Home Stiri Cladiri Inteligente, Instalatii si automatizari Genesis Property, primul proprietar si dezvoltator imobiliar roman care se alatura UN Global Compact, cea mai ampla initiativa globala pentru un viitor sustenabil
Genesis Property, primul proprietar si dezvoltator imobiliar roman care se alatura UN Global Compact, cea mai ampla initiativa globala pentru un viitor sustenabil

Genesis Property, primul proprietar si dezvoltator imobiliar roman care se alatura UN Global Compact, cea mai ampla initiativa globala pentru un viitor sustenabil

0

Genesis Property se alatura initiativei UN Global Compact si devine primul proprietar si dezvoltator imobiliar din Romania care intra in comunitatea globala a Organizatiei Natiunilor Unite pentru sustenabilitate si dezvoltare durabila. Prin UN Global Compact, peste 19.000 de organizatii din peste 160 de tari din lume contribuie la crearea unui viitor sustenabil bazat pe practici responsabile si inovatoare pe toate verticalele din activitate.

Genesis Property a decis sa isi alinieze astfel strategia de business si operatiunile la principiile de dezvoltare durabila ale Natiunilor Unite si, in viitorul apropiat, va adopta pe plan local o serie de masuri menite sa sustina viziunea globala pentru sustenabilitate, cu impact asupra oamenilor si comunitatilor din care face parte. In ansamblu, UN Global Compact are la baza un set de 10 valori fundamentale in domeniul drepturilor omului, standardelor muncii, protectiei mediului si politicilor anticoruptie. In Romania, doar 20 de companii, printre care si Genesis Property, s-au alaturat pana in prezent initiativei, potrivit datelor oficiale.

„Crearea unui viitor sustenabil este o necesitate incontestabila la care fiecare dintre noi trebuie sa contribuie. La Genesis Property, ne asumam un angajament pe termen lung fata de dezvoltarea durabila si, in calitate de lider in sectorul imobiliar comercial din Romania, avem o noua si curajoasa viziune privind viitorul cladirilor de birouri si al spatiilor de lucru. Ne concentram pe initiative sustenabile prin care sa putem crea un viitor sanatos si reduce impactul asupra mediului, si ne bucuram sa ne continuam acum misiunea ca parte a unei initiative de impact cum este UN Global Compact”, a spus Dr. Darren Allen, directorul Healthy by Design Building Institute si director de dezvoltare la Genesis Property.

Initiativele pentru sustenabilitate nu se mai refera azi doar la protejarea mediului, ci pun tot mai mult accent pe sanatatea oamenilor, mai ales in contextul epidemiologic din ultimul an si jumatate. Astfel, sustenabilitatea cladirilor de birouri a devenit o parte importanta a vietii pentru tot mai multi oameni, iar sanatatea, atat personala, cat si a spatiului de lucru, este astazi o parte integranta esentiala din initiativele de sustenabilitate.

Anul trecut, Genesis Property a conceput si dezvoltat standardul global pentru cladiri sanatoase IMMUNE Building Standard™, care propune 135 de criterii coerente si sustenabile pentru spatiile interioare unde oamenii isi petrec 90% din timp. In prezent, mai multe cladiri de birouri, industriale si rezidentiale din lume au implementat sau au in curs de implementare masurile prevazute de standard si au obtinut certificarea pentru „cladiri sanatoase”.

Compania doreste sa faca din principiile de mediu, sociale si de guvernanta (ESG) nucleul activitatii sale si sa implementeze un sistem eficient de management care va permite o mai buna intelegere a aspectelor si impactului asupra mediului.

Strategia de business a companiei Genesis Property va sustine tot mai mult dezvoltarea unui sector imobiliar sustenabil, concentrat pe eficienta energetica si pe un impact minim asupra mediului, aliniat principiilor UN Global Compact.

 

 

Despre Genesis Property

Genesis Property este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de birouri de clasa A din Romania, avand o experienta de aproape 20 de ani in industria imobiliara. Compania detine si administreaza peste 150.000 de metri patrati de spatii de birouri ocupate de companii importante precum HP, Accenture, Societe Generale, Citibank, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens si Alpha Bank, unde lucreaza peste 20.000 de angajati.

In 2020, Genesis Property a initiat IMMUNE Building Standard™, un standard global inovator, care certifica rezilienta cladirilor la amenintari pentru sanatate cum este pandemia de Covid-19. Prin IMMUNE™, compania isi propune sa contribuie sustenabil la crearea cladirilor sanatoase ale viitorului.

Genesis Property este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus studentesc privat din Romania, West Gate Studios, si al unitatii de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites.

GenesisProperty.net / LinkedIn/GenesisProperty

Pentru mai multe informatii, accesati www.immune-building.com