Home Stiri Cladiri inteligente, Tehnologii noi UPS Packaging Design and Testing lanseaza prima solutie comerciala pentru ambalaje reutilizabile
UPS Packaging Design and Testing lanseaza prima solutie comerciala pentru ambalaje reutilizabile

UPS Packaging Design and Testing lanseaza prima solutie comerciala pentru ambalaje reutilizabile

0

Anuntate in cadrul Forumului Economic Mondial, noile solutii de impachetare Loop™ permit consumatorilor sa reduca consumul de ambalaje de unica folosinta

Bucuresti, 29 ianuarie 2019 – UPS (NYSE: UPS) s-a alaturat coalitiei formate din cele mai mari companii de produse de consum din lume si TerraCycle, liderul international in domeniul reciclarii, pentru a prezenta un nou sistem inovator reutilizabil si returnabil pentru gestionarea ambalarii produselor de consum. Sistemul, intitulat Loop™, va fi testat la Paris si New York, fiind primul pas catre implementarea pe pietele de consum.

Sistemul Loop elimina dependenta de ambalajele de unica folosinta pentru bunurile de consum. Consumatorilor li se va oferi o varietate de produse in ambalaje personalizate, specifice brandului, durabile, care sunt livrate direct clientilor, apoi colectate, curatate, reimpachetate si livrate din nou.
„Loop nu va elimina doar notiunea de deseuri provenite de la ambalaje, dar va imbunatati considerabil experienta produsului si va face cumparaturile mai confortabile”, a declarat Tom Szaky, CEO TerraCycle.
Produsele Loop vor fi livrate si preluate printr-un sistem proiectat de TerraCycle si UPS. Acest sistem reprezinta cel mai recent progres al parteneriatului de lunga durata dintre TerraCycle si UPS, lider in logistica si expert in ambalare.

„Tot ceea ce facem la UPS are in centru inovatia si suntem incantati sa sustinem TerraCycle cu designul ambalajelor Loop, precum si cu servicii de preluare si livrare pentru clientii Loop”, a declarat Kate Gutmann, Chief Sales and Solutions Officer UPS. „Ca lider in sustenabilitatea mediului si catalizator al economiei circulare, UPS asteapta cu interes demararea proiectului Loop.”
Clientii Loop vor primi ambalaje durabile, reutilizabile sau complet reciclabile, fabricate din materiale precum aliaje, sticla si mase plastice. Chiar si exteriorul containerului de transport face parte din procesul de inovatie; un ambalaj de ultima generatie va elimina necesitatea unor cutii de unica folosinta si va oferi consumatorilor o solutie eleganta care reduce deseurile.

Proiectat si construit de UPS Package Design and Test Lab

UPS si TerraCycle au colaborat pentru a proiecta ambalaje care pot sustine produse lichide, uscate si produse de ingrijire personala. Aceste ambalaje au compartimente interioare de protectie si sunt concepute din materiale usor de curatat si reutilizat. UPS Package Design and Test Lab a ajutat la proiectarea si testarea ambalajelor personalizate, astfel incat acestea sa indeplineasca doua criterii foarte importante: sa fie atractive pentru consumatori si suficient de durabile pentru a fi utilizate de nenumarate ori. UPS Lab este certificat de International Safe Transit Association (ISTA) pentru a efectua proceduri ISTA de testare a integritatii pachetelor.

In timpul proiectarii si testarii, UPS a identificat solutii pentru a contracara urmatoarele aspecte:

    • Ruperea materialelor
    • Scurgerile de produs
    • Ambalaj exterior care a prezentat semne de uzura dupa o utilizare limitata
    • Zgarieturi pe containere metalice cauzate de inchiderea cu solutii din metal.

Recomandarile furnizate de UPS Lab catre TerraCycle s-au referit, printre altele, la inchiderile cu filet multiplu pentru recipientele de produse, la o noua metoda de infiletare pentru a reduce riscul de scurgere a produselor si compartimente personalizate pentru a fixa mai bine produsele in timpul tranzitului.

In plus, UPS Package Design and Test Lab a efectuat teste riguroase cu transporturi reale pentru a obtine informatii despre modul in care ambalajul reutilizabil Loop rezista transportului de volum mare prin intermediul retelei globale UPS de distributie automatizata. „UPS a ajutat TerraCycle sa proiecteze exteriorul si interiorul containerului Loop in moduri pe care nu le-am fi putut face niciodata de unii singuri. Testele experte UPS ne-au ajutat, de asemenea, sa oferim feedback catre partenerii Loop din sectorul ambalarii de produse, in ceea ce priveste ambalarea primara a produselor”, a declarat Tiffany Threadgould, Chief Design Junkie la TerraCycle.

Testele pilot planificate pentru Paris si New York in 2019 vor ajuta la imbunatatirea procesului, datorita feedback-ul suplimentar obtinut din datele privind experienta consumatorilor.

Decenii de expertiza in designul ambalajelor

UPS Package Design and Test Lab din Addison, Illinois ajuta clientii UPS din varii industrii sa optimizeze si sa-si protejeze bunurile, dar si sa reduca producerea de deseuri prin implementarea unor solutii mai bune de ambalare. Echipa UPS Lab detine cinci brevete pentru design de ambalaje si a implementat practici de testare si solutii viabile pentru a raspunde unei game largi de nevoi, inclusiv in ceea ce priveste ambalajele frigorifice necesare in sectorul alimentar sau farmaceutic.
Echipamentul specializat de la UPS Package Design and Test Lab imita efectul “shake, rattle and roll” al benzilor transportoare de mare viteza din hub-urile de transport sau din interiorul vehiculelor comerciale de livrare. Pe langa durabilitate, inginerii evalueaza materialele ambalajelor, pentru a identifica solutii stabile, eficiente si ecologice.

Despre UPS
UPS (NYSE: UPS) este lider global in domeniul logisticii, oferind o gama larga de solutii, inclusiv transportul de colete mici si marfuri cargo, facilitarea comertului international si folosirea unor tehnologii avansate pentru o gestionare mai eficienta a lumii afacerilor. Cu sediul central in Atlanta, Georgia (SUA), UPS deserveste peste 220 de tari si teritorii din intreaga lume. UPS a primit premiul America’s Best Customer Service pentru servicii de transport si livrare din partea revistei Newsweek, „Cel mai valoros brand din transport” din partea revistei Fortune. Compania s-a clasat in topul clasamentului JUST 100 pentru responsabilitate sociala, indicele Dow Jones Sustainability World si Harris Poll Reputation Quotient. Mai multe informatii despre UPS puteti gasi pe Web, la ups.com®, pressroom.ups.com sau pe blogul companiei la adresa Longitudes.ups.com. Newsletter-ul online al companiei pe tema sustenabilitatii, UPS Horizons, poate fi accesat la ups.com/sustainabilitynewsletter. Pentru a obtine direct stiri despre UPS urmariti-ne pe Twitter @UPS_News.