Home Topics Comunicate de presa Un antreprenor roman pune bazele unei retele de 7 birouri RE/MAX in Romania
Un antreprenor roman pune bazele unei retele de 7 birouri RE/MAX in Romania

Un antreprenor roman pune bazele unei retele de 7 birouri RE/MAX in Romania

0

Doar 20% dintre cei care isi deschid birou RE/MAX au experienta anterioara in imobiliare    

Reteaua de francize imobiliare RE/MAX Romania se extinde cu inca sapte birouri pe plan local. Cele sapte francize sunt achizitionate integral de un antreprenor roman, rezident in Portugalia, care s-a hotarat sa puna bazele unui business in tara natala, alegand sistemul RE/MAX fara a avea experienta anterioara in imobiliare. Potrivit datelor RE/MAX Romania, doar 20% dintre francizatii brandului pe plan local au activat anterior in acest domeniu.

„Fiind rezident in Portugalia, unde RE/MAX este un brand foarte cunoscut, si avand colaborari cu agentiile inca din anul 2014, m-a atras modelul de lucru, avantajele retelei si regulile dupa care functioneaza. Intre timp, eu si sotia mea ne-am hotarat sa incepem un business si in tara natala, iar cautand informatii online despre prezenta acestui brand in tara, am observat ca nu exista birouri in toate orasele. Asadar, ne-am propus sa cream o retea de mai multe agentii, pe modelul celor intalnite in Portugalia, am luat legatura cu reprezentantii RE/MAX Romania si am achizitionat, pana in prezent, sapte francize”, a declarat Stefan Csordas, Broker/ Owner a retelei de birouri RE/MAX Gold.

In prezent, RE/MAX Gold are cinci birouri deja functionale in Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Arad si Timisoara, in care activeaza peste 20 de membri. Printre obiectivele mentionate de acesta se numara dezvoltarea continua, din punct de vedere cantitativ si calitativ a agentiilor si echipelor sale, obtinerea unei cote de piata cat mai mare, care se va reflecta, ulterior, in venituri financiare direct proportionale.

In opinia sa, domeniul consultantei imobiliare va cunoaste o ascensiune importanta pe termen mediu, respectiv cele mai multe tranzactii imobiliare vor fi realizate prin agentii.

Doar 20% dintre cei care isi deschid birou RE/MAX au experienta anterioara in imobiliare

Potrivit datelor RE/MAX Romania, circa 80% dintre cei care si-au deschis un birou RE/MAX nu au experienta anterioara in domeniul imobiliarelor, iar Stefan Csordas este unul dintre acestia. Cu un background solid antreprenorial, acesta a mizat pe industria consultantei imobiliare intrucat brandul RE/MAX ii poate asigura tot suportul necesar in demararea si extinderea business-ului.

„RE/MAX este numarul 1 mondial pe segmentul imobiliare deoarece este o afacere testata, se fac cursuri de perfectionare, vitale intr-o afacere, mai ales daca nu stapanesti cunostinte despre industria respectiva. Modelul de business RE/MAX, respectiv suportul oferit, cat si investitia constanta in pregatirea profesionala a broker/owner-ilor si agentilor, este ideal pentru un antreprenor la inceput de drum in imobiliare”, a completat Csordas.

Conform datelor RE/MAX Romania, in topul oraselor cu cei mai multi francizati se numara Bucuresti, Cluj, Timisoara si Sibiu, acolo unde au fost inregistrate, de asemenea, cele mai rapide cresteri raportat la numarul de agenti si tranzactii. 42% dintre francizatii companiei au varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, 33% fac parte din categoria de varsta 30 – 40 de ani, iar in segmentul 45-55 de ani se regasesc 25% dintre antreprenorii care au deschis un birou RE/MAX.

Despre RE/MAX

In Romania, RE/MAX este cea mai mare retea de birouri imobiliare francizate, cu cel mai mare numar de  agenti imobiliari, avand, in prezent, peste 50 de francize si peste 400 de membri, fiind recunoscut ca cel mai puternic brand national in imobiliare. Planul de extindere la nivel national al RE/MAX Romania vizeaza, pana in 2023, 110 birouri francizate si peste 1.000 de agenti imobiliari.

La nivel mondial,RE/MAX este lider in real-estate, fiind franciza numarul 1 la nivel global pe acest segment. Compania, infiintata in 1973 in Denver, are astazi peste 125.000 de agenti afiliati in 7.000 de birouri aflate in cca. 100 de tari din intreaga lume. In Europa, RE/MAX este prezent in 38 de tari, cu peste 2.000 birouri si 23.000 de agenti, continuand sa se extinda. Pentru mai multe detalii accesati: www.remax.ro