Home Topics Comunicate de presa Skanska investeste 45 de milioane de euro in faza a doua a proiectului Equilibrium din Bucuresti
Skanska investeste 45 de milioane de euro in faza a doua a proiectului Equilibrium din Bucuresti

Skanska investeste 45 de milioane de euro in faza a doua a proiectului Equilibrium din Bucuresti

0

Skanska investeste 45 de milioane de euro in faza a doua a proiectului de spatii de birouri Equilibrium, localizat in nordul Bucurestiului – zona Barbu Vacarescu – Floreasca. Cladirea de 12 etaje va dispune de o suprafata inchiriabila de aproximativ 19.900 de metri patrati si de 229 de locuri de parcare supra si subterane.

„Equilibrium, situat intr-una dintre zonele consacrate de business din Capitala, este reprezentativ pentru portofoliul nostru din regiune, iar odata cu faza a doua vom dubla suprafata inchiriabila a intregului proiect. Cea de a doua cladire va ingloba aceleasi standarde de calitate care se regasesc in Equilibrium 1 si va include totodata masuri suplimentare pentru protejarea impotriva virusurilor. O emblema a acestui proiect, placemaking-ul, joaca un rol esential: este locul comun si dinamic in care oamenii se pot intalni, pot interactiona si socializa, iar in weekenduri devine un spatiu de recreere si de relaxare. Prin conceptul hibrid pe care il propunem, vom integra spatiile de lucru cu facilitatile de relaxare si accesul rapid la serviciile de mobilitate urbana. In plus, pentru a veni in sprijinul celor interesati sa-si mute birourile in cladirile noastre, am implementat prima solutie de vizualizare virtuala de pe piata locala, SkanskaSpaces. In ciuda contextului actual, continuam investitiile in proiectele noastre, in economie si in dezvoltarea sustenabila a orasului”, a declarat Aurelia Luca, Vicepresedinte Executiv Operatiuni Romania pentru divizia de dezvoltare comerciala a Skanska in CEE.

La finalizare, intregul complex compus din doua cladiri va oferi o suprafata inchiriabila de 40.800 de metri patrati.

Proiectul dispune de un mix unic de spatii verzi de relaxare, cu mobilier urban dotat cu prize electrice si acoperire wireless, dar si de numeroase facilitati pentru a incuraja mobilitatea urbana si un stil de viata activ – vestiare si dusuri pentru cei care fac sport inainte sau dupa orele de lucru, locuri de parcare pentru vehiculele cu doua roti, dar si statii de incarcare rapida pentru masinile electrice.

Constructia pentru Equilibrium 2 este programata sa inceapa in februarie 2021, iar finalizarea sa este estimata pentru primul trimestru din 2023. Prima faza a proiectului, Equilibrium 1, a devenit operationala de la 1 noiembrie 2019.

Printr-un parteneriat incheiat cu startup-ul Bright Spaces, viitorii ocupanti ai celei de-a doua cladiri din Equilibrium pot deja sa vizualizeze virtual spatiile de birouri. Platforma de vizualizare interactiva 3D, operationala din luna octombrie, permite dezvoltatorului sa-si prezinte spatiile intr-un mod inovator, interactiv si mai adaptat la nevoile actuale ale clientilor. Solutia ofera o experienta completa utilizatorilor si creeaza un nou standard in prezentarea virtuala a spatiilor de birouri. Noua solutie real estate technology este un rezultat al unui hackathon PropTech organizat de Skanska in 2019 si a fost implementata in premiera in proiectul Equilibrium.

Viitoarea cladire va respecta unele dintre cele mai stricte standarde in domeniu, la fel ca prima faza a proiectului. In urma masurilor de preventie implementate si a standardelor de siguranta care au devenit un etalon la nivel de industrie, proiectul Equilibrium 1 se numara printre primele proiecte din portofoliul Skanska, din Europa Centrala si de Est, care au primit certificarea WELL Health-Safety Rating. Introdus de International WELL Building Institute (IWBI) in contextul pandemiei, acesta este cel mai nou sistem de evaluare a cladirilor.

 

Skanska Romania

Skanska Romania este un dezvoltator si constructor de cladiri ecologice de birouri destinate crearii unor medii favorabile cresterii economice si stimularii afacerilor. Compania si-a inceput activitatea in Romania in anul 2011 si face parte din Grupul Skanska, lider mondial in dezvoltare imobiliara si constructii. Proiectele Skanska Romania ofera spatii de birouri realizate la cele mai inalte standarde de calitate in locatii cheie care asigura atat succesul cat si satisfactia clientilor si a investitorilor. Toate proiectele dezvoltate de Skanska Romania vor parcurge procesul de certificare LEED pentru a confirma respectarea principiilor dezvoltarii sustenabile, ale eficientei energetice optime si ale asigurarii unui mediu de lucru superior.

Mai multe informatii gasiti la adresa: https://www.skanska.ro/skanska-in-romania/