Home Articole DIMENSIUNI CARE CONTEAZA
DIMENSIUNI CARE CONTEAZA

DIMENSIUNI CARE CONTEAZA

0

Pentru fiecare dimensiune de excavator exista un model de cupa de concasare care transforma santierul intr-un adevarat centru de reciclare

Fiecare santier – indiferent cat de mare sau de mic – genereaza deseuri. Materiale inerte de toate tipurile care astazi trebuie sa isi gaseasca o noua viata, o noua utilizare, avand in vedere si dificultatea de a gasi materii prime. Si timpii de asteptare.

Cum este posibil, atunci, sa recuperam deseurile si sa le reintroducem in ciclul de productie intr-un mod simplu, rapid si, mai presus de toate, fara sa ingreunam cheltuielile?

Ceea ce multi oameni nu stiu, este ca nu totdeuna sunt necesare utilaje suplimentare, solutia este utilajul de operare deja existent la fata locului: pur si simplu combinati o cupa MB Crusher cu acesta si procesati materialul astfel incat sa poata fi imediat reutilizat sau destiant  in alte scopuri de lucru.

Indiferent daca excavatorul este mare sau mic, exista un concasor cu falci care se instaleaza cu usurinta si care permite reducerea dimensiunii granulelor de material direct pe santier.

 

Daca utilajul in dotatie are capacitate operativa  redusa

Republica Ceha – O companie de constructii din Republica Ceha are nevoie sa recupereze materiale pentru a-si dezvolta si finaliza lucrarile la timp. Pe santier are la dispozitie un midi excavatorYanmar B7 Sigma de 8 tone. Recuperarea materialului direct pe santier devine simpla atunci cand o cupa de concasor MB-C50 este instalata pe excavator: cu o greutate de 0,75 tone, o capacitate de incarcare de 0,15 m3, se potriveste excavatoarelor si buldoexcavatoarelor de la  7 tone cu un randament orar  care ajunge pana la10 m3. O mica bijuterie, capabila sa transforme santierul de constructii intr-un adevarat centru de reciclare: colecteaza materialul, il zdrobeste pana la granulatia dorita, totul direct in loco. Materialul prelucrat in acest mod este reutilizat pentru lucrari urbane si rutiere.

https://vimeo.com/714007964

 

Mayotte – In acest arhipelag din Oceanul Indian, clientul doreste sa devina autonom in ceea ce priveste aprovizionarea cu materiale din cariere, atat pentru a economisi costurile de transport si timpii de asteptare, cat si pentru a evita un du-te-vino constant al camioanelor spre santier. Exista doua utilaje operative  pe acest santier, fiecare lucrand cu echipamente MB Crusher: un Bobcat T300 cu o cupa de concasor MB-L140 si un Kubota KX080, la care a fost instalata o cupa rotativa de sortare  MB-S14.

Utilizarea combinata a acestor doua echipamente creeaza un adevarat centru de reciclare: materialul rezidual este cernut cu MB-S14 care separa materialul mai gros de cel fin, dupa care este zdrobit de cupa de concasor. Si in cele din urma, reutilizate direct pe santier pentru umplerea santurilor.

Deseurile au fost transformate in castiguri de timp si bani, dar mai ales in materiale noi.

https://vimeo.com/724798650

 

In cazul in care excavatorul depaseste 30 de tone …

Republica Ceha – Ne aflam tot in Republica Ceha, dar de data aceasta scopul clientului este de a economisi in principal costurile de eliminare a deseurilor sau de achizitionare sau inchiriere a unui concasor mobil de mari dimensiuni. Excavatorul care lucreaza pe santier este un Doosan DX 350 LC de 36 de tone, pe care este instalat un concasor cu falci MB Crusher model BF120.4: o greutate de 4,8 tone pentru o capacitate de incarcare de 1,3 m3 si o productie de pana la 53 m3/h.

Concasor MB si excavator  mai mare, dar aceleasi rezultate: materialul este reciclat la fata locului, nu este nevoie sa fie reachizitonat  sau eliminat la groapa de gunoi, costurile de transport si timpul de procesare sunt, de asemenea, reduse. Si lucrati in conditii de siguranta totala, deoarece operatiunile sunt efectuate chiar de catre operatorul excavatorului.

Bulgaria – Reamenajarea zonei in care timp de 40 de ani a functionat cel mai mare complex siderurgic din tara – uzina Kremikovtsi, a carei dimensiune era comparabila cu cea a unui oras – a vazut la lucru unul dintre cele mai mari concasoare cu cupa, BF135.8. pe un excavator Hyundai de peste 45 de tone. Cantitati uriase de materiale de demolare C&D armate au trebuit sa fie procesate pe o suprafata de aproximativ 12 milioane de metri patrati. Pentru aceasta, a fost ales concasorul MB, un echipament flexibil, usor de transportat si de operat, capabil sa produca un randament orar ridicat, dar mai ales capabil sa concasoare fara probleme materialul armat. Betonul armat este concasat la dimensiunea dorita, fierul este separat rapid din gramada de agregate si se economisesc multe drumuri – si poluare – ale camioanelor care transporta materialul.

https://vimeo.com/705684688

 

Pe scurt, indiferent daca locatia este mare sau mica, exista intotdeauna o unitate MB Crusher cu care este posibil sa se creeze un adevarat centru de reciclare care permite companiei sa fie autonoma in ceea ce priveste gestionarea materialelor.

Iar costul productiei de agregate reciclate este mult sub cel al achizitionarii de agregate noi, in plus, avem si un ochi atent asupra mediului inconjurator, ceea ce respecta cele mai recente reglementari emise in mai multe tari privind utilizarea agregatelor reciclate.