Persoanele cu idei inovatoare pentru dezvoltarea urbana sustenabila in unul din domeniile: administratie publica, societate civila sau mediul de afaceri, sunt invitate sa se inscrie la concursul de proiecte organizat in cadrul evenimentului Cities of Tomorrow al Camerei de Comert si Industrie romano-germane (AHK Romania). Termenul limita pentru depunerea proiectelor este 3 octombrie, iar inregistrarea lor se face completand acest formular.
Din fiecare categorie vor fi selectate trei proiecte pentru a intra in etapa finala. Finalistii vor fi invitati sa sustina proiectul in fata juriului si a participantilor in cadrul conferintei, care se va desfasura anul acesta la Oradea.
Proiectele castigatoare, cate unul din fiecare categorie, vor fi desemnate de catre un juriu alcatuit din urbanisti si arhitecti, ONG-uri, jurnalisti si experti international. Ulterior vor fi promovate, prezentate si premiate in cadrul conferintei.
Evenimentul, unul din cele mai mari organizate anual de AHK Romania, se va desfasura anul aceasta la Oradea, in incercarea de a promova la nivel national modelele de succes in tot ceea ce insemna oras al viitorului, realizate de administratia publica sau mediul de afaceri la nivel regional. Printre cei care vor lua cuvantul la aceasta editie se numara: Mihai Jurca, City Manager Oradea & Interim General Manager of ADLO, cel care a dezvoltat si implementat conceptul de „Smart City” in municipiul Oradea, Jens Hoffmann, directorul operational al LAND, arhitect cu experienta extinsa in reinventarea spatiilor urbane din diferite tari, Eva-Viorela Sfarlea, consultant urbanistic la Banca Mondiala, expert care si-a concentrat activitatea profesionala pe teme precum mobilitate sustenabila, regenerare urbana guvernanta strategic si Eugen Panescu, arhitect cu o bogata experienta in pre-schimbarea oraselor, prin strategii inovatoare si sustenabile.
Traditionalele mese rotunde acopera teme precum: siguranta urbana, economie circulara, dreptul constructiilor, digitalizarea si guvernanta oraselor, mobilitate, turism, stil de viata si cultura, eficienta energetica si management, finantare si fonduri europene, reconversie si revitalizare, echilibru munca-viata privata. Participantii vor discuta tema propusa pe durata a doua ore, iar solutiile gasite vor putea fi aplicate ulterior in propriile proiecte, actuale sau viitoare. Acestea vor fi moderate de experti in domeniile respective, printre care: Elena Gaspar, presedintele Asociatei Sistemul National de Reciclare a Bateriilor SNRB, dr. Radu Merica CEO RER Group, Cornel Zeveleanu, director Corporate Affairs, e.on Romania, Dragos Anastasiu, presedintele Eurolines Group, Hildegard Brandl, CEO la UNITH2B SRL, Johannes Becker, Partener STALFORT Legal. Tax. Audit, Alexandra Floricica, responsabil Dezvoltare Durabila Procredit Bank, Christian Macedonschi, presedintele Asociatiei Smart City Brasov, Razvan Munteanu director executiv, Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), Mihai Sercaianu, co-fondator si expert tehnic MKBT si Marina Batog Managing Partner, MKBT.
Cities of Tomorrow este un eveniment de referinta al AHK Romania, dedicat dezvoltarii urbane si regionale. Scopul sau este sa incurajeze dezvoltarea durabila a tarii, sa promoveze masuri pentru cresterea competitivitatii si atractivitatii Romaniei pentru noi investitii. Intregul eveniment este o platforma pentru schimburi de idei, concepte si bune practici intre sectorul public si cel privat, care mai apoi se pot transforma in proiecte si parteneriate, cu actiuni si rezultate concrete.
Conferinta ofera informatii utile si noi perspective pentru primarii, companii private romanesti si straine, companii de utilitati urbane si de infrastructura, reprezentanti ai agentiilor de dezvoltare regionala, ai consiliilor municipali si judeteni, pentru profesionisti din domeniul planificarii urbane si arhitecti, investitori imobiliari si dezvoltatorii interesati de/sau cu sediul in Europa de Sud-Est, profesionistii din domeniul imobiliar, reprezentanti ai camerelor de comert si industrie, ai clusterelor industriale, furnizori de tehnologie, ONG-uri si profesionisti din domeniul bancar.
Pentru informatii, update-uri si inregistrare, site-ul https://citiesoftomorrow.ro/
Despre Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania)
AHK Romania este reprezentanta oficiala a economiei germane. Infiintata in 2002, AHK numara peste 650 de firme-membre si ofera companiilor o platforma importanta pentru networking, schimb de informatii si experiente. Prin serviciile pe care le ofera si prin evenimentele pe care le organizeaza, AHK Romania sustine activ companiile germane la intrarea lor pe piata romaneasca si este totodata partener al firmelor romanesti interesate de piata germana. De la 1 ianuarie 2020, in cadrul AHK Romania functioneaza si Centrul de competenta pentru Republica Moldova. Dorim astfel sa intensificam relatiile de afaceri intre companii din Romania, Republica Moldova si Germania si sa contribuim semnificativ la dezvoltarea economica a Republicii Moldova.
Laitmotivul AHK 2024: Innovation Drives the Future
Inovatia este forta motrice a progresului. Ea ne schimba viata si ne modeleaza viitorul, oferind solutii pentru provocarile locale si globale. Inovatie inseamna crestere economica si cresterea nivelului de trai – dar si tehnologii de ultima generatie, transformare si adaptare la situatii noi. De aceea dedicam acest an temei „Innovation Drives the Future”. AHK Romania joaca deja un rol central in promovarea inovarii in cadrul comunitatii de afaceri romano-germane, prin sustinerea activa a cooperarii in diferite domenii inovatoare, precum si a politicilor economice orientate catre inovare.
Partener Principal
MATEK Build Smart