Home Topics Comunicate de presa 5 sfaturi de care sa tii cont cand iti cumperi un apartament nou
5 sfaturi de care sa tii cont cand iti cumperi un apartament nou

5 sfaturi de care sa tii cont cand iti cumperi un apartament nou

0

In cazul in care esti in cautarea unui apartament nou, iata cateva sfaturi menite sa te ajute sa faci o alegere potrivita.

 

  1. Pozitionarea apartamentului fata de punctele cardinale – Un lucru important pe care trebuie sa il faci este sa verifici cum se raporteaza fata de punctele cardinale. Daca apartamentul este pozitionat spre sud si sud vest, vei avea multa lumina naturala pe timpul zilei. Acest lucru vine insa si cu un minus pe durata verii, deoarece astfel de apartamente tind sa se incalzeasca foarte tare. In schimb, daca apartamentul este pozitionat spre est te vei trezi mai mult ca sigur odata cu rasaritul soarelui, dar lumina naturala va fi intr-o proportie mai mica. Sunt avantaje si dezavantaje si, in functie de preferintele tale, trebuie sa iei decizia care ti se potriveste mai bine.

 

  1. Verifica semnalul telefonului – In unele blocuri, fie din cauza felului in care s-a construit, fie din cauza operatorilor, exista probleme cu semnalul de telecomunicatii. Din acest motiv, este indicat sa verifici cand ai ajuns in apartament daca ai un semnal sufiicent de puternic incat sa poti efectua apeluri sau sa te conectezi la telefon si de pe date mobile. Ar fi frustrant sa te muti intr-un apartament si sa-ti dai seama ca nu poti sa vorbesti cum trebuie la telefon sau ca nu poti intra de pe telefon pe Internet pentru a verifica starea vremii, a citi o stire sau daca vrei sa te distrezi pe NetBet pariuri.

 

  1. Discuta cu vecinii – In cazul in care apartamentul este amplasat intr-un bloc in care sunt deja locatari, inainte sa semnezi contractul de rezervare e indicat sa discuti cel putin cu doi dintre ei. Ii poti intreba daca au avut probleme de cand s-au mutat, cum a decurs colaborarea cu dezvoltatorul, in cazul in care apartamentul este intr-un complex rezidential, daca ceilalti vecini sunt linistiti, despre costurile de intretinere. E mult mai indicat sa stii dinainte daca au fost probleme pentru ca vei putea preveni unele pe viitor in cazul in care s-a intamplat ceva mai grav.

 

  1. Asigura-te ca materialele folosite sunt de calitate – E indicat sa intrebi vanzatorul si despre materialele folosite in procesul de constructie. Afla ce tamplarie este folosita, care sunt materialele cu care s-a izolat blocul si cere cat mai multe informatii. De asemenea, verifica si daca finisajele sunt de calitate, intreaba ce buget exista pentru parchet, gresie, faianta si obiectele sanitare. In cazul in care bugetul este unul mic, este recomandat sa ii spui dezvoltatorului ca vrei sa maresti bugetul pentru a cumpara finisaje sau obiecte sanitare de o calitate mai ridicata. Tine cont ca o canapea sau un obiect de mobilier il poti schimba fara un efort prea mare in cazul in care nu iti mai place, dar finisajele sunt destul de greu de inlocuit.

 

  1. Incearca sa vizualizezi cum vei amenaja apartamentul – Daca totul este in regula, urmatorul pas inainte sa semnezi contractul de rezervare ar fi sa incerci sa-ti imaginezi cum vei amenaja apartamentul. Este potrivita compartimentarea actuala cu nevoile tale? Poti include toate piesele de mobilier pe care le ai in plan? Va fi destul de greu si cel mai probabil vei fi nevoit sa faci si compromisuri, dar important e ca apartamentul sa fie pe placul tau si sa incerci sa ai o imagine asupra viitoarei amenajari dinainte sa il cumperi. Un alt aspect important este legat de suprafata dormitorului. In zilele noastre, dormitoarele din cele mai multe complexuri rezidentiale noi au o suprafata din ce in ce mai mica, asa ca spatiul este limitat. Gandeste-te cu atentie daca ai loc suficient pentru un dulap in care sa incapa toate hainele sau poate iti doresti o comoda pe care sa asezi un televizor in fata patului. Mergi la vizionare avand la tine o ruleta, astfel incat sa tii cont de toate aspectele.