Home Topics Comunicate de presa Peste 240 de apartamente pe vechea locatie TeraPlast
Peste 240 de apartamente pe vechea locatie TeraPlast

Peste 240 de apartamente pe vechea locatie TeraPlast

0

Un nou proiect imobiliar va fi dezvoltat in Bistritia pe un teren de pe vechea locatie TeraPlast SA, compania-mama a Grupului TeraPlast, cel mai mare producator roman de materiale de constructii, in parteneriat cu dezvoltatorii imobiliari locali, compania Alfa Construct Partners. In cadrul acestui parteneriat, TeraPlast pune la dispozitie terenul urmand ca Alfa Construct Partners sa edifice, pe cheltuiala sa, imobilele.

Terenul se afla pe strada Zefirului, unde TeraPlast si-a desfasurat activitatea pana in 2011 cand a fost finalizata relocarea in Parcul Industrial TeraPlast din Saratel.

„De 10 ani de cand sta nefolosit, acest activ nu aduce valoare nici pentru actionarii nostri si nici pentru comunitatea din care facem parte. Suntem cel mai mare grup cu capital romanesc din judet, deci dincolo de poarta parcului industrial avem responsabilitatea de a contribui la dezvoltarea comunitatii locale si a orasului. Acum terenul va fi valorificat si va revitaliza o parte uitata a Bistritei prin cele peste 240 de apartamente din cadrul proiectului. E pacat sa dezvoltam orasul la 7-8 km de centrul orasului, in Viisoara si Livezile, iar o zona aflata la 1 km de centru sa ramana in paragina.” a declarat Alexandru Stanean, director general TeraPlast.

Implementarea proiectului se va realiza pe o perioada de maximum 6 ani. Proiectul prevede construirea in 4 etape a sase blocuri care insumeaza peste 240 de apartamente si peste 350 de locuri de parcare. Ansamblul include alei carosabile, pietonale, spatii verzi si un loc de joaca pentru copii.

Vanzarea apartamentelor va fi realizata, de asemenea, in etape, pe masura finalizarii fiecarui bloc din ansamblu. TeraPlast va primi, prin dare in plata, minim 1,2 milioane de euro pentru acest teren, suma care ar putea creste cu minim 30% in functie de coeficientii de urbanism obtinuti prin PUZ.

In 2019, in judetul Bistrita-Nasaud s-au construit 748 de locuinte si s-au tranzactionat 1.271 de locuinte. Peste jumatate dintre ele, atat construite, cat si tranzactionate, au avut loc in municipiul Bistrita.

 

Despre Grupul TeraPlast

Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este in prezent cel mai mare producator roman de materiale de constructii. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel Romania si Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling si TeraPlast Ungaria. Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP. In cadrul evaluarii Vektor in baza a 15 criterii de comunicare in relatia cu investitorii, efectuata de ARIR, TeraPlast a obtinut nota maxima, 10.