Home Articole Top 5 cele mai frumoase cladiri din Madrid din punct de vedere arhitectural
Top 5 cele mai frumoase cladiri din Madrid din punct de vedere arhitectural

Top 5 cele mai frumoase cladiri din Madrid din punct de vedere arhitectural

0

Capitala Spaniei se remarca prin stilul arhitectural deosebit pe care il are. La fiecare pas, atentia iti este captata de cladiri superbe, adevarate opere de arta in aer liber. In prezent, acestea sunt casa familiei regale, muzee sau cladiri in care au loc evenimente.

Probabil cea mai cunoscuta cladire din Madrid este Palatul Regal, care impresioneaza prin marimea sa. Este cel mai mare palat regal din Europa si este unul dintre obiectivele principale din Madrid. Pe langa Palatul Regal, in capitala Spaniei se afla si alte cladiri impresionante, iar cateva dintre cele mai frumoase te invitam sa le regasesti in acest articol.

Palatul Regal din Madrid

Este resedinta oficiala a familiei regale din Spania, insa in prezent este folosit doar pentru ceremonii de stat. Se intinde pe o suprafata de 135 de mii de metri patrati si contine nu mai putin de 3.418 de camere. Este deschis publicului, insa doar unele camere sunt disponibile pentru vizitat. Constructia a inceput in anul 1735, in timpul domniei Regelui Filip al V-lea. De atunci a suferit numeroase transformari. In interiorul palatului se afla opere de arta semnate de Caravaggio, Juan de Flandes si Francisco de Goya.

Muzeul Cerralbo

Chiar daca din exterior nu impresioneaza neaparat prin arhitectura sa, Muzeul Cerralbo este cu adevarat spectaculos in interior. Aici se afla colectia de opere de arta a lui Enrique de Aguilera y Gamboa, marchizul de Cerralbo. El a deschis aceasta galerie privata in 1893, iar din 1944 a devenit un muzeu ce apartine statului spaniol. Intreaga cladire este decorata in stil baroc, cu picturi pe pereti. Din 1962 a devenit un monument istoric, iar in colectia de aici pot fi vizitate 24.900 de opere de arta. Interesant este ca in muzeu se afla opere de arta din toata lumea, inclusiv din China si Japonia.

Casino Gran Via

Realizata de arhitectii Joaquín si Luis Sainz de los Terreros Gomez, aceasta cladire este cu adevarat spectaculoasa atat la exterior, cat si in interior. Initial, proiectul includea o cladire multifunctionala. In anii de debut, aici puteai gasi atat o sala de scrima cat si una de gimnastica, la parter erau zonele de zi, camere de citit si o incapere de luat masa, la etaj erau birourile si apartamentele, iar cladirea avea si o terasa superba. In cladire se aflau si numeroase magazine.

Cladirea a fost inaugurata in 1924 si a devenit unul dintre punctele de referinta din Madrid. In prezent, in cladire se afla un cazinou care contine si hotel, dar si un restaurant si un bar. Este unul dintre punctele de referinta din Madrid, unde numerosi oameni merg pentru o experienta aparte. Pe langa mesele de ruleta si blackjack, se remarca si prin numeroasele mese de poker pe care le are. Aici au loc in mod constant evenimente de top, iar unul dintre cele mai asteptate este 888poker Madrid Live Event. Organizat de operatorul de poker online 888, festivalul va avea loc in 2024 intre 22 si 29 ianuarie si va aduna la un loc jucatori din toata lumea pentru un eveniment de exceptie.

Palatul Cibeles

Cunoscut in trecut si sub numele Palatul Comunicatiilor (ori Palatul Telecomunicatiilor), acesta este un complex de doua cladiri cu fatada alba si se afla in centrul istoric al orasului Madrid. Aici se afla in trecut principalul oficiu postal din Madrid, insa in prezent este ocupat de consiliul orasului. Este intins pe o suprafata de 30 de mii de metri patrati si a fost inaugurat in 1919. Arhitectii care au realizat proiectul sunt Antonio Palacios si Joaquín Otamendi, intr-un stil eclectic. In fata palatului se afla si o piata in care spaniolii ies sa sarbatoreasca diverse victorii sportive, in special ale echipei nationale de fotbal si ale lui Real Madrid.

Palacio de Cristal

Construit in secolul al XIX-lea, acest palat se afla in parcul Buen Retiro, iar in prezent este folosit pentru expozitii. Face parte din patrimoniul mondial UNESCO din 2021. Se remarca prin faptul ca este construit in mare masura din sticla. Astfel a rezultat o cladire cu adevarat spectaculoasa, ce merita vizitata daca ajungi in Madrid. De asemenea, in fata cladirii se afla un lac artificial si este si un loc bun prin care sa te plimbi.