Home Topics Comunicate de presa Webinar: Smart City vs. Pandemie. Afla ce au facut orasele din Romania in plina pandemie
Webinar: Smart City vs. Pandemie. Afla ce au facut orasele din Romania in plina pandemie

Webinar: Smart City vs. Pandemie. Afla ce au facut orasele din Romania in plina pandemie

0

Joi, 21 mai, incepand cu ora 14:00, Asociatia Romana pentru Smart City va sustine un webinar cu tema ”Smart City vs. Pandemie”, privind raspunsul oraselor din Romania la criza actuala. Evenimentul va fi moderat de presedintele ARSC, Eduard Dumitrascu si va putea fi urmarit live, pe Facebook.

Pandemia de COVID-19 a afectat populatia la nivel global, aducand schimbari drastice modului de viata al cetatenilor si punand presiune pe administratiile centrale si locale pentru o gestionare cat mai eficienta a situatiei si a resurselor locale. Webinarul are scopul de a aprofunda modul in care administratiile locale din Romania au reactionat la o situatie neprevazuta si care sunt planurile de redresare a comunitatilor.

La nivel administrativ, s-a putut observa in aceasta perioada o tendinta de digitalizare accelerata a institutiilor si serviciilor publice oferite de acestea. Discutiile din cadrul evenimentului vor fi indreptate si catre oportunitatile de dezvoltare, aparute ca un efect benefic al crizei, si beneficiile aduse de implementarea conceptului de Smart City la nivelul comunitatilor: digitalizarea institutiilor publice, solutii de mobilitate urbana adaptate noului context, riscuri si oportunitati de dezvoltare economica, solutii de protectie a mediului s.a.m.d

Invitatii confirmati pana in prezent sunt Constantin Tomescu, viceprimar al Sectorului 6, Bucuresti, Ioan Gaf-Deac, Director General al Directiei de Mobilitate Urbana din cadrul Primariei Sectorului 4, Bucuresti si Liviu Stanciu, expert elaborare strategie smart City din cadrul Primariei Municipiului Alba Iulia.

In cadrul webinarului vor fi prezentate si rezultatele studiului realizat de Asociatia Romana pentru Smart City privind masurile implementate in 80 de primarii, consilii judetene si prefecturi, pe perioada starii de urgenta.

Evenimentul va fi transmis live, pe pagina de Facebook a Asociatiei Romane pentru Smart City si pe paginile de Facebook ale partenerilor.

Pagina evenimentului poate fi accesata aici: https://www.facebook.com/events/2882029948579295/

Partenerii evenimentului: Dell Technologies, Vauban, Dewatering & Silent Piling.

Eveniment sustinut de: Institutul pentru Libertate si Democratie, Alba Iulia Smart City, Romania Green Building Council, Universitatea Ecologica din Bucuresti, Centrul de Antreprenoriat UPBizz, Trenchless, Devtalks, RoHealth.

Parteneri media: Ziarul Bursa, Ziare.com, Business24, Business Review, Financiarul.ro, Revista Succesul, Trenchless Romania, Masini si Utilaje, Matek.ro, Instal News, Transilvania Business, Smart City Magazine.

 

Asociatia Romana pentru Smart City (ARSC) este principala organizatie a industriei Smart City din Romania, avand ca obiectiv principal dezvoltarea comunitatilor creativ-inteligente din tara. Organizatia se bucura de recunoastere internationala, fiind membra in diferite organizatii, comisii consultative, grupuri de lucru si este partener in programe nationale si internationale alaturi de cele mai importante corporatii implicate in proiecte de Smart City.