Home Articole Separarea Materialelor Necesita Doar Cativa Pasi Simpli
Separarea Materialelor Necesita Doar Cativa Pasi Simpli

Separarea Materialelor Necesita Doar Cativa Pasi Simpli

0

Cupele de sortare MB Crusher faciliteaza recuperarea deseurilor C&D si transforma masinile de operare intr-un adevarat centru mobil de reciclare.

Una dintre cele mai mari dificultati in procesul de reciclare este managementul materialelor mixte: pentru ca sa fie tratate si reutilizate in mod eficient, acestea trebuie mai intai separate si impartite in diferitele clasificari.

In reciclarea deseurilor din constructii si demolari, cernerea resturilor este o practica esentiala, care consta in preluarea deseurilor si sortarea lor in functie de dimensiuni.

Separarea poate fi facuta manual, dar necesita prea mult timp. Alternativ, materialele pot fi transportate la centrele de reciclare, dar acest lucru este dificil din punct de vedere logistic, costisitor si are implicatii asupra sanatatii si sigurantei antreprenorilor si a publicului in general, din cauza numeroaselor vehicule in tranzit care intra si ies din santier.

Asadar, este atat de dificil si de costisitor sa punem in practica intregul proces?

Nu chiar! Este destul de simplu daca lucrurile se privesc dintr-o alta perspectiva. Cea a cabinei. Cu alte cuvinte, din punctul de vedere al operatorului. Practic, tot ce trebuie sa faceti este sa cerneti materialul amestecat exact acolo unde se afla, folosind utilajele de operare disponibile la fata locului si o cupa de sortare MB Crusher.

Daca ne gandim bine, accesoriile sunt adevarate extensii ale bratului excavatorului care permit operatorului sa indeplineasca mai multe sarcini decat doar saparea. Prin urmare, cupa de sortare MB Crusher faciliteaza si accelereaza separarea materialelor amestecate, reducand astfel cantitatea de moloz din depozitele de deseuri si economisind timp, forta de munca si bani.

Aceste echipamente sunt foarte simplu de utilizat si pot fi aplicate la orice tip de utilaje pentru contructii.


Spatii inguste si centru de reciclare compact

J& L Equipos din Columbia ne arata ca majoritatea deseurilor pot ramane la fata locului si isi pot gasi o noua utilizare, chiar si intr-o zona urbana mica. Cum? Prin simpla folosire a unei cupe de sortare cu excavatorul aflat deja la fata locului, pamantul este curatat de resturile de demolare si poate fi apoi reutilizat. Care este urmatorul pas? Reducerea volumetrica a molozului cu ajutorul cupei MB Crusher. Astfel, toate materialele pot fi refolosite.

https://vimeo.com/443307805

In schimb, compania Norván din Puerto Rico trebuia sa maximizeze utilizarea tuturor materialelor: pe insula, aprovizionarea poate deveni complicata. Cu o cupa de sortare rotativa de la MB Crusher au accelerat toate operatiunile. Ei au cernut materialul fin intr-un camion si au descarcat ceea ce a ramas intr-un alt camion. Operatiune finalizata! A fost nevoie doar de un operator si un excavator, iar materialul amestecat a fost separat si curatat, gata sa fie reutilizat sau concasat de cupa concasorului cu falci. Nu-i asa ca e un centru de reciclare frumos?

https://vimeo.com/542703519


Potrivit pentru toate tipurile de masini

Pe insula Majorca, compania Trans Pep Soler dispune de un buldoexcavator Komatsu WB 97 S5 de 8 tone, la care a instalat o cupa de sortare MB-LS170. Initial, materialul amestecat a fost transportat la o statie de reciclare: gresia era amestecata cu ciment si resturi de demolare si nu putea fi refolosita pe santier. Dupa instalarea cupei de sortare, acestia au putut curata singuri materialul, evitand costurile de transport la statia  de reciclare si au recuperat toata gresia pentru a o reutiliza pe alte santiere de constructii.

https://vimeo.com/714026622

Vizitati-ne la Bauma 2022

V-ati rezervat deja biletul pentru Bauma 2022 de la München? MB Crusher va fi prezent cu intreaga sa gama de echipamente la standul C5 215 si va avea, de asemenea, ceva ce nu ati mai vazut pana acum!

In zona in aer liber, demonstratiile live pot fi vazute pe toata durata evenimentului (Zona Demo FN 821.5).