piata, dar contribuie si la dezvoltarea durabila a comunitatilor locale si a economiei nationale.” Cristian Suciu, Director General, Leier Romania.

 

Despre Leier

Grupul Leier desfasoara activitati in 7 tari europene, si anume Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Romania, Croatia si Ucraina, intr-o gama diversificata de domenii. Aceste domenii includ productia de materiale pentru constructii, servicii de comercializare si service pentru autovehicule premium precum BMW, Mini, Hyundai si Skoda, dezvoltare imobiliara, fabricarea de utilaje, respectiv confectii metalice si echipamente de inginerie mecanica.

Ascensiunea internationala a Grupului Leier pe piata materialelor de constructii, a inceput in anul 1970 prin construirea de catre domnul Michael Leier, fondatorul brandului, a primei fabrici de betoane, la Horitschon, Austria. Grupul se afla exclusiv in proprietatea familiei Leier, trei generatii gestionand impreuna afacerile si evolutia companiei.

In ceea ce priveste activitatile din Romania, Grupul de firme Leier a devenit un competitor de prima importanta pe piata materialelor de constructii, avand o prezenta semnificativa in acest domeniu. Succesul pe piata romaneasca s-a bazat pe o gama completa de produse, la cele mai inalte standarde de calitate si pe angajati motivati si de un profesionalism excelent.