Home Topics Comunicate de presa ZIUA NATIONALA A CONSTRUCTORULUI – LA A DOUA ANIVERSARE
ZIUA NATIONALA A CONSTRUCTORULUI – LA A DOUA ANIVERSARE

ZIUA NATIONALA A CONSTRUCTORULUI – LA A DOUA ANIVERSARE

0

Marcam astazi, 14 septembrie 2020,  a doua aniversare a Zilei Nationale a Constructorului, 125 de ani de la inaugurarea complexului de poduri de cale ferata Fetesti- Cernavoda si 92 de ani de la inaugurarea Crucii Eroilor de pe Muntele Caraiman.

La initiativa si cu sustinerea Federatiei Patronatelor Societatilor din Constructii, aceasta data a  fost legiferata de Parlament prin Legea nr. 350/2018 si astfel, incepand cu anul 2019 constructorii din Romania au o zi dedicata lor.

Federatiei Patronatelor Societatilor din Constructii anunta ca in acest an, datorita contextului epidemiologic actual si masurilor impuse de limitarea raspandirii virusului SARS-COV-2, a decis sa nu organizeze evenimente in spatii libere sau inchise.

Transmitem un mesaj de sustinere pentru toti constructorii din Romania si ii asiguram ca organizatia noastra este implicata in asigurarea unui cadru legislativ just, intr-un dialog sustinut cu institutiile si Guvernul Romaniei.

Perioada pandemiei a aratat ca sectorul constructii a fost sectorul care a fost implicat cel mai mult in sustinerea economiei in momentele grele pe care le-am traversat si are un potential considerabil de a contribui la PIB-ul Romaniei nu cu cca 4%, ca in prezent, ci cu cel putin 10%.

La multi ani, constructori romani!