Home Topics Arhitecti BauderKARAT Air, membrana bituminoasa cu substante active ce neutralizeaza poluantii din aer, ideala pentru orice climat
BauderKARAT Air, membrana bituminoasa cu substante active ce neutralizeaza poluantii din aer, ideala pentru orice climat

BauderKARAT Air, membrana bituminoasa cu substante active ce neutralizeaza poluantii din aer, ideala pentru orice climat

0

O inovatie germana, marca Bauder, care respecta omul si natura

 

Noua membrana bituminoasa BauderKARAT Air+ are incorporata o tehnologie unica care permite curatarea aerului si a apei meteorice. Scopul Bauder este de crea noi produse, care ajuta mediul, dar sunt si avantajoase din punct de vedere economic. Si cu cea mai recenta inovatie, noua membrana bituminoasa BauderKARAT Air+ cu o acoperire speciala de substante active pentru neutralizarea poluantilor, alaturi de BauderPIR Eco, material pentru izolare, care economiseste energie si protejeaza climatul, Bauder isi consolideaza pozitia de lider al industriei in Europa, care in 2019 a castigat premiul[1] ARCHITECTS´ DARLING®.

Acoperisul unei constructii este prima bariera protectoare impotriva intemperiilor, protejand-o de ploaie, zapada si soare. Acoperisul ajuta la izolarea cladirii de caldura vara si frig iarna. Si ca orice bariera protectoare, acoperisul este partea unei constructii cel mai mult supuse radiatiei solare ultra violete si caldurii. In functie de zona climatica, in noptile senine, acoperisul radiaza caldura si devine mai rece decat aerul, pana la punctul de inghet, iar in timpul zilei, temperatura lui poate ajunge pana la cel de fierbere.

 

Membrana bituminoasa BauderKARAT Air+ este ideala pentru orice tip de climat

BauderKARAT Air + isi pastreaza proprietatile de montare si exploatare intre -40 si + 150 grade Celsius, rezistand la sarcini statice mari, fenomene meteo extreme, in conditii de calitate, siguranta si fiabilitate maxime.

Cu materiale de constructie de ultima generatie si o consultanta profesionista, poti face un acoperis mai putin vulnerabil in fata naturii. Efectele extremelor climatice trebuie luate in considerare la selectarea unui sistem de acoperis.

Climatele calde. In zonele cu clima uscata si calda, datorita variatiei mari de temperatura intre zi si noapte, se formeaza condens, care este oprit de membrana bituminoasa BauderKARAT Air+, impiedicandu-l sa intre in izolatia de baza.

Climatele reci. Membrana bituminoasa BauderKARAT Air+ se foloseste de la -40 de grade Celsius la +150 de grade Celsius, deoarece in zonele cu clima rece, aerul cald se ridica si in contact cu acoperisul rece, formeaza condens, daunator pentru sanatatea constructiei si a oamenilor.

 

De ce BauderKARAT Air+ este recomandat pentru mediu

BauderKARAT Air+ este o membrana bituminoasa, recomandata pentru natura si om, datorita inovatiilor, care vin in sprijinirea oraselor dezvoltate sau in constructie, unde poluarea din aer devine o problema majora de sanatate.

Iti prezint mai jos cateva dintre motivele principale pentru care BauderKARAT Air+ este preferat de constructori si beneficiari:

 

1.       BauderKARAT Air+ curata apa meteorica de elementele nocive

Un studiu[2] al Universitatii din Texas arata ca apa de ploaie care se scurge de pe acoperisuri este nociva pentru gradinarit. Numeroase alte studii arata ca aceasta contine cantitati mari de plumb. Membrana bituminoasa BauderKARAT Air+ cu subtante active de neutralizare a poluantilor din aer are si rolul de a curata apa meteorica de elemente nocive, transformand-o in apa reutilizabila in gradinarit.

 

2.      BauderKARAT Air+ foloseste un proces de auto-curatare

11 milioane de tone[3] de sindrila bitumonoasa ajung in fiecare an la deseuri, ceea ce este o problema pentru mediu deoarece aceasta nu este reciclabila sau bio-degradabila. Prin procesul de auto-curatare, BauderKARAT Air+ foloseste dioxidul de titan (TiO₂) drept catalizator, care accelereaza functia de curatare a aerului. Datorita acoperirii speciale de substante active, 1 m2 de membrana bituminoasa BauderKARAT Air+ neutralizeaza 4,0 mg oxid de azot /h[4]. Efectul benefic al BauderKARAT Air+ este resimtit imediat de asmatici si in timp de restul populatiei, prin efectele pozitive asupra sistemului respirator si reducerea riscului de cancer pulmonar.

 

3.       BauderKARAT Air+ ofera protectie eficienta

Principalul rol al oricarei membrane bituminoase este protejarea cladirii de intemperii. De asemenea, BauderKARAT Air+ protejeaza izolatia termica, asigurandu-i eficienta termoizolanta si durabilitatea in timp.

Membrana bituminoasa BauderKARAT Air+ este hidrofoba si flexibila, ceea ce inseamna ca are caracteristici mecanice ideale pentru crearea unui sistem impermeabil. Pe langa calitatile sale excelente de lipire, aceasta nu absoarbe apa si este rezistenta la miscarile structurale. In plus, isi pastreaza proprietatile pe o perioada lunga de timp, contribuind astfel la scaderea costurilor de intretinere si la viata lunga a cladirilor.

 

4.      BauderKARAT Air+ are o durata de viata exceptionala

Pe langa o impermeabilizare exceptionala, membrana bituminoasa BauderKARAT Air+ ofera si o durabilitate superioara de 50 de ani. Este potrivita atat pentru reconditionare cat si pentru ridicarea constructiilor noi si poate fi montata pe suport de lemn, metal sau beton.

In Geneza 11: 3 din Vechiul Testament vei regasi bitumul in constructia Turnului Babel. In gradinile suspendate din Babilon s-a folosit, de asemenea, membrana bituminoasa pentru impermeabilizare. Din mileniul IV B.C. sumerienii, babilonienii si apoi asirienii au folosit bitumul pentru acoperisuri, baraje, dar si in industria mestesugareasca si chiar in medicina. Astazi exista numeroase creatii antice, cum ar fi digurile si canalele de irigatie din Assur (Mesopotamia), care dovedesc longevitatea exceptionala a membranei bituminoase, urmand exemplul altor materiale nereactive, cum ar fi piatra sau lemnul.

 

Despre Bauder

Bauder este unul dintre cei mai importanti producatori la nivel mondial de membrane bituminoase si termoizolatii de inalta performanta BauderPIR (poliizocianurat). Incepand cu 2020, am introdus in portofoliul Bauder noi produse care sustin un mediu eco si organic: BauderKARAT Air+, membrana bituminoasa cu acoperire speciala de substante active pentru neutralizarea poluantilor, si BauderPIR Eco, material pentru izolare, care economiseste energie si protejeaza climatul. Compania garanteaza pentru acoperisuri de calitate si sigure – durabile, economice, cu garantia performantelor ridicate in toate domeniile. Apropierea de clientii si angajatii nostri este esentiala pentru succesul nostru pe termen lung. Mai multe informatii puteti gasi pe www.bauder.ro

 

 

[1] https://www.heinze.de/architectsdarling
[2] https://www.sciencedaily.com/releases/2011/03/110307142229.htm
[3] https://www.fhwa.dot.gov/publications/research/infrastructure/structures/97148/rss1.cfm
[4] https://matek.ro/ecosistemul-urban-beneficiarul-avantajelor-inovatiei-germane/