Home Topics Comunicate de presa Focusul pe clientii mari determina o crestere a portofoliului evaluat de Cushman & Wakefield Echinox
Focusul pe clientii mari determina o crestere a portofoliului evaluat de Cushman & Wakefield Echinox

Focusul pe clientii mari determina o crestere a portofoliului evaluat de Cushman & Wakefield Echinox

0

Departamentul de evaluari al firmei de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield Echinox va evalua pana la finalul anului 2020 proprietati cu o valoare totala cuprinsa intre 4,2 si 4,5 miliarde de euro, in usoara crestere fata de anul precedent. Rezultatele pozitive sunt obtinute datorita modelului de business adresat clientilor mari care au nevoie de evaluari periodice pentru raportare financiara, taxe si reevaluarea garantiilor bancare.

Bogdan Sergentu, Head of Valuation & Consulting, Cushman & Wakefield Echinox: „Anul 2020 a fost marcat de pandemia SARS-CoV-2, de perioada de carantina si restrictiile ce au urmat. A fost o perioada plina de schimbari in ceea ce priveste modul de lucru si interactiunea cu colegii si clientii, insa ne-am adaptat mai usor decat am fi crezut la inceput. In timp ce pandemia si incertitudinea creata de efectele acesteia asupra valorilor proprietatilor imobiliare a dominat discutiile cu clientii, am reusit sa crestem activitatea departamentului in special pe segmentul clientilor mari. Modul de lucru hibrid si comunicarea online au dus la o eficientizare a muncii fara sa afecteze fluxul de informatii si colaborarea.”

Echipa de evaluari a Cushman & Wakefield Echinox este formata din opt membri cu o experienta medie de peste 16 ani ȋn domeniu. In plus, compania acopera sectorul evaluarilor la nivel national printr-o retea locala de 20 de colaboratori specializati ȋn rapoarte pentru garantarea ȋmprumuturilor acordate persoanelor fizice sau IMM-urilor.

„Dupa 12 ani, piata imobiliara trece din nou printr-o perioada ale carei efecte pe termen lung sunt dificil de anticipat. Sectorul mallurilor urbane a fost de departe cel mai afectat, inregistrandu-se scaderi semnificative ale vanzarilor si traficului. Anumite sectoare, precum cel al strip mallurilor si parcurilor de retail, au fost mai putin afectate, in timp ce evolutia sectorului de birouri este incerta in conditiile in care tot mai multe firme opteaza pentru un sistem hibrid de lucru. Pe de alta parte, odata cu cresterea comertului online, sectorul industrial a inregistrat o evolutie pozitiva.”, adauga Bogdan Sergentu, punctand principalele efecte ale pandemiei care isi lasa amprenta si asupra procesului de evaluare a proprietatilor imobiliare.

Printre clientii reprezentativi ai departamentului de evaluari al companiei Cushman & Wakefield Echinox se numara o serie dintre cei mai mari investitori si dezvoltatori din piata imobiliara locala.

 

Cushman & Wakefield Echinox, afiliatul exclusiv al Cushman & Wakefield in Romania, detinut si operat independent, cuprinde o echipa de peste 60 de profesionisti si colaboratori ce ofera o gama completa de servicii investitorilor, dezvoltatorilor, proprietarilor si chiriasilor. Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul companiei www.cwechinox.com

Cushman & Wakefield, unul dintre liderii globali in domeniul serviciilor imobiliare comerciale, cu 53.000 de angajati in peste 60 de tari, ajuta chiriasii, proprietarii si investitorii in optimizarea valorii activelor. Cu venituri de 8,8 miliarde de euro, serviciile principale ale companiei sunt: consultanta in gestionarea activelor si investitiilor, piete de capital, inchirieri, administrarea proprietatilor, reprezentarea chiriasilor, servicii de proiect si evaluare. Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul companiei www.cushmanwakefield.com