Home Stiri Cladiri Inteligente, Instalatii si automatizari Eficientizarea si reducerea costurilor consumului de energie in cladirile rezidentiale cu solutiile pompare fluide Master Engineering
Eficientizarea si reducerea costurilor consumului de energie in cladirile rezidentiale cu solutiile pompare fluide Master Engineering

Eficientizarea si reducerea costurilor consumului de energie in cladirile rezidentiale cu solutiile pompare fluide Master Engineering

0

Despre grupurile de pompare si importanta acestora in consumul de apa am mai scris de-a lungul timpului. Atentionam acum cateva luni ca WEF (World Economic Forum) a clasificat problema apei pe locul 4 din 9 la nivel mondial. Astazi mi-am propus sa scriu despre masurile pe care le putem implementa atunci cand discutam despre solutiile eficiente si moderne de pompare fluide pentru proprietarii de cladiri. Consumul redus de apa nu numai ca reduce factura de utilitate corespunzatoare, ci si costul de functionare al incalzitoarelor de apa si al sistemelor de pompare. Din acest motiv, aceste solutii pompare fluide pot fi considerate o masura de eficienta energetica.

Un robinet stricat iroseste 12.000 litri de apa/an

In multe cazuri, consumul excesiv de apa poate fi atribuit instalatiilor sanitare vechi si a imbinarilor neetanse. De exemplu, la un robinet care picura o data pe secunda se irosesc anual  12.000 de litri, in timp ce dintr-un robinet obisnuit curg aproximativ 7 litri de apa pe minut. O toaleta defecta, care curge permanent, iroseste in jur de 800 de litri de apa zilnic. 750 de milioane de persoane de pe intreaga planeta nu au acces la o sursa de apa curata. Iar 2,5 miliarde de oameni nu beneficiaza de apa provenita din statii de tratare sau de canalizare moderna. 1,8 miliarde de persoane de pe glob consuma apa contaminata cu fecale.[i]

Aceste cifre ar trebui sa ne indemne putin la reflectie, deoarece toate statele dezvoltate ale lumii incearca sa gaseasca cele mai bune solutii privind folosirea apei, care devine in fiecare an o sursa tot mai exploatata.

Grupuri de pompare eficiente pentru cladire rezidentiale

Asa cum scriam si mai sus, orice cladire necesita solutii ce ofera confort, fiabilitate, control si eficienta energetica. Portofoliul Master Engineering intruneste toate aceste aplicatii atat in domeniul industrial, cat si in cel rezidential, de la incalzirea apei, pana la repomparea apei uzate, stingerea incendiilor, irigatii etc.

Atunci cand o cladire este in constructie, dezvoltatorii iau intotdeauna in calcul reducerea costurilor prin optimizarea consumului de apa si a eficientei energetice. Pentru alimentarea cu apa si eliminarea apei uzate, electropompele centrifuge verticale CR sunt ideale.

Grupurile de pompare antiincendiu Master Engineering sunt in conformitate cu toate standardele si reglementarile de incendiu, iar consultantii nostri sunt alaturi de dezvoltatori de la instalare pana la instruire de folosire si intretinere. De exemplu, o arena de sport sau o sala de concerte necesita solutii sigure si fiabile de pompare. Electropompele orizontale Grundfos, NK, NKG, NKE, NKGE sunt pompe centrifuge cu cuplaj intermediar, ce se folosesc pentru pomparea unor debite mari de fluid, de stingere incendiu sau pentru irigatii, in functie de caz.

Electropompele centrifuge verticale Grundfos, CR, CRI, CRN, CRE, CRIE, CRNE sunt cele mai recomandate pentru transfer de lichid, circularea si presurizarea lichidelor curate reci si calde.

Electropompele orizontale NB, NBG, NBE, NBGE sunt utilizate la pomparea de lichide curate, nevascoase, neexplozive fara particule solide sau fibre si sunt unele dintre preferatele dezvoltatorilor.

Electropompele de circulatie TP, TPD, TPE, TPED sunt pompe monoetajate, centrifuge in linie, cu motor standard si etansare mecanica la arbore.

Electropompele de circulatie MAGNA 3 sunt destinate pentru circulatia lichidelor in sistemele de incalzire, sistemele de apa calda menajera, de racire si aer conditionat.

Pompele centrifugale si submersibile sunt utilizate pe scara larga in diverse aplicatii pentru circulatia apei, chiar si in industria grea. Astazi, aceste pompe au devenit indispensabile, fiind achizitionate de cladiri, fabrici, ferme etc.  Daca primele se folosesc acolo unde sunt necesare cantitati mari de apa, cum ar fi fermele, fabricile, cele submersibile sunt utilizate in general in locuri unde exista sisteme de canalizare si e nevoie de o prelucrare relativ mica a apei.

Pompele si grupurile de pompare Master Engineering pot fi folosite in domeniile rezidentiale si industriale, de la constructii, la agricultura. Si asta datorita fiabilitatii si a avantajelor pe care le ofera, printre care se numara durabilitatea si un consum mult mai mic al energiei.

Despre Master Engineering

Solicita expertiza specialistilor Master Engineering pentru a configura cea mai buna solutie tehnica si implicit de pret. Prin intermediul companiei noastre ai acces la cele mai bune solutii de pompare apa. Te punem in contact cu solutii de top executate in Uniunea Europeana de catre furnizorii nostri, Grundfos, Wilo, Saer, Lowara si impreuna alegem solutia optima din punct de vedere calitate si pret.

Deasemenea, poti solicita, oricand si cu incredere, expertiza specialistilor Master Engineering in solutionarea diverselor aplicatii ce implica pompe si grupuri de pompare apa, prin email office@master-eng.ro, sau accesand situl nostru www.solutiipomparefluide.ro. Ne gasesti si pe Facebook si LinkedIn.

[i] http://www.rador.ro/2016/03/22/lucruri-mai-putin-cunoscute-si-statistici-ingrijoratoare-despre-apa/