Home Articole BauderECO. Noi sisteme ECOlogice pentru acoperisuri terasa si inclinate
BauderECO. Noi sisteme ECOlogice pentru acoperisuri terasa si inclinate

BauderECO. Noi sisteme ECOlogice pentru acoperisuri terasa si inclinate

0

De ce este important sa termoizolam durabil acoperisurile? Clima este intr-o continua schimbare si de aceea constructorii si arhitectii sunt mereu in cautarea unor materiale de izolare care sa economisesca energie si sa protejeaze climatul.

Pentru Bauder, specialistii in sisteme de izolare, ecologia este importanta, astfel, materialul de termoizolatie fara emisii de substante volatile, BauderECO stabileste noi standarde.

Termoizolarea acoperisurilor in mod durabil inseamna:

 

  • Trai sanatos

  • Ecologic

  • Confort termic

 

Aer sanatos in propria casa

Pentru un climat sanatos al casei, calitatea aerului este importanta. Nu toate materialele de izolatie ecologice sunt sanatoase, unele materiale poluand aerul interior prin emisii volatile. Termoizolatia BauderECO nu contine substante care polueaza aerul din interior, precum: formaldehida, lianti sau alti aditivi utilizati impotriva organismelor daunatoare sau pentru a impiedica dezvoltarea mucegaiului. In plus termoizolatia BauderECO indeplineste cerintele stricte ale AgBB* (Comitetul german pentru evaluarea sanatatii produselor de constructie).

Termoizolatia BauderECO permite difuzia vaporilor de apa din interior spre exterior, in acest fel materialele din structura acoperisului ramand uscate, fara vreun risc de aparitie a mucegaiului.

De asemenea, BauderECO mentine calitatile termoizolante de exceptie ala panourilor dar asigura si cea mai buna izolare fonica, indeplinind cu usurinta criteriile chiar si pentru acoperisurile din apropierea aeroporturilor.

Odata cu montarea panourilor termoizolante, BauderECO, ofera protectie testata impotriva grindinei, a ploii si a vantului.

 

 

Termoizolatia BauderEco este un material izolator pentru acoperis realizat din biomasa si materiale reciclate.

Biomasa

BauderECO este format din aproximativ 66% biomasa.

Aceasta biomasa este formata din: tulpini de plante, frunze de plante si reziduri din agricultura.

 

Materia prima reciclata

BauderECO consta din aproximativ 4% materie prima reciclata.

Deseurile rezultate din prelucrarea lemnului (rumegus) sunt colectate si transformate inapoi in materii prime printr-un proces special.

 

Calcar fosilifer (cochilii de scoici)

BauderECO consta din aproximativ 4% calcar fosilifer.

Calcarul fosilifer (cochilii de scoici) sunt un produs rezidual al industriei alimentare, insa pentru Bauder valoreaza aur. Din acesta se creeaza stratul de acoperire permeabil la vapori.

 

Materiale durabile ca baza

Termoizolatia de acoperis BauderECO ofera: consum minim de materii prime, energie si confort termic maxim. Bauder se bazeaza pe materii prime regenerabile si reciclabile astfel, avand in partea superioara o folie hidroizolanta speciala din polipropilena pura, care se poate recicla cu usurinta. Acest lucru insa, nu este necesar, deoarece izoleaza termic chiar si dupa decenii ca si in prima zi.

 

Obtineti izolatie chiar de la inceput

Vrei un acoperis subtire si elegant? Atunci nu poti evita termoizolatia BauderECO. BauderECO reprezinta performanta maxima de izolare cu grosime si o greutate minima. Cele mai ridicate cerinte de izolare termica fiind astfel obtinute la grosimi extrem de reduse ale panourilor, inaltimea constructiei fiind astfel semnificativ mai mica.

In comparatie cu alte materiale de izolatie pentru acoperis, BauderECO ofera performante excelente de termoizolare cu cea mai mica grosime (λ = 0,023 / 0,024 / 0,027 W / mk). Cu un acoperis izolat corespunzator, emisiile de CO2 si costurile de intretinere pot fi economisite considerabil pe termen lung .

 

 

Cald iarna – Racoros vara

Protectie impotriva frigului-iarna, protectie impotriva caldurii-vara. Fata de alte materiale termoizolante pentru acoperis, BauderECO ofera o termoizolare performanta cu cea mai mica grosime (WLS 025). Astfel cele mai ridicate cerinte de izolare termica sunt obtinute la grosimi extrem de reduse ala panourilor, fiind de asemenea foarte usoare si rezistente.