Home Antreprenori de succes Vlad Rovo, Country Manager Somfy Romania & Moldova – un lider smart care ofera clientilor produse Smart
Vlad Rovo, Country Manager Somfy Romania & Moldova – un lider smart care ofera clientilor produse Smart

Vlad Rovo, Country Manager Somfy Romania & Moldova – un lider smart care ofera clientilor produse Smart

0

Casa inteligenta devine o realitate si pentru romanii care, in numar tot mai mare, aleg produsele smart pentru locuinte si spatii comerciale. Acest lucru are la baza reglementarile impuse de UE, dar si dorinta de a face economie, de a castiga timp, de a creste nivelul de confort si, deloc in ultimul rand, de a contribui la protejarea mediului.

Somfy, o companie franceza cu peste 50 de ani vechime, are in prezent peste 6.100 de angajati in intreaga lume, inclusiv in Romania, unde exista din 2006. Portofoliul sau de produse include solutii de umbrire solara dinamica pentru interior si exterior (domeniu in care este lider mondial), sisteme de automatizari pentru acces in locuinta si, nu in ultimul rand, produse Smart Living accesibile si practice.

Indiferent daca este vorba despre solutii inteligente de umbrire, iluminat, controlul temperaturii ambientale, supraveghere video sau diverse facilitati de divertisment, produsele Smart Living de la Somfy sunt versatile, se instaleaza usor in orice spatiu, garaj sau terasa si creeaza un mediu placut si sigur. Pe scurt, daca ai in vedere un proiect Smart Home, Somfy te poate ajuta sa iti pui planurile in practica.

Este firesc ca, dupa ce am descoperit Somfy, jucator cheie in automatizarea locuintelor si al spatiilor comerciale, sa ne dorim sa aflam cine este in spatele activitatii desfasurate in Romania. Astfel, am ajuns sa il cunoastem pe Vlad Rovo care, din 2017 ocupa pozitia de Country Manager Somfy Romania & Moldova. Este un tanar care impresioneaza prin seriozitate si autenticitate si, inca din prima clipa, este clar ca detine abilitatea de a-si urma obiectivele cu rabdare si perseverenta.

Vlad Rovo este genul de om cu care iti face placere sa discuti pentru ca are o viziune clara asupra activitatii pe care o coordoneaza si, prin urmare, raspunsuri clare si elocvente. Absolvent al Facultatii de Automatica si Calculatoare din Bucuresti, Vlad are o experienta vasta ca inginer automatist atat in tara, cat si in Franta. Abilitatile sale in domeniul managementului marketingului si dezvoltarea afacerilor sunt deja cunoscute si verificate. La acestea, se adauga experienta in managementul ciclului de viata al produselor, planificarea afacerilor, negociere si managementul vanzarilor.

Prin urmare, pe langa calitati native speciale, Vlad are o pregatire complexa si abilitati multivalente care il fac un lider capabil si apreciat. Country Manager Somfy Romania & Moldova, familist si tata a doi copii, Vlad Rovo este omul potrivit la locul potrivit si, totodata, un lider smart care lucreaza cu produse Smart!

Acestea fiind spuse, suntem incantati sa va oferim posibilitatea de a afla chiar de la Vlad Rovo (caruia ii multumim inca o data pentru timpul acordat si pentru raspunsuri) cum vede lucrurile, ce planuri are pentru 2023 si multe alte lucruri extrem de interesante.

Ce planuri ai pentru Somfy Romania & Moldova pentru anul 2023?

VR: Desi o parte din piata in care activam se arata pesimista in legatura cu evolutia afacerilor in 2023, eu cred in continuare intr-o dinamica pozitiva, credinta pe care am reflectat-o si in planurile de actiune pentru acest an. Ca in fiecare din ultimii 5 ani, avem o serie de noutati pe care le aducem in sprijinul partenerilor nostri, 2023 fiind special prin lansarea pe piata din Romania a unui nou brand din portofoliul Grupului Somfy, Simu, cu un raport calitate/pret excelent (si pe care il anunt in premiera nationala in acest interviu).

Cum vezi dezvoltarea produselor Smart Home din portofoliul Somfy pe termen lung?

VR: Astazi vedem ca totul in jurul nostru devine “Smart”. Solutiile noastre de Smart Home sunt centrate pe confort si siguranta, insa acorda o atentie deosebita eficientei energetice a locuintei. Sunt mandru sa afirm ca avem una din cele mai simplu de achizitionat, integrat si utilizat solutii de casa inteligenta de pe piata locala, centrata pe solutiile Somfy, dar si pe parteneriate la nivel global cu marci reprezentative in domeniul lor precum Velux, Danfoss, Hitachi, Daikin, Schneider Electric, Assa Abloy, Legrand, Signify, Ledvance, Sonos, Bosch Home, G-U, eKey, Siegenia, Roto, s.a.
Avand in vedere importanta crescanda a optimizarii costurilor de operare a locuintelor, disponibilitatea solutiilor smart ale partenerilor nostri si cerintele de confort din ce in ce mai ridicate din partea utilizatorilor, estimam o crestere accelerata a cererii pentru acest tip de solutii in perioada urmatoare.

Care este cel mai important lucru pe care l-ai invatat in postura de Country Manager Somfy Romania & Moldova?

VR: Am invatat ca fiecare dintre noi poate avea un impact considerabil in piata in care activeaza. Poate parea greu de crezut, dar piata constructiilor din Romania are inca multe etape de parcurs pentru a atinge nivelul de maturitate din tarile Europei de Vest, iar noi, reprezentantii companiilor cu prezenta globala, jucam un rol esential de educare si dezvoltare a pietei locale.

Cum iti folosesti abilitatile personale pentru a contribui la succesul Somfy Romania & Moldova?

VR: Experienta anterioara dintr-o alta companie multinationala, lider in segmentul sau de activitate, m-a ajutat sa structurez procesele si politicile comerciale ale Somfy Romania, iar increderea pe care o acord echipei pe care am construit-o ma ajuta sa am o viziune holistica si sa incorporez intreaga lor cunoastere atat in deciziile de business cat si in elaborarea strategiei companiei.

Care crezi ca sunt principalele tendinte din piata produselor inteligente si cum le-ai putea valorifica benefic pentru compania ta?

VR: Anul 2023 este unul de cotitura in piata produselor inteligente, prin lansarea primei iteratii a standardului Matter, un protocol de comunicare la care au aderat cele mai mari nume din industrie si care va permite tuturor echipamentelor care il utilizeaza sa comunice liber, sigur si fiabil intre ele, permitandu-le totodata utilizatorilor sa isi construiasca o arhitectura de casa inteligenta care sa incorporeze produse provenite de la companii diferite insa care sa functioneze unitar. Ca membru fondator al CSA (Connected Standards Alliance), organizatia care guverneaza standardul Matter, Somfy va propune utilizatorilor solutii de automatizare care se vor integra nativ in acest ecosistem.

Cum reusesti sa iti motivezi angajatii pentru a obtine rezultate optime?

VR: Cred in ei si in expertiza lor, le ofer spatiu sa se exprime si sa isi puna amprenta pe evolutia companiei. Majoritatea deciziilor si actiunilor pe care le implementam sunt rodul muncii de echipa, in care fiecare are contributia sa unica.

Care ar fi, dupa parerea ta, solutia optima pentru a raspunde nevoilor clientilor actuali si potentiali atunci cand vine vorba despre tehnologia Smart Home?

VR: Asa cum spuneam mai sus, in ceea ce inseamna echipamentele, interoperabilitatea si usurinta de integrare si utilizare sunt esentiale. As adauga aici suportul unei echipe locale, care poate nu este evident la momentul alegerii solutiei, insa isi arata roadele exact atunci cand doare mai tare, atunci cand apar problemele de functionare.

In ce masura crezi ca marca Somfy se va impune pe piata internationala cu produsele sale inteligente ?

VR: Nu ma pot exprima in legatura cu evolutia Grupului la nivel international, insa pe plan local avem toate argumentele pentru a fi in topul preferintelor dezvoltatorilor de ansambluri rezidentiale sau a utilizatorilor finali: O solutie economica, in variante constructive de tip standalone sau cu montare pe sina DIN in tabloul electric, cu o interfata prietenoasa, usor de inteles si utilizat, compatibila cu echipamente ale producatorilor reprezentativi din domeniul incalzirii, climatizarii, iluminatului, aparatajului, sonorizarii, accesului in locuinta s.a.m.d, cu o echipa locala pregatita sa ofere suport si asistenta.

 

Care sunt principalele tale pasiuni in afara de munca? Ce hobby-uri ai?

VR: Ma pasioneaza tehnologia, sustenabilitatea si economia globala, pe care le consider puternic interconectate, iar in putinul timp liber pe care nu il petrec cu familia, citesc si caut teme noi in oricare din aceste domenii.

www.somfy.rowww.somfy.ro/proiecte/Somfy Facebook RomaniaSomfy LinkedIn Romania.